USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Фондовий ринок США чекає звітів економістів і урагану*

27 Серпня 2020 17:19
Фондовий ринок західних компаній демонструє нервозність і невизначеність у виборі вектора – акції багатьох компаній втрачають у вартості на фоні урагану «Лаура» й більш песимістичної статистики економістів, ніж передбачалося раніше.

З іншого боку – знижуються геополітичні ризики і поліпшуються дані щодо нових випадків Covid-19 в США, але деякі компанії проігнорували ці позитивні фактори.

Показники Dow Jones, NASDAQ і S&P 500 рухалися різноспрямовано, але до кінця дня вівторка втратили від 0,05 до 0,5%. До речі, Dow Jones може втратити одного зі своїх традиційних представників – компанію Exxon Mobil Corp, показники якої враховувалися в індексі протягом століття.

Ураган підвищує вартість нафти

Ураган, якому присвоєно статус тропічного, серйозно вдарив по нафтовидобувній галузі в США. З усіх нафтових бурових в регіоні Мексиканської затоки і на континентальній частині були закриті 85% об'єктів. У газовій галузі ситуація не настільки драматична, але теж неприємна – закриті більше половини об'єктів (61%). Вартість нафти може отримати стимул для зростання в умовах, що склалися після падіння видобутку.

Рівень споживчої впевненості падає

Незважаючи на те, що індикатор продажу товарів тривалого користування в Штатах зростав два місяці, і очікується зростання третій місяць поспіль, рівень споживчої впевненості падає. До того ж істотно. Аналітики вважають, що дані будуть гіршими, ніж в березні і квітні. Це говорить, в тому числі про те, що відновлення економіки відбувається більш уповільненими темпами.

Хто у виграші

В останні місяці пандемії і самоізоляції деякі компанії в США зуміли заробити і заробити чимало. Наприклад, американські виробники споживчих товарів для домашнього використання, виробники спортивного інвентарю і товарів для йоги, а також продавці зброї.

До слова, про останніх: за даними ФБР, за останній місяць бюро провело понад 3 мільйони перевірок вогнепальної зброї. Такого високого попиту на засоби самооборони в країні не було протягом останніх 20 років.

Незважаючи на те, що в сфері геополітики і переговорному процесі між США і Китаєм передбачається «світло в кінці тунелю», а статистика нових випадків коронавірусу в Штатах вселяє надію, ураган і погані звіти можуть зіпсувати нерви власникам акцій галузевих компаній-гігантів. Як в умовах невизначеності поведуть себе ризикові активи, biticoin і «захисні гавані», поки не ясно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus