USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ахметов і Новінський стали власниками найбільшого виробника коксівного вугілля

5 Серпня 2018 15:05
Гірничо-металургійна група “Метінвест” Ріната Ахметова і Вадима Новінського опосередковано увійшла до складу акціонерів ПАТ “Шахтоуправління “Покровське”, яке є найбільшим виробником коксівного вугілля в Україні.

Про це свідчать дані в системі розкриття інформації НКЦБФР, передає “Інтерфакс-Україна”.

Згідно з даними, з другого кварталу 2017 року 57,29% акцій “Покровське” переведені з ПрАТ “Донецьксталь” – металургійний завод” на ТОВ “Індастріал коал холдинг” (ICH, Київ). При цьому 24,99% ICH на сьогодні належить Metinvest BV (Нідерланди).

Решта 75,01% акцій ICH розподілені між кіпріскімі Altana Limited (24,99%), Misandyco Holdings LTD (24,99%), Mastino Тrading LTD (0,04%) і віргінською Treimur Investments Limited (24,99%).

Altana, Мisandaiko і Мastinto також підконтрольний ПрАТ “Дніпровський коксохімічний завод” (ДКХЗ, Дніпропетровська обл.).

“Метінвест” веде роботу з Антимонопольним комітетом України, щоб отримати статус офіційного бенефіціара “ДКХЗ”. При цьому “Метінвест” вже отримав ряд дозволів антимонопольних органів інших країн на придбання даного підприємства.

Як повідомлялося, гендиректор “Метінвесту” Юрій Риженков у червні в інтерв’ю Bloomberg повідомив, що група зацікавлена ​​в налагодженні партнерства з іншими компаніями або придбанні нових активів з метою заміщення своїх підприємств, що знаходяться на тимчасово непідконтрольній Україні території, управління якими акціонери втратили з 15 березня 2017 року.

“Ми шукаємо якесь партнерство, СП або злиття і поглинання. Ми також шукаємо деякі вугільні активи, бажано на місцях в Україні”, – сказав гендиректор.

“Метінвест” – вертикально-інтегрована група з видобувних і металургійних підприємств, які розташовані, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. Основними акціонерами “Метінвесту” є “СКМ” (71,24%) і “Смарт-холдинг” (23,76%), які спільно керують компанією.

Шахтоуправління “Покровське” (раніше – “Красноармійська-Західна №1”) до останнього часу входило в промислово-фінансову групу “Донецьксталь”, основним власником якої є Віктор Нусенкіс. “Покровське” – найбільший в Україні виробник вугілля, що використовується для виробництва коксу.

“Покровське” в 2017 році отримало чистий прибуток 2,16 млрд гривень проти 0,58 млрд гривень чистого збитку в 2016-му, видобуток рядового коксівного вугілля зріс на 1% – до 4,35 млн т.

“Покровське” в січні-червні 2018 року збільшило видобуток рядового вугілля на 10,3% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року – до 2,157 млн ​​т.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus