USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Американські біржеві індекси встановили рекорд росту за останні 10 років

27 Грудня 2018 15:13
У середу на американських біржах було встановлено рекордне за останні десять років зростання. Фондовому ринку вдалося трохи відбити втрати, понесені ним раніше в грудні, передає Голос Америки.

Промисловий біржовий індекс «Доу Джонс» (Dow Jones) виріс більше ніж на 1 000 пунктів - це рекордний показник за всю історію його існування. Зростання склало майже 5% завдяки інвесторам, які відновили торги після різдвяних канікул. Зведений індекс «S & P 500» у середу виріс на 5%, високотехнологічний Nasdaq - на 5,8%.

Втім, навіть з огляду на сьогоднішнє рекордне зростання, нинішній місяць продовжує залишатися для ринку гіршим груднем за останні 87 років. Останній раз біржі несли подібні втрати в грудні 1931 року, у розпал Великої Депресії. 2018 рік в цілому став дуже невдалим для американського фондового ринку. За оцінкою економістів, в цьому році ринки зазнали найбільших втрат за останні десять років.

Найбільше сьогодні виросли акції технологічних і медичних компаній, банків, торговельних мереж, в тому числі, великих інтернет-магазинів. Акції Amazon поставили рекорд зростання за останній рік. Зросли і акції енергетичних компаній. Цьому посприяло зростання вартості американської нафти, рекордне за останні більш ніж два роки.

За словами експертів, ринки перейшли від стрімкого падіння до рекордного зростання завдяки позитивним новинам. Уолл-Стріт отримала сигнал з Вашингтона: президент Трамп все-таки не буде намагатися звільнити голову Федеральної резервної системи (FRS) Джерома Пауелла.

У понеділок Трамп в черговий раз розеритикував главу ФРС, яка виконує роль центробанку, звинувативши його в підвищенні базової облікової ставки. Це серйозно стурбувало фондовий ринок: у США президенти традиційно не втручаються в роботу Федеральної резервної системи, яка не є державною структурою.

Однак, вже в середу Білий дім поспішив заспокоїти біржі. В інтерв'ю газеті Wall Street Journal Кевін Хассетт, радник президента з економіки, запевнив, що Трамп не збирається звільняти Пауелла.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus