USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Усьому світу важливо, щоб Україна вистояла»: американка із сином приїхали до Луцька допомагати українцям

28 Квітня 2022 14:06
Американка залишила свій бізнес у Нью-Йорку, аби допомагати українцям. Її син припинив навчання в університеті, щоб разом із нею бути в Україні. Кажуть: бо допомога нашій країні – це допомога усьому світу.

Про волонтерів-іноземців – у сюжеті 12 каналу.

Зі США Саллі привезла великі пакунки з медикаментами. У найбільшому місті Сполучених Штатів у жінки був власний бізнес – магазин подарунків. Замість нього тепер – тонни гуманітарної допомоги, які вона із Америки доставляє до Луцька.

«Я це роблю від початку війни. Ми разом привезли майже дві сотні таких сумок в аеропорт. Це мої друзі у Сполучених Штатах. Кожен з нас ніс по 10 сумок. В оцій партії – все з лікарень…» – каже жінка.

Окрім медикаментів, збирали і необхідні для військових бронежилети, шоломи, взуття та іншу військову амуніцію. У Штатах, розповідає, усі стурбовані війною в Україні. Напад росії вважають неприпустимим, тож намагаються допомагати українцям, як можуть.

«Це дуже важливо. Бо допомога Україні – це допомога усьому світу. Усьому світу важливо, щоб Україна вистояла в цій боротьбі», – впевнена волонтерка.

Разом із Саллі до Луцька прилетів її син. 22-річний Вільсон припинив навчання в нью-йоркському університеті, аби допомогати українцям.

«Я випустився минулої весни і продовжив навчання в онлайн-форматі. І через те, що воно було онлайн, гнучке, я просто припинив його, відклав на потім і приїхав допомагати тут… Допомагати людям – це важливо. Бо те, що відбувається, – це жахливо. Я радий, що можу допомогти моїй мамі, – вона робить більшість роботи», – зауважив Вільсон.

Він допомагає усі масштабні пакунки вивантажувати на один зі штабів допомоги Збройним силам. Тут вже його приймають волонтери, а далі гумвантажі вирушають туди, де найбільше потрібні.

«Це дуже цінний вантаж. Там є і медицина, і військова амуніція, і різні тактичні штуки, і секрети, які не будемо розкривати… Дуже багато корисного, що допоможе нам дійти до спільної перемоги», – зазначила волонтерка центру допомоги ЗСУ «Ангар» Ольга Валянік.

Іноземців, охочих допомогти українським військовим, чимало. Вони знаходять волонтерський штаб у соцмережах і надсилають вантажі, допомагають із логістикою, переказують гроші. Звідси щодня відправляють близько 20 автівок із допомогою у гарячі точки.

Саллі із Вільсоном планують пробути в Україні ще принаймні два тижні, а тоді поїдуть до Польщі – отримувати новий вантаж із Сполучених Штатів. Повертатися додому, ділиться юнак, не хоче.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus