USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Анатолія Гливу переобрали директором волинського драмтеатру

23 Червня 2017 14:49
У Луцьку обрали директора Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка, інформує Волинське агентство розслідувань.

Так, заслухали усіх кандидатів на посаду нового директора.

Наталія Максимчук зауважила, що новий керівник повинен зберегти усе, що було напрацьовано у попередні роки, але толерантно вдатись до змін і внести свою лепту в розвиток Волинського театру.

«Театр має рефлексувати щодо подій в державі і виконувати просвітницьку роботу, а не лише розважальну. Треба враховувати думку молодих людей, які приходять в театр працювати. Кожна ідея від працівників повинна бути почутою», – зазначила кандидатка.

Щодо планів розвитку, то Наталія Максимчук запропонувала власну рекламну та соціальну стратегію — це встановлення рекламного табло, де будуть анонсувати трейлери вистав, відкриття дитячих театральних студій при драмтеатрі, що дозволяє виховувати власні кадри, організація театральних фестивалів, які привернуть увагу туристів не лише з України, а й з-за кордону.

«Електронне табло – це реклама, яка може впливати на людей. Ще я пропоную одну з таких новацій, як 3D-вистави. Це вистави з вкрапленнями 3D-елементів у вигляді декорацій, різноманітних спецефектів. Це те, що приверне увагу глядача і по-новому буде популяризувати театральне мистецтво», – зауважила Наталія Максимчук.

Також вона запропонувала проводити театральні постановки на відкритому просторі, збільшити репертуар п’єсами на патріотичну тематику і соціалізувати театр під різні верстви населення.

Також заслухали і Анатолія Гливу, який з 2011 року очолює Волинський драмтеатр і попри 65-річний пенсійний вік має наміри ще довго лишатись на цій посаді.

«У нас працюють справжні професіонали і ми надалі працюватимемо над створенням високохудожніх вистав та концертів. Я хочу забезпечити різнопланову тематику вистав. Зараз у репертуарі 25 вистав, 12 вистав для дітей. Ця кількість вистав цілком достатня для нормальної діяльності. В подальшому ми хочемо збалансувати репертуар: 50% — українська класика, 25 — сучасні і 25 — зарубіжні твори. Плануємо випускати 4-5 нових прем’єр на рік», – розповів Анатолій Глива.

У планах Анатолія Гливи, окрім спільних гастролів з рівненським театром, — поїздка до Ольштина. А от щодо фінансової частини, то наступного року він планує отримати дохід з діяльності театру в розмірі 1,4 мільйона гривень, у 2019-му — 1,6 мільйона, у 2020-му — 1,7 мільйона, а в у 2021-му — 1,9 мільйона гривень. Однак, при максимальній ціні квитка у 50 гривень на власні покази вистав, Анатолій Глива не бачить можливості фінансового розвитку, однак і підняття вартості квитка він планує на незначному рівні.

Також Анатолій Глива планує поставити «Енеїду», підготувати концерт «Волинь моя» і до 150-річчя від дня народження Лесі Українки організувати фестиваль і виставу «Бояриня».

Проте не оминув він і проблемні питання, такі як придбання нового вантажного автомобіля та ремонту приміщення.

«Мої сподівання на успішну реалізацію планів базуються на підтримці колективу…. по суті ці плани — і є наші спільні плани», – відмітив Анатолій Глива.

А от третій кандидат Ігор Власюк розпочав свою презентацію з пропозиції створити у драмтеатрі художню раду, оскільки на його думку режисер не завжди обирає підходящий репертуар, в той час як саме керівництву доводиться отримувати критику за провальні постановки.

Окрім цього, як першочергове завдання він озвучив: ремонт та реконструкція господарського відділу, створення електронної каси театру, встановлення автопарковки і повернення юриста в театр.

«Ремонт гуртожитку театру — це для мене болюча тематика. На момент, коли я прийшов в театр — в театру було всього 4 квартири, які попередній директор добивався роками. Жити — так, приватизувати — ні», – зауважив Ігор Власюк.

Також він запропонував створити благодійний фонд, який потрібен для залучення меценатів та встановити посилені засоби безпеки і відеофіксацію.

Зрештою, після низки питань та висловлення власних думок — члени комісії приступили до таємного голосування, яке відбулось в закритому режимі за відсутності представників ЗМІ, кандидатів і громадськості.

Таким чином, комісія озвучила протокол результатів голосування. Тож за Анатолія Гливу проголосувало 6 членів комісії, за Наталію Максимчук — 2, а за Ігоря Власюка — 0.

Голова комісії Ярослав Корнилюк зачитав протокол засідання і рекомендував управлінню культури Волинської ОДА підписати з Анатолієм Гливою контракт терміном на 5 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
о о Показати IP 23 Червня 2017 14:59
в комісії по конкурсу теж по 65 років, тримають одне одного і тримаються один за одного
Геродот Показати IP 23 Червня 2017 16:19
Ось така кумедія з тим переобиранням а як гарно афішували - "йти в ногу з часом, а не сидіти в совдепії". Дайте хоч одним оком глянути на "таємне галасування" поїмено. "Члени" комісісії як сліпі старці які йдуть в провалля.
Театрал Показати IP 23 Червня 2017 16:42
Пенсіонери обрали пенсіонера...
молодь Луцька Показати IP 23 Червня 2017 22:46
сміх та й годі суперники-конкуренти чуть облажались, А ще би пасочки з відеречками на конкурс принесли
Лучанка Показати IP 24 Червня 2017 17:02
Увесь дохід театру це здача в оренду зала. Не театр а орендна контора.З другої сторони площі ще така орендна контора представника Бога в Луцьку.
Катерина Показати IP 26 Червня 2017 22:01
ще протягом 5 років у театрі агонізуватиме совок... Сивочолі "члени" комісії обрали колегу по совковому досвіду. Чекати, поки вони всі помруть???? Невже не розуміють? Вони тепер - лише гальма!
Глядач Показати IP 29 Червня 2017 18:51
Електронне табло вже собор встановив. А воно треба? Новація 3D-вистава - це дуже дорого. Де візьмете кошти? Це до Наталки. 4-5 прем'єр на рік. 4-5? Не замало. Хотілося б більше. І чому б не збільшити вартість квитка, щоб заробляти більше? Це до Анатолія. Електронна каса (а просто каса вже не справляється?), автопарковка (вона і так є), посилені засоби безпеки (це банк?), відеофіксація (це завод?)- це все не те, друже. Все не те. Це до Ігоря.
Театру клямка Показати IP 6 Серпня 2017 01:58
Театру клямка.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus