USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Аналіз діяльності обласних прокуратур у 2016 році. ВІДЕО

8 Липня 2016 19:31
Як можна оцінити ефективність роботи органів прокуратури? За якими критеріями? Цим питанням задалися правозахисники та активісти, - пише Правда.

"За основу беремо фінансові показники їх (прокуратур – прим. ред) діяльності. Саме вони якнайкраще ілюструють кількість, а головне якість і професійність роботи прокуратур по регіонам України", - пояснив президент ГО "Правда" Анатолій Капустюк.

Варто розуміти, що до останнього часу кількісний аналіз роботи органів прокуратури не проводився. Ця інформація була цікава тільки керівництву органів прокуратури.

"Суспільство звикло аналізувати роботу органів прокуратури по якимось незрозумілим критеріям, які відомі тільки борцям з корупцією", - висловив свою думку директор Інституту аналізу та прогнозування Юрій Лісничий.

Зараз аналітики констатують, що якість роботи прокуратур по регіонах дуже різна. "Високі показники по задоволенню позовів дають Київська область, на яку припадає 52% задоволених судами позовів прокуратури. Стягнуто в рамках кримінальних проваджень понад мільярд гривень", - навів приклад керівник інформаційно-аналітичного центру Info-light Назарій Поліщук.

Реформи органів прокуратури починаються в першу чергу з кадрових змін. Саме таку тактику змін вибрав Генпрокурор України Юрій Луценко.

Проте, на відміну, від добре всім відомого підходу прибрати попередників та поставити "своїх", тут схоже не такий випадок. Генеральний прокурор намагається зробити кадрову рокіровку таким чином, щоб ситуація з ефективністю роботи прокуратур вирівнялася по всій Україні.

Яскравим прикладом може бути звільнення прокурора Київської області Євгена Бондаренка для того, щоб призначити його на справді важку область – Донецьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus