USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Америка може надати Україні $125 мільйонів військової допомоги, – CNN

28 Травня 2020 12:44
Пентагон повідомив Конгрес про те, що український уряд домігся необхідного прогресу в ключових інституційних реформах, і заслуговує на додаткову військову допомогу в розмірі 125 мільйонів доларів.

Про це повідомляє CNN з посиланням на чиновника Міноборони і помічника конгресмена, інформує УНІАН.

За словами урядовців, Київ домігся успіху в боротьбі з корупцією, підвищенні прозорості та посиленні громадського нагляду, що було необхідною умовою для продовження допомоги.

Пакет на 125 млн доларів є другою частиною $250 млн допомоги Україні, виділеної Конгресом на 2020 рік. Представник Пентагону відмовився коментувати допомогу, пославшись на політику департаменту не коментувати пакети зброї, які перебувають на розгляді в Конгресі. Новий пакет допомоги охоплює мобільні радіолокаційні системи, десятки машин швидкої допомоги, засоби захищеного зв'язку (серед яких 100 "тактичних планшетів") і два патрульних катери.

Додання катерів у пакет допомоги в Пентагоні розглядають як особливо важливе, з урахуванням мілітаризації Росією Чорного і Азовського морів та необхідності України протистояти цьому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Травня 2020 07:00
український уряд домігся необхідного прогресу в ключових інституційних реформах - це про що?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus