USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Альтернативний «Нобель» з літератури отримала письменниця з Гваделупи

12 Жовтня 2018 16:41
Альтернативну премію з літератури, яку заснували 100 шведських вчених на знак протесту проти рішення Шведської академії перенести вручення відповідної Нобелівської премії, отримала письменниця з Гваделупи Маріз Конде.

Премію Конде отримала за новелу «Я, Тітуба: салемська відьма», у якій оповідається історія темношкірої жінки, засудженої під час судового процесу, відомого як полювання на салемських відьом, повідомляє Радіо Свобода.

Письменницю відзначили за опис «жахів колоніалізму та хаосу постколоніалізму»

Конде отримає грошову нагороду у 112 тисяч доларів.

Нагадаємо, шведська академія вирішила цього року не обирати переможця через скандал, що спалахнув в установі, найбільший після заснування понад 100 років тому. Академія виявилася втягнутою у скандал щодо порушення сексуальних прав, що спонукало кількох членів правління залишити цю установу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus