USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.20
  • PLN 9.76 9.95

Андрій Гіль: «Хабарництво – це тяжкий злочин»

18 Лютого 2009 12:05
І це, зі слів волинського прокурора, є вагомою підставою і для затримань, і для арештів. Факти корупції в органах місцевого самоврядування та місцевої виконавчої влади останнім часом фіксуються на стільки часто, що, мабуть, навряд чи сприйматимуться волинськими журналістами за сенсаційні новини. Лише в минулому році до місць позбавлення волі з нашої невеличкої області потрапили колишній мер та колишній голова райдержадміністрації, а проти кількох депутатів рад різних рівнів порушено кримінальні справи за фактами хабарництва. Чи не стало це наслідком того, що до публічної політики прийшло багато раніше маловідомих людей? Адже чимало з них завдяки комфортному місцю за партійним списком відтепер має змогу по-своєму вирішувати питання. Про це та інше запитуємо у прокурора Волинської області Андрія Гіля.
 
– Андрію Івановичу, охарактеризуйте нинішню ситуацію зі злочинністю у Волинській області. Чи ускладнилася вона через наслідки впливу світової фінансової кризи на економіку нашої області?
 
– Я хочу сказати, що завдяки скоординованій роботі правоохоронних органів за минулий рік в області спостерігалася тенденція до зменшення загальнокримінальних злочинів. Якщо у 2007 році було скоєно 8176 злочинів, то у минулому році – 7288, тобто на 11% менше. Але, разом з тим, в області відбулося зростання злочинів проти особи. Це нас дуже турбує. Зокрема, збільшилась кількість навмисних вбивств – їх було скоєно 55. Але усі вони розкриті.
 
Так само зросла кількість важких тілесних ушкоджень, кількість зґвалтувань, розбоїв та хуліганських проявів. У зв’язку з тим, що є така ситуація, ми провели координаційну нараду з керівництвом УМВС, намітили профілактичні заходи. Керівництво обласної прокуратури та УМВС виїздило у райони, де спостерігалися тенденції до росту злочинності. На місці провели нараду з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. Я вважаю, що це дасть свої позитивні результати.
 
Ми забули про профілактику злочинності, особливо у сільських районах . Забули, що можемо створювати місцеві громадські формування на кшталт варти порядку з представників місцевих органів влади, вчителів шкіл та інших організацій, які діють на територіях. Хочу для прикладу згадати село Навіз Рожищенського району. Там сільський голова організував таку варту порядку і сам бере активну участь у її роботі. В цьому селі за минулий рік не було скоєно жодного злочину чи правопорушення. Селищний голова села Овадно Володимир-Волинського району також організував аналогічну структуру. Завдяки роботі їхньої варти порядку було попереджено крадіжки майна в людей.
 
– Ви покладаєте такі великі надії на громадські варти порядку. Відомо, що такі структури активно і фактично примусово діяли в радянські часи. Але тоді люди не мали змоги відмовитися від участі в таких акціях, бо їх за це могли покарати. Маю сумнів, що сьогодні можна якимось чином змусити вчителя йти стежити за порядком на сільських вулицях.
 
– Я ж кажу, що там, де місцеве керівництво на місці, де сільський голова – лідер громади, то він там все організує. До речі, наші пропозиції про формування таких варт порядку прийняті сільськими головами з розумінням. Повірте, тих же крадіжок та хуліганських проявів на вулицях було б менше.
Якщо говорити про цей рік, то також ми маємо тенденцію до зменшення кількості злочинів на 28%, але, на жаль, побільшало грабежів та розбійних нападів. Кількість тілесних ушкоджень та зґвалтувань зменшується. Тому я маю підстави стверджувати, що наші методи є дієвими.
 
– Чи вплинула криза на стан злочинності?
 
– Поки ми не відчуваємо цього на Волині. Правоохоронці як працювали так і працюють. Для нас головне – захистити людину та державу від всякого роду посягань. На першому місці –  конституційні права громадян. Фіксуються масові звільнення з роботи. На жаль, є певні керівники, особливо це стосується комерційних структур, які без будь-якого приводу змушують людей звільнятися з роботи. Це робиться під тиском. Одну таку кримінальну справу ми вже порушили. На одному з підприємств Маневицького району керівник під тиском звільнив з роботи майже 50 людей. Там, до речі, була і заборгованість по зарплаті.
 
– Як часто люди звертаються до Вас, якщо стосовно них порушується трудове законодавство?
 
– На жаль, люди не звертаються. В тому випадку ж, про який я згадував, люди звернулися до Маневицької прокуратури, було здійснено перевірку – факти підтвердилися.
 
– Зараз додав проблем Закон «Про особисті селянські господарства», згідно з яким звільнені з підприємств селяни, які мають земельні ділянки, не можуть стати облік у центрах зайнятості. На засіданні обласного антикризового комітету йшлося про те, щоб прокуратуру фактично зробити посередником у цій ситуації. Мовляв, сільські голови даватимуть списки людей, які претендують на статус безробітних, але мають земельні ділянки. Чи готова ваша структура до такого додаткового навантаження?
 
– Зараз обласний центр зайнятості вивчає це питання. Коли буде зроблено аналіз, ми побачимо, якою є тенденція. Ми не можемо стверджувати, що людина, яка має в селі ділянку, не може стати на облік в центрі зайнятості, бо вона може нею і не користуватися. Тобто потрібен аналіз, а на порушення ми однозначно будемо реагувати. Відмовити людям у тому, щоб стати облік в центрі зайнятості, тільки через те, що вони зареєстровані у селі – не підстава. Треба довести, що людина має заробітки з цієї землі.
 
– Я так розумію, що, з Вашої точки зору, у ситуації має розбиратися не прокуратура, а центр зайнятості?
 
– Звичайно.
 
– Нещодавно було затримано депутата Луцькради Дмитра Москвича, якого підозрюють у хабарництві. Чому до нього застосували такий жорсткий запобіжний захід як утримання під вартою?
 
–  Хабарництво – це тяжкий злочин , який скоюється особами, відповідно, передбачено відповідальність за його вчинення. Оскільки Москвич є депутатом, представником влади, і вчинив злочин, за яким наступає кримінальна відповідальність строком більш ніж на 3 роки позбавлення волі, то утримання під вартою є цілком обґрунтованим запобіжним заходом.
 
– У газеті «Віче», щоправда, в рубриці «Чутки», було опубліковано інформацію, що нібито Дмитро Москвич дав покази, що працював на народного депутата України...
 
– Мені такі покази не відомі, хоча я знайомий із матеріалами справи.
 
– Це останнє затримання, з Вашої точки зору?
 
– Ми не можемо казати, останнє воно чи ні. Якщо люди будуть вчиняти тяжкі злочини, то це призводитиме і до затримання, і до арешту.
                                                                                                         
– Як часто фіксуються порушення законодавства у земельній та бюджетній сферах?
 
– Ці дві теми й надалі залишаються актуальними для роботи органів прокуратури. Ми зіткнулися з таким цікавим питанням. Було порушено низку  кримінальних справ стосовно Підгайцівського сільського голови. Є вироки суду. Однак перевірки по земельних питаннях тривають. Обласна прокуратура, проводячи перевірку по сільських радах, що розташовані поблизу Луцька, встановила, що з липня 2007 року по травень 2008 року були проведені земельні оборудки.
 
Поясню суть. Людина має право на пай і на виділення їй землі для ведення особистого господарства або фермерського господарства. Тільки по Підгайцівській сільській раді за невеликий період було отримано 20 га землі. Потім укладається договір міни з людиною, яка має документ на право власності на 12 сотих землі. Обмін робиться нібито з метою будівництва на тій земельній ділянці житлового будинку. В результаті за договором він отримує ці 12 сотих землі, а різниця між 2 га і 12 сотими залишається в особи, яка обміняла, і вона, оформляючи державний акт на землю, має змогу її продавати, хоча землі сільськогосподарського призначення продажу не підлягають. Ми опротестували рішення Підгайцівської ради. Деякі протести уже задоволені, і пред’явили декілька позовів до суду про розірвання таких угод.
 
– А є випадки, коли люди, які придбали землю, розпочали будівництво житла на ній?
 
– Звичайно, такі випадки є. Дієвого механізму вирішення цієї проблеми немає..
 
– Відомо, що на території Підгайцівської сільради є ще один гучний конфлікт. Я маю на увазі спір між керівництвом одного з підприємств з іноземною інвестицією та громадянами, які придбали землю та побудували житло, як потім з’ясувалося, в санітарній зоні поблизу цього заводу. Відомо, що чиновники погоджували і проект будівництва підприємства, і житлового масиву. Чи є розв’язка в цій історії?
 
– Ми порушили кримінальну справу відносно санітарного лікаря району, який зменшив санітарну зону підприємства до 80 метрів замість 300. По-друге, є багато питань до сільського голови. Доведено, що підприємству було виділено землю раніше, ніж для житлового масиву.
 
– Що мають робити ті люди, які там вже побудували будинки?
 
– Знову ж таки, дієвого механізму вплинути на ситуацію немає. Люди побудували будинки в межах санітарної зони. Виселити їх звідти неможливо. Це їхня особиста справа – жити там чи не жити. Землю вони отримали законно, не знаючи про маніпуляції сільського голови.
 
– Депутати облради від Ковельщини нарікають на те, що досі не скасовано розпорядження колишнього голови Ковельської РДА Вадима Грищука стосовно виділення земельних ділянок. Голова ОДА Микола Романюк стверджує, що скасував ті розпорядження, які пройшли експертизу прокуратури. Яка доля інших документів?
 
– Ми опротестували 10 незаконних розпоряджень Ковельської РДА. Наші протести задоволені головою ОДА. Але, якщо вести мову про інші розпорядження, то я не бачу доцільності у винесенні протестів по них. Оскільки земля виділялася в різний період. Люди побудували житло. Ми не можемо пред’явити позови про знесення цих будинків і виселення цих людей. Я запитав депутатів, який механізм вирішення цієї проблеми. Його немає.
 
– Депутати погодилися?
 
– Вони погоджуються зі мною в індивідуальних розмовах. Протести залишаться протестами і не будуть виконані. Яка користь з того, що ми будемо продукувати папери?
 
– Чим завершилася історія з Любязьким сільським головою Шубичем , якого підозрювали у корупційних діях при виділенні земельної ділянки?
 
– Вже завершилося розслідування по цій справі і вона спрямована до суду. Суд звільнив його з-під варти. Ми вносили апеляцію, але вона відхилена.
 
– Є група односельчан цього сільського голови, які твердять, що справа є замовною. Що скажете з цього приводу?
 
– Як вона може бути замовною справою? Я часто зустрічаюся з сільськими головами і наголошую. Якщо ви хочете привести інвестора у сільську раду для проведення певних робіт шляхом продажу землі з аукціону, то для початку треба вивчити порядок ведення бухгалтерського обліку. Для таких операцій має бути відкритий спецрахунок. Кошти потрібно оприбуткувати, а не покласти у кишеню чи в сейф. Є каса в сільській раді, є бухгалтер, касир – будь ласка, потрібно здійснити оприбуткування цих коштів, тоді ніхто не буде мати претензій до сільського голови.
 
А то кошти беруть собі, а потім з’являється думка, що це гроші, які мали слугувати громаді. Люди цьому вірять. В Люб’язі голова сказав, що кошти взяв для будівництва садочка, але там у плані забудови нема такого об’єкту. Якби сільський голова поступив так, як того вимагає порядок ведення бухгалтерського обліку, тоді ніяких претензій би не було.
 
– На Волині чимало сільських голів не мають бухгалтерської освіти. Чи не може бути ця ситуація типовим порушенням?
 
– Елементарно. Треба радитися зі спеціалістами.
 
– Чи покарані депутати Прилуцької селищної ради, які також були затримані за хабарництво?
 
– Вироком Ківерцівського суду частина з них була засуджена. Відносно трьох депутатів, які відмовлялися від дачі показів, але суд своїм вироком підтвердив їхню вину в отриманні хабарів,  то їхні справи також спрямовано до суду. Однак нас не підтримав Апеляційний суд. Він скасував вирок і направив справу на новий розгляд. На сьогодні всіх цих людей звільнено з-під варти. Вироку ще немає.
 
– Голова фракції БЮТ у Волиньраді Олександр Свирида під час останньої сесії з трибуни вимагав у губернатора звільнення голови Шацької РДА. При цьому він стверджував, що Леонід Кислюк порушує законодавство. Чи відомо щось із цього приводу прокуратурі?
 
– Жодних матеріалів стосовно порушень законодавства з боку голови Шацької РДА у прокуратуру області не поступало.
 
– До речі, зараз депутати місцевих рад публічно висловлюють подібні сенсаційні речі стосовно тих чи інших посадових осіб досить часто. Чи перевіряє прокуратура інформацію, озвучену ними?
 
– Ми оцінки діям депутатів не даємо, бо не втручаємося в політичні чвари. Але виступи депутатів, як і публікації у ЗМІ про певні злочини, є приводом для нашої перевірки інформації, що була оприлюднена.
 
– На минулій сесії обласної ради розглядалося чотири протести прокурора. Рада не визначилася стосовно одного з них –  протесту на рішення «Про Шацьку рятувальну станцію». Чи є в прокуратури зауваження до самого змісту рішення?
 
– До самого тексту рішення в нас не було жодних претензій. Тим більше, ми в інтересах обласної ради пред’являли позов до господарського суду про визнання права власності на Шацьку рятувальну станцію за громадою. Судом було це право встановлено і підтверджено. Те ж саме сказав Верховний Суд України.
 
А тепер про протест на рішення ради. До нас надійшло звернення депутатів про те, що в залі на момент прийняття рішення не було кворуму. В ході перевірки було встановлено, що дійсно не було окремих депутатів, які нібито проголосували за рішення. Я вважаю, що цей протест депутати повторно розглянуть на наступній сесії.
 
– Прокуратурі точно відомо про конфлікт, який виник між жителями села Чаруків Луцького району та керівником ВАТ «Луцьке РТП» Сергієм Приступою. Чим він завершиться, з Вашої точки зору?
 
– Там два моменти в цьому конфлікті. Йдеться про земельні та майнові відносини між директором ВАТ «Луцьке РТП» Сергієм Приступою та селянами. Я був присутній на прийомі в голови обласної ради, коли до нього приходили мешканці Чарукова і на зустрічі селян з самим паном Приступою.
 
Що ми запропонували і на що погодився й сам керівник РТП. Надати документацію, яка, по-перше, покаже людям, яку частку майна вони мають, які витрати були понесені за той період, коли вони стали акціонерами. Тому що наступником КПС стало ВАТ «Луцьке РТП». Сьогодні люди не задоволені господарською політикою пана Приступи. Вони хочуть відокремитися і утворити своє господарство. Це – нормальне явище. Але потрібно знати, що вони мають в частці ВАТ «Луцьке РТП».
 
Приступа обіцяв надати таку документацію, але він цього в черговий раз не зробив. Але як по землі ми маємо ряд позовів від пенсіонерів із Чарукова до РТП, так і зараз ми пред’явили ряд позовів стосовно майнових прав. Причому поставили прохання до суду, щоб з метою захисту майнових прав жителів села суд заборонив відчужувати майно керівнику РТП до вирішення майнового спору. На сьогоднішній день судом таке рішення поки не прийнято. Але, наскільки я знаю, майно в даний час не відчужується, втім, конфлікт триває. Засідання суду відбуватиметься 19 лютого. Матеріалів про якісь злочинні діяння Приступи у нас також немає.
 
– На одній із колегій у прокуратурі піднімалося питання про продаж наркотиків неповнолітнім на дискотеках. Які дії були вжиті прокуратурою задля того, щоб змінити цю ситуацію чи, можливо, цю функцію покладуть на громадські варти, про які Ви говорили на початку інтерв’ю?
 
– В одному з пунктів постанови координаційної ради правоохоронних органів, яку створили для боротьби з незаконним обігом наркотиків, чітко розписано, що повинні робити ті чи інші правоохоронні структури та як діяти. Ми координуємо цю діяльність і направляємо службу справах неповнолітніх та підрозділи УМВС на викорінення тих фактів, про які ви згадували. Зараз активізувалась робота по виявленню не стільки тих осіб, які вживають наркотики, а тих, які займаються їх збутом. Затримані серйозні групи. По одній ведеться розслідування, по іншій – справу направлено до суду.
 
– Що можете сказати порушення законодавства у бюджетній сфері?
 
– Порушено кримінальну справу стосовно директора торфобрикетного заводу «Сойне», який шляхом незаконних оборудок і складання завідомо неправдивих актів на виконані роботи або поставки товарів розтратив і привласнив бюджетні кошти в сумі близько 400 тисяч гривень. Зараз ведеться слідство. Встановлено й інші схеми. Я маю на увазі перерахування бюджетних коштів на свої підприємства, які є в його власності, під виглядом надання послуг, хоча не підтвердилося, що такі вони надавалися фактично.
 
– Про які послуги йдеться?
 
– Пошук територій для розміщення складів на брикет або постачання спецодягу.
 
– Чи фіксує прокуратура факти хабарництва в галузі освіти? Відомо, що на Волині не вистачає садочків, відповідно, батьки нарікають, що доводиться давати хабарі за те, щоб їхнє чадо мало змогу відвідувати дошкільний заклад.
 
– Такі факти є в області, зокрема, подібне було зафіксовано у Ковелі. Поступила заява батьків про те, що завідувачка садочка брала хабарі. Факти підтвердилися і кримінальну справу порушено. Вона найближчим часом буде направлена до суду.
 
Засуджено керівника управління освіти Володимир-Волинської міськради за те, що брав хабарі за сприяння у влаштуванні дітей в садочки та вчителів на роботу у школи.
 
Зафіксовані випадки хабарництва й у медицині. Зараз розслідується кримінальна справа відносно керівника МСЕК кардіологічного напрямку за отримання ним хабарів. Доведено понад 70 епізодів. Справа в суді.
 
– Прокоментуйте звинувачення прокуратури у проявах корупції, які неодноразово висловлювала правозахисна громадська організація, очолювана Степаном Василюком та депутатом Луцької міськради Миколою Нікітюком.
 
– Я до них ставлюся спокійно, бо жодних підтверджень звинуваченням цієї групи немає. Перевірки здійснювалися і Генеральною прокуратурою в тому числі. Пану Василюку я б радив вернутися до судових рішень стосовно нього, коли він був деканом юридичного факультету. Як він може бути правозахисником, якщо є судові рішення, в яких дана оцінка цьому «правозахиснику»? Стосовно ж пана Нікітюка, то ми вже всі замучилися з ним говорити. Цій групі чомусь хочеться контролювати розслідування окремих кримінальних справ та давати оцінку вирокам суду, але цього не буде.
 
– Але ж ця організація має певну підтримку серед громадськості...
 
– Я знаю, що від цих діячів вже відійшли окремі люди, бо переконалися в непорядності керівників цієї громадської організації. Потім приходили та казали, що нічого спільного з цією організацією не мають.
 
– Ваша сьогоднішня посада – це реалізована Ваша амбіція?
 
– Коли служив в армії, тоді вирішив бути прокурором та вступив на юридичний факультет Львівського університету.
 
– Чи доводилося Вам агітувати волинських школярів здобувати професію прокурора у майбутньому. Чи є ця професія досі престижною?
 
– Наші прокурори не проти виступати в школах, але в минулому році ні управління освіти, ні керівники навчальних закладів не запрошували нас на такі виховні заходи. Ви питали, чи престижною є професія прокурора... Вона є складною. Я вважаю її престижною в тому випадку, якщо нам вдається захистити інтереси держави та її громадян. Тоді зарплату ми отримуємо заслужено.
 
Розмовляла Оксана ЛУКАШУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
GDM Показати IP 18 Лютого 2009 17:21
«Хабарництво – це тяжкий злочин» Апупєць
Анонім Показати IP 18 Лютого 2009 18:49
І я повірував, браття та сестри!!
Анонім Показати IP 19 Лютого 2009 22:32
Прокурору Волинської області А.І. Гілю. Вимога Відповідно до ст..37 закону України «Про друковані засоби масової інформації(пресу) в Україні». В газеті «Волинь-нова» №56 за 22 травня 2008 р. було опубліковано Ваше інтерв’ю журналісту О.Нагорному. В Вашому інтерв’ю подана неправдива інформація щодо мене, яка негативно впливає на мій авторитет депутата міської ради та правозахисника. 1. Моя скарга на постанову прокуратури про закриття кримінальної справи по факту контрабанди, до суду не прийнята не тому, що вона не обґрунтована, а тому, що суд, який не розглядав моєї заяви по суті, зробив висновок, що депутат міської ради не має права звертатися до суду за захистом інтересів суспільства, держави, бо Верховна рада не передбачила цього в кримінально – процесуальному кодексі. А право депутата відповідно до ст..15 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» вимагати припинення порушень законності від правоохоронних структур, українського суду не стосуються. Тобто подана Вами інформація, що моя скарга відхилена, як необґрунтована - не відповідає дійсності. 2. Я не їздив до Одеси по справі Воробей. Їздив представник Міжнародного громадського комітету з прав людини М.Головатий. Прошу Вас належним чином недостовірну інформацію про мене спростувати в цій же газеті , на тому же місці, таким же шрифтом. Нікітюк №5 від 18 лютого 2009 р. Прокурору Волинської області А.І.Гілю Шановний Андрію Івановичу! В інтерв'ю інтернет – виданню «Волинські новини» Ви заявили “ знаю, що від цих діячів (керіники ВПГ С.Василюк, М.Нікітюк)вже відійшли окремі люди, бо переконалися в непорядності керівників цієї громадської організації. Потім приходили та казали, що нічого спільного з цією організацією не мають». Прошу Вас конкретно назвати прізвища людей на яких ви посилаєтеся в своєму інтерв'ю.? Нікітюк
М.Н. Показати IP 19 Лютого 2009 23:15
В державі існує контроль за президентом і депутатами через вибори. Рішення суддів - через Європейський суд з прав людини, Який практично 100% розглянутих справ визнає такими, що прийняті з порушенням прав людини. МВС контролюють ради. Прокуратура у нас безконтрольна. Не передбачено законами. Я вже писав, що сьогодні в державі немає рекету. Тільки поганий господар не контролює своїх слуг в якому б мундирі вони не були б - президентському, депутатському, прокурорському ........ Наскільки відомо прокурор області не дав відповіді ковельчанам на обвинувачення прокурора міста в нажитих маєтках, конюшнях, автомобілях. Як приклад корупції можна оцінити дії Генеральної прокуратури, яка перевіряла скарги жителів волині, бо ні з єдиним заявником перевіряючі не зустрічалися. Вони слухали одну сторону. Відмовив в реалізації законного права заявників, перевіряючі надали перевагу своїм працівникам, яких вони перевіряли. Щодо порядності, то мені вже прийшлося писати в відкритому листі п.прокурору. Архів, блог листопад 2008 р.
Нововолинськ Показати IP 20 Лютого 2009 09:27
Чому обласна прокуратура і Ви, в тому числі, "кришуєте" Нововолинського міського голову Сапожнікова (міський прокурор Сліпчук з ним у змові)? У відповідях на звернення гром.орг. міста Ваш зам. говорить про порушення міським головою Конституції і законодавства України, гром. орг. довели що ці порушення свідомі, прокурору міста відомі. Де Ваші дії? Чому гром.орг. повинні працювати замість покуратури? Вам не соромно отримувати наші гроші - гроші волинян і не виконувати своїх обов'язків - ЗУ "Про прокуратуру"?
Анонім Показати IP 20 Лютого 2009 10:43
Yak intiresno
Г.О. Артюшенко. м. Ковель. Показати IP 20 Лютого 2009 16:41
Шановний Андрію Івановичу! Моє листування з прокуратурою області почалось на початку 2004року. За цей період мені двічі випала честь бути у Вас на особистому прийомі. Чи ж вирішили Ви ті питання, які стосуються незаконних дій працівників міліції та прокуратури у відношенні моєї сім'ї? Ні!!! У 2004році Ковельською міжрайонною прокуратурою порушено дві кримінальні справи по крадіжках у моєї сім'ї. По одній справі ми самі розшукали винних. Однак, за попереднім зговором Волинських і Одеських "правоохоронців" в грудні 2004року була порушена третя кримінальна справа - уже проти мого сина Олександра, - подалі від Ковеля, та така, щоб не мали ми змоги і часу відстоювати свої права по якихось там крадіжках! Але ми вистояли у боротьбі, де на Олександра "вішали" вбивство з розбоєм, довічне ув'язнення! А ті кримінальні справи "глухарями" висять досі. У мене вже ціла нова папка переписки з "правоохоронними" структурами Волинської області з березня 2008року ! Вам усе це відомо! Реакції - нуль! Чому ж Ви у своєму інтерв'ю ні одним словом не обмовилися про те, чи думаєте Ви наводити порядок в корумпованій правоохоронній системі Волині?! Ну, скажіть відверто, я не права? Ну як іще я маю називати дії працівників міліції і прокуратури, які за звання та премії продали - не інакше! - мого сина в Одесу! А чи можу я особисто вважати чесними працівників міліції та прокуратури, які по нашій справі протягом уже чотирьох років брехнею відмивають свій мундир? Можливо Вам подобається, як люди обговорюють багатомільйонні маєтки прокурора м. Ковеля С. Масалова? Ви ж ні разу цього всього не спростували! Боляче читати Ваші слова, що до звинувачень Волинською правозахисною групою прокуратури у проявах корупції ви ставитесь спокійно! Вам звичайно хотілося б, щоб ніхто не втручався і не контролював Ваші незаконні дії! А правозахисна група Вам, як мозоль! Якби я особисто не вивчала матеріали справи і все те, що було поховане від суду за сімома замками, то сидів би мій син може й довічно! Після такого виправдувального вироку, більше десятка "служителів закону" треба відправити за грати! Як жити в нашому суспільстві, яке неспроможне притягти до кримінальності відповідальності осіб, з числа працівників міліції і прокуратури, які скоїли злочини проти правосуддя? Більше того, прокурор Сергій Ткачук у Волинському адмінсуді заявляє, що я навіть не маю права на особистий прийом Генерального прокурора! Та краще б у мене не було потреби у таких прийомах! Якщо ж, на Вашу думку, якісь "окремі" люди відійшли від правозахисної групи, то це ті, хто не спроможний на відкрите протистояння проти беззаконня в органах! Вам не подобаються правозахисники Василюк, Нікітюк, бо вони вивертають на поверхню напрацьоване Вашими підлеглими беззаконня, у вигляді незаконно порушених кримінальних справ проти невинних людей. Ці люди не дають Вам спокійно жити, засиджуватись, дрімати! А Волинська правозахисна громадська організація поповнюється новими членами з усієї області! Так що привіт Вам, Андрію Івановичу, від Ковельського осередку Волинської правозахисної громадської організації! Гарантую! Попереду буде дуже жарко!
Ковельська правда Показати IP 20 Лютого 2009 21:33
оловна » 2008 » Жовтень » 15 » БАГАТОМІЛЬЙОННИЙ МАЄТОК ПРОКУРОРА МАСАЛОВА (ФОТОРЕПОРТАЖ) БАГАТОМІЛЬЙОННИЙ МАЄТОК ПРОКУРОРА МАСАЛОВА (ФОТОРЕПОРТАЖ) 22:17 Прокурори в Україні живуть за різними достатками, але не бідують. Хтось із молодих клерків мешкає у малосімейці, будуючи на околиці міста особняк, а хтось уже давно оселився у розкішних хоромах із супутниковими «тарілками», саунами та підлогою із підігрівом. Горезвісний ковельський прокурор-богоборець Сергій Масалов має великий маєток у селі Копачівка Рожищенського району – за 60 кілометрів від Ковеля, тобто від місця своєї роботи. А працює він у Ковелі прокурором з 2002 року. Скільки ж то літрів бензину треба кожного дня «палити», добираючись до вмебльованого за останнім «криком» моди просторого службового кабінету і повертаючись додому?! Звичайно, що не на прокурорську зарплату можна так «курсувати». Але це вже окрема тема для журналістських розслідувань. Пригадується, як у червні 2005 року біля Ковельської міжрайонної прокуратури відбулась багатолюдна демонстрація за участю представників понад десяти політичних партій та громадських організацій, позапартійних мешканців нашого міста та району і навіть Луцька, які вимагали відставки прокурора Сергія Масалова та його двох горе-підлеглих – Олександра Борща та Миколи Дарчика. Регіональний представник партії «ПОРА» у Волинській області Руслан Куролес озвучив тоді ганебний факт порушення Масаловим земельного законодавства. Комісія, створена при Рожищенській райдержадміністрації, встановила, що на території Копачівської сільської ради самовпевнений пан прокурор самовільно захопив земельну ділянку площею десять «соток» сільськогосподарського призначення (ріллі), яка належала на той час державному підприємству «Дослідне господарство «1 Травня». Руслан Куролес також повідомив, що там уже побудовано двоповерховий особняк з мансардою. А згідно довідки Волинського філіалу інституту землеустрою, заподіяні при цьому Масаловим збитки сільськогосподарського виробництва становили більше 7 тисяч гривень. Депутат Ковельської міської ради та голова громадської організації «Ковельська правозахисна група» Ярослав Шевчук звернувся до Генерального прокурора України та голови СБУ із заявою, де серед іншого повідомив про цей кричущий факт. Як повідомив виконуючий обов’язки прокурора області (станом на 25 жовтня 2007 року) старший радник юстиції Валерій Невірець, «рішенням Копачівської сільської ради Рожищенського району № 9/2 від 20 грудня 1991 року Масалову С.М. надано земельну ділянку площею ?>0,12 га для будівництва та обслуговування житлового будинку. В цей період він працював на посаді помічника прокурора Маневицького району. Рішенням виконкому № 3 від 27 січня 1999 року Масалову С.М. вказану земельну ділянку збільшено до 0,25 га. В цей період він перебував на посаді Любомльського міжрайонного прокурора». А як же бути з висновком Волинського філіалу інституту землеустрою? Про це у Волинській обласній прокуратурі сором’язливо промовчали… Знайти у Копачівці маєток ковельського прокуратора не важко. Бідові селяни із порепаними від тяжкої праці на землі руками показали журналістам «Ковельської правди», де на вулиці Садовій проживає пан Масалов: «Ось його угіддя… Он – будинки, а там за ти великим парканом – конюшні…». Коні невинні, але й вони могли багато чого розказати, якби вміли говорити…?> Переглядів: 1117 | Додав: kowel
Ян Антонів Показати IP 21 Лютого 2009 11:53
Пан Гіль як завжди безсовісно бреше(врет)... І кло каже, що... Люди побудували житло. Ми не можемо пред’явити позови про знесення цих будинків і виселення цих людей. Я запитав депутатів, який механізм вирішення цієї проблеми. Його немає. ... Бо є механізм, аналогічний кримському: Зносити новозведені самовільно чи незаконно маєтки скоробагатьків і хабпрників, а у випадку доведення факту добросовісної угоди, все одно зносити, але вже за рахунок порушника закону. Існує і механізм стягнення матеріальних та моральних збитків для добросовісних набувачів з винуватців - органу самоврядування. Але Гіль, як сам стверджує, вибірково змушує зносити забудови. Посилання ж на відсутність механізму має підстави, оскільки, наприклад у м.Ковелі, засудженим Грищуком надано незаконно земельні ділянки в районі с. Дубової прокурорським, суддівським та міліцейсько-начальницькому складу. То невже ж пан Гіль може зобидити цих ним вельмишанованів посадовців... пан Гіль частково бреше...Коли каже, що бореться з корупцією. Бо корупцією, як жабуринням процвітає вся Волинська прокуратура. Тут пливе журба, пливе безнадія і стиха хлипає сум (М.Коцюбинський та ВЛитвин -на ВР) Бо ж чи ж за високі знання та досягнення потрапив спочатку до Ковельської, а тепер і до Волинської прокуратури син відомого митника Анатолія Бязярука – Арсен, якого Ковальчук (працівник обласної прокуратури), як дипломний керівник сунув на налигачу по щаблях службової драбини… В те, що дочка відомого у Ковелі банкіра Радчука виграла конкурс серед претендентів на посаду пом прокурора може повірити хіба що наївний дурень . Тому заміна Ковельського прокурора Масалова на іншого нинішнім керівництвом облпрокуратури читай як на ще гіршого. Чи знає хтось достойного претендента в Ковельській прокуратурі як альтернативу Масалову? Бідніші за нього є , а ле це наживне… І чи важко, вміючи… П. Гіль бреше… Коли говорить, що Волинська правозахисна група втрачає авторитет… Йому б такий, серед патріотів нації. До цього променя світла в темному царстві беззаконня горнуться кращі Волиняни сім'ями. Чого варте приєднання депутата Лідії Савлук та її чоловіка Анатолія Савлука, спеціаліста громадської приймальні Партії Честі, боротьби з корупцією – Анатолія Якимовича, якими в апеляційних адміністративних судах неодноразово визнана неправомірною бездіяльність прокуратур Волинської області та подано позови на стягнення за це моральних збитків . Поміняти ж п. Гіля можливо,наприклад використавши своє виборче право через всемогутню Верховну Раду України, зав'язавши його звільнення з підтримкою певної політичної сили на виборах, як це було подекуди узгоджено з БЮТом в обмін за газифікацію Але обух сталить треба громадою. Тож й об'єднуйтесь Волиняни навколо Волинської правозахисної групи. Бо хоч можна жити й хохлом і не згіркне від того хлібина, але по крапельці видавлюймо з себе кріпака… Щасти Вам! ,
КОВЕЛЬСЬКА ПРАВДА Показати IP 21 Лютого 2009 13:28
Головна » 2009 » Січень » 9 » ПРОКУРОРСЬКА ДАЧА НА ОЗЕРІ ЛЮБЯЗЬ (ФОТОРЕПОРТАЖ) 10:16 Як безбідно живуть сьогодні прокурори, ми розповідали у жовтні минулого року на прикладі горезвісного ковельського міжрайонного богоборця Сергія Масалова. Читачі повідомили «Ковельську правду» про інший «стратегічний» майновий об’єкт Сергія Миколайовича – його дачу, яка «примостилася» на березі озера Любязь, що в урочищі Лядина Любешівського району. Місцевим жителям добре відомо, хто власник цього чималого земельного наділу, з поваленим (місцями) дерев’яним парканом, і збудованими тут спорудами. За легендами, озеро Любязь має… подвійне дно. Це досить символічно для нашого «підшефного», у якого дійсно є «подвійне дно»: для начальства, родини і друзів – він компетентний, чесний, принциповий, ну просто взірець вітчизняної прокурорської системи, такий собі нащадок Вишинського, а для всіх інших – неперевершений на Волині корупціонер «у законі». До речі, озерна відпочивальня пана Масалова знаходиться за «якихось» 130 кілометрів від його основного місця роботи у Ковелі і, відповідно, за 190 кілометрів від домівки-маєтку в селі Копачівка Рожищенського району. Переглядів: 349 | Додав: kowel
Правник Показати IP 21 Лютого 2009 18:48
Коментарі зачіпають за живе. Гірка, страшна правда аж клекоче, бажаючи вирватись назовні. Однак, на превеликий жаль, цієї правди окрім самих "гілів" та йому подібних не прочитає ніхто. Тому, що окрім корумпованих чиновників та посадовців ніхто більше не заглядає сюди. За Радянської влади з-поміж народу набирали "сексотів" для того, щоб чини могли знати, хто з людей чим дише й відповідно коорденувати свої злочинні дії. Тепер для цього створюються сайти. (Старші люди, зрозуміють мене.) Не варто розкривати карти! Подібні інтерв"ю на подібних сайтах робляться не для того, щоб оприлюднити правду (їх мало хто читає), а для того, щоб дізнатися про ваші наміри, щоб знати як протистояти правді для того, щоб якомога довше утримуватися на посадах.
Vlad Показати IP 22 Лютого 2009 17:30
Нормальний Гіль мужик. Він цю систему не створював і не йому її ламать.
Анонім Показати IP 22 Лютого 2009 21:40
Закон - це паутина, в якій застрягають малі павуки, а великі пролазять цю паутину... Решта - це все балачки
лучанин Показати IP 24 Лютого 2009 13:53
пане Гіль. може ви розкажете волинянам скільки кримінальних справ порушили податківці, а ваші орли закрили? хабарника прокурора з Горохова ви звільнили за те, що зустрівся з "підозрюємим" не в тому місці? він що повинен був брати хабар в кабінеті прокурора???. Наскільки лучанам відомо : правозахисна організація захищає сімю інваліда, дочку якого ви посадили до тюрми. Інвалід вам в 06 р. писав заяву, що від нього вимагають квартиру, а ви даже не оцінили ту справу, чи ваша юридична підготовка не позволила оцінити??. Львівська юридична школа рахувалася не з хужих. Ви що не читали "Волинь" за 2006 р., яка писала, як працівники міліції допомогали шахраям позбавляти лучан квартир? Мабуть не читали, бо серед шахраїв був працівник прокуратури. У нас тільки одна надія на порядних юристів. І дуже добре, що вони обєднуються, щоб протистояти таким юристам, як ви.Бо подібні вам юристи юристи на різних посадах вже привели Україну до деградації, морального колапсу. Всі тяготи можна перенести, а моральна деградація веде до отваринення нороду і нації. Як нам відомо, то і на вас заведені кримінальні справи в генеральній пркуратурі. Одна із них - це самозахват вами квартири, яку ви приєднали до своєї. Прийде час і ми про це взнаємо, як і про маєтки, які побудували ваші заступники, зношуючись вщент на прокурорських посадах. Прийде час.
Анонім Показати IP 27 Лютого 2009 10:55
Если верить "пану областному прокурору", что «Хабарництво – це тяжкий злочин», то почему на свободе он сам и все его подчиненные? Да, и его начальников тоже нужно на нары.
ВОВКОДРАЙВЕР Показати IP 1 Квітня 2009 06:14
К О П І Я.В ДОДАЧУ ДЛЯ ПОРІВНІННЯ ВИРОК ІМЕНЕМ УКРАЇНИ 15 жовтня 2008р. м. Хмельницький Хмельницький міськрайонний суду в складі: головуючого судді - Продана Б.Г., при секретарі -Максімовій К. І., за участю прокурора - Драча І. В. захисника — Капури А.Й. розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в місті Хмельницькому кримінальну справу про обвинувачення Безкоровального Олега Івановича, І7.06.70 р.н., уроженця с. Западинці, Летичівського району, Хмельницької області, українця, громадянина України, освіта вища, одруженого, має на утриманні двох неповнолітніх дітей, працюючого головним державним санітарним лікарем Хмельницького району, раніше не судимий, проживаючого в м. Хмельницькому по вул. Маршала Пересипкіна 3 кв. 21, за ст. 368 ч. 2 КК України, ВСТАНОВИВ: Безкоровальний 0.1. перебуваючи на посаді головного державного санітарного лікаря Хмельницького району, являючись службовою особою, використовуючи службове становище, з корисливих мотивів, незаконно отримував хабарі за наступних обставин. Так. в лютому 2008 р. Босий Ю.А. орендував у відкритого акціонерного товариства «Олешинське» приміщення в с. Олешин Хмельницького району, у якому планував налагодити виробництво хлібо-булочної продукції. Від попереднього орендаря Вишневської Л.Р. він дізнався, що нею у 2007 року здійснювалася діяльність по виробництву хлібобулочної продукції у вказаному вище приміщенні, проте у зв'язку із тим, що у її діяльність втрутилися працівники Хмельницької районної санітарно — епідеміологічної станції, вона змушена була припинити діяльність, у зв'язку із грубими порушеннями санітарно — епідеміологічних норм. У зв'язку із викладеним Босий Ю.А. вирішив оформити документи щодо можливості офіційно розпочати виробництво хлібобулочної продукції у вказаному орендовану приміщенні, незважаючи на те, що згідно акту санітарно — епідеміологічного обстеження об'єкта від 13 березня 2008 року складеного працівником Хмельницької районної санітарно -епідеміологічної станції Совою Р.М. за результатами проведеного обстеження, виявлено недоліки, з урахуванням яких заборонено виробництво хлібобулочної продукції. У зв'язку із викладеним Босий Ю.А. вирішив звернутися до головного державного санітарного лікаря Хмельницького району Безкоровального О.І. для отримання висновку на початок виробництва, без усунення недоліків. Під час неодноразових розмов із Безкоровальним ОД., Босий Ю.А. зрозумів, що для отримання висновку на початок виробництва йому необхідно дати хабар. 20 березня 2008 року близько 9 години ЗО хвилин Безкоровальний ОД., у своєму службовому кабінеті, за адресою м. Хмельницький, вуя. Храновського, 12, отримав від Босого Ю.А. хабар у розмірі 100 доларів СІЛА, що згідно курсу НБУ становило 505 грн. за надання останньому можливості розпочати виробництво хлібобулочної продукції в орендованому приміщенні, що знаходиться в с. Олешин Хмельницького району та не перешкоджати.його діяльності, до оформлення необхідних документів. Після отримання від Босого Ю.А. хабара в сумі сто доларів США Безкоровальний ОД., накрив грошові кошти аркушем паперу та дав Босому Ю.А. усний дозвіл на початок виробництва без усунення недоліків. Після чого Безкоровального О.Д. було затримано працівниками Управління державної служби по боротьбі із економічною злочинністю Управління Міністерства внутрішніх справ України в Хмельницькій області, а гроші вилучено. Крім того, 26 лютого 2008 року до службового кабінету головного державного санітарного лікаря Хмельницького району Безкоровального ОД., з'явився за викликом працівників Хмельницької районної санітарно - епідеміологічної станції Панчах Б.В., який являється власником магазину в с. Гелетинці Хмельницького району, який на передодні перевіряли працівники Хмельницької районної СЕС. Під час розмови Безкоровальний О.І. повідомив Панчака Б.В., що його буде притягнено до адміністративної відповідальності за вчинення порушення санітарно - епідеміологічного законодавства, допущене ним, як власником магазину в с. Гелетинці Хмельницького району, за що на нього буде накладено штраф у розмірі 51 грн., розмір якого визначається безпосередньо Безкоровальним О.Д.. Та згідно ст. 46 Закону України «Про забезпечення санітарно - епідеміологічного благополуччя населення» штраф може становити від 1 до 20 неоподаткованих доходів громадян, тобто від 17 до 340 гривень. В подальшому під час розмови із Панчаком Б.В., Безкоровальний ОХ почав цікавитися про наявність у І Панчака Б.В. інших торгових точок, у яких можуть бути виявлені порушення санітарно — епідеміологічного законодавства, чим умисно створював умови для дачі йому хабара. У зв'язку із викладеним Панчак Б.В., розуміючи, що для накладення Безкоровальним Ф.І. на нього штрафу не у максимально допустимому розмірі та здійснення безперешкодної діяльності інших належних йому торгівельних точок, Панчак Б.В. дістав із кишені двісті гривень та положив їх на стіл перед Безкоровальним ОІ.. Одержавши 200 гривень в якості хабара від Панчака Б.В , Безкоровальний ОЛ. накрив вказані грошові кошти аркушем паперу. Допитаний в судовому засіданні підсудний свою вину в одержанні хабара не визнав, пояснивши суду, що 11.03.2008 року до нього звернувся Босий Ю.А., із яким він раніше знайомий не був, з приводу надання можливості облаштування столової в с. Олешин Хмельницького району під цех по виробництву пиріжків та надання дозволу на роботу. В подальшому працівник Хмельницької районної СЕС Сова Р.М. провів обстеження вказаного приміщення, в ході якого виявлено ряд порушень вимог санітарно - епідеміологічних норм. 20 березня 2008 року під час розмови із Босим Ю.А., Безкоровальний О.І. надав йому письмову відповідь на його заяву та пояснив порядок надання дозволів на початок роботи. В ході розмови Босий Ю. А. просив Безкоровального ОЛ. надати йому дозвіл на початок роботи, на що Безкоровальний ОЛ. повідомив, що на даний час він не в змозі надати йому дозвіл на роботу, роз'яснював умови надання дозволу після виконання яких, можливо надати дозвіл на виробництво. Після розмови Безкоровальний ОЛ. сказав Босому Ю.А. йти працювати, після чого обидва вийшли із кабінету. Через декілька хвилин до службового кабінету Безкоровального ОЛ. зайшли невідомі йому люди, які в подальшому представилися працівниками міліції та в ході огляду його робочого столу виявили грошові кошти в розмірі 100 доларів США, яких Безкоровальний ОЛ. раніше не бачив. Крім того Безкоровальний ОЛ. зазначив, що грошових коштів від Панчака Б.В. не отримував. Про те, винність підсудного в скоєному злочині в судовому засіданні доведена повністю і підтвержується зібраними доказами по справі. Так, допитаний в судовому засіданні свідок Босий Ю.А. дав показання суду про те, що він є приватним підприємцем - фізичною особою. Із 01.03.2008 року він орендував приміщення колишньої їдальні ВАТ «Олешинське», в с. Олешин по вул. Центральній, яку планував використовувати в якості цеху для виробництва хлібо - булочних виробів. Для початку будівництва йому необхідно було отримати дозволи у відповідних органах виконавчої влади та місцевого самоврядування району, у зв'язку з чим він звернувся до Олешинської сільської ради для отримання дозволу зайняття підприємницькою діяльністю на території відповідної ради. Після отримання дозволу в сільській раді Босий Ю.А. звернувся до Хмельницької районної санітарно епідеміологічної станції. Звернувшись до головного державного санітарного лікаря Хмельницької району Безкоровального ОЛ., Босий Ю.А. пояснив, що бажає відкрити хлібобулочний цех в с. Олешин та для цього необхідно отримати відповідні дозволи та документи. З даного приводу Безкоровальний ОЛ. повідомив, що це можна зробити швидко, а можна робити рік, при цьому Безкоровальний О.І. дістав із кишені стопку грошей, які демонстративно перераховував. Цим самим він дав зрозуміти Босому Ю.А., що для отримання відповідного дозволу необхідно дати Безкоровальному О.І.. хабар. Після цього Безкоровальний ОЛ. сказав йти до лікаря Хмельницької районної санітарно — епідеміологічної станції Сови Р.М., для того щоб він здійснив виїзд в с. Олешин та обстежив приміщення. 13.03.2008 року Босий Ю.А. разом із Совою Р.М. поїхали в с. Олешин де було оглянуто приміщення їдальні. В ході огляду Сова Р.М. написав акт санітарно - епідеміологічного обстеження. 18.03.2008 року Босий Ю.А. знову прийшов до Сови Р.М., якому надав копію свідоцтва ПП, копію договору оренди, рішення сільської ради. Сова Р.М. повідомив, що рішення щодо надання дозволу на початок виробництва буде негативним, тому необхідно йти до Безкоровального ОЛ. та розмовляти із даного приводу із ним. У зв'язку із цим Босий Ю.А. пішов до Безкоровального ОЛ. та пояснив йому, що склали акт, але він негативний. Безкоровальний О.І. викликав до себе у кабінет Сову Р.М., який перераховував виявлені недоліки. Наступного дня Босий Ю.А. знову зустрівся із Безкоровальним О.І. та під час розмови просив його дати термін на 2 — 3 місяці спробувати випікати хліб, і у разі прибутковості виробництва, Босий Ю.А. виконає усі необхідні вимоги санстанції. Безкоровальний О І. відповів, щоб Босий Ю.А. спробував. Тобто Босий Ю.А. зрозумів, що Безкоровальний О.І. дає йому неофіційний дозвіл від свого імені на початок виробництва 20.03.2008 року близько 9 години 30 хвилин Босий Ю.А. прибув до Хмельницької районної СЕС, де зайшов до кабінету Безкоровального 0.1. та повідомив, що хоче отримати припис для усунення недоліків, для того щоб отримати кредит. Безкоровальяий ОЛ. повідомив, що він підготував відповідь, один примірник якої Безкоровальний О.І. надав Босому Ю.А., а на іншому примірнику він розписався. Безкоровальний О.І. жестами дав Босому Ю.А. зрозуміти щоб він дав йому гроші, після чого Босий Ю.А. дістав із кишені одну стодоларову купюру та розложив перед Безкоровальним О.І. на стіл. Безкоровальний О І піднявся та примірником відповіді, яку йому повернув Босий Ю.А. накрив вказану стодоларову купюру. Зазначені недоліки були зафіксовані в акті, копію якого отримав Босий Ю.А. і якому було повідомлено, що остаточне рішення про можливість надання Босому Ю.А. висновку про використання приміщення приймається головним лікарем Безкоровальним О.І. Свідок Вітязь М.О. пояснив суду, що в лютому 2008 року до виконкому Олешинської сільської ради із заявою звернувся Босий Ю.А., в якій просив надати йому дозвіл на заняття підприємницькою діяльністю, і який орендував вищевказане приміщення після того, як його |орендувала Вишневська Л.Р. Рішенням виконкому Олешинської сільської ради від 12.02.2008 року Босому Ю.А. надано дозвіл на зайняття підприємницькою діяльністю на території Олешинської сільської Ради. Допитана в судовому засіданні свідок Вишневська Л.Р. дала показання суду про те, що |орендувала приміщення столової в с. Олешин Хмельницького району, у якому планувала відкрити випіканню хлібобулочної продукції. Приблизно в кінці 2006 року Вишневська Л.Р. розпочала виробництво хлібобулочної продукції, яку виготовляла на протязі близько двох місяців. Навесні 2007 року до неї зателефонували та повідомили, що їй необхідно з'явитися до Хмельницької районної СЕС. Прийшовши до Хмельницької районної СЕС Вишневська Л.Р. зустрілася із головним лікарем санстанції, якому повідомила із якими питаннями вона до нього звернулася. Нащо |вказаний лікар повідомив, що Вишневська Л.Р. не має бажання працювати, а вже працює. Крім того Вишневська Л.Р. попросила лікаря надати перелік документів та вимог для отримання дозволу на початок виробництва, на що вказаний лікар написав на аркуші паперу перелік документів та вимог, які необхідно виконати. Вишневська Л.Р. запитала чи займе це багато часу, на що він відповів, що вона повинна прийти до нього після того, як підготує та виконає вказані вимоги. Після того Вишневська Л.Р. зверталася до Хмельницького районного відділу архітектури, центру державного кадастру та до БТІ. Проте під час підготовки вказаних| документів Вишневська Л.Р. зрозуміла, що їй не вигідно займатися облаштуванням вказаного приміщення, а тому вирішила припинити виробництво та не орендувати вказане приміщення. Свідок Панчак Б.В. дав показання суду, що він являється бухгалтером ГВП «Надія», і приблизно в лютому 2008 року продавець магазину с. Гелетинці Хмельницького району Коваль Т.І. повідомила, що в неї у магазині проведена перевірка працівниками Хмельницької районної санітарно — епідеміологічної станції. Під час перевірки були виявлені порушення санітарно - епідеміологічного законодавства. У зв'язку із цим Панчак Б.В. викликали до Хмельницької районної санітарно — епідеміологічної станції. Приїхавши в районну СЕС, Панчак Б.В. зустрівся із Безкоровальним О.І, під час розмови він ознайомився із актом перевірки магазину в с. Гелетинці Хмельницького району. Безкоровальний О.І. повідомив, що Панчака Б.В. буде притягнуто до адміністративної відповідальності. Панчак Б.В. почав просити Безкоровального О.І. не накладати великого штрафу та під час розмови поклав на стіл перед Безкоровальним О.І. грошові кошти в сумі двісті гривень, дві купюри номіналом по сто гривень. Безкоровальний О.І. накрив вказані грошові кошти аркушем паперу. Також Безкоровальний О.І. повідомив Панчаку Б.В., що на нього буде накладено штраф у розмірі п'ятдесят однієї гривні. Панчак Б.В. зазначив, що він змушений був дати Безкоровальному О.І- хабар в розмірі 200 гривень, оскільки б, не давши даних грошей Безкоровальному О.І., то він наклав би на нього штраф у великих розмірах. Крім цього, винність Безкоровального О.І. у скоєному злочині підтвержується: • речовими доказами — грошовою купюрою номіналом сто доларів США, яку приєднано до справи, купюра номіналом 100 доларів США серія СК номер 56871280 А. К 11, яку вилучено співробітниками міліції під час огляду службового кабінету Безкоровального О.І. 20.03.2008 року. • протоколом огляду місця події від 20.03.2008 року, в ході якого в службовому кабінеті Головного державного санітарного лікаря Хмельницького району Безкоровального О.І., на його робочому столі одразу після зустрічі з Босим Ю.А. виявлено грошові кошти у розмір сто доларів США. • оглядом відеокасети, прослуховування та перегляду на ній відеозапису від 18.04.2008 року із записом зустрічей Безкоровального О.І. та Босого Ю.А., де в ході однієї із розмов Босий І , дав Безкоровальному О.І. хабар в розмірі сто доларів США. • оглядом відеокасети, прослуховування та перегляду на ній відеозапису від 18.04.2008 року із записом зустрічі Безкоровального О і. та Панчака Б.В., в ході якої Панчак Б.В. дав Безкоровальному О.ї. хабар в розмірі двісті гривень. речовими доказами по справі: • заявою Босого Ю.А. від 11.03.2008 року, • надані ним документи, відповідь на заяву Босого Ю.А. від 20.03.2008 року, • копії журналів реєстрації вхідної документації Хмельницької районної санітарно - епідеміологічної станції за 2008 рік, у якій не зареєстровано заяву Босого Ю.А., • копія книги реєстрації вихідної документації Хмельницької районної санітарно - епідеміологічної станції за 2008 рік, • протокол про порушення санітарного законодавства Панчака Б.В. від 22.02.2008 року та постанова про накладення штрафу на Панчака Б.В., за виявлені порушення, у розмірі 51 гривні, • ксерокопію службового посвідчення головного державного санітарного лікаря Хмельницького району Безкоровального О.І. № 593 видане 11.01.2005 року. За таких обставин по справі, дії підсудного слід кваліфікувати за ст. 368 ч. 2 КК України, як одержання службовою особою, яка займає відповідальне становище в будь-якому вигляді хабара за виконання та не виконання в інтересах того, хто дає хабара будь-якої дії з використанням наданої їй влади та службового становища, вчинене повторно. При призначені покарання суд враховує ступінь тяжкості вчиненого злочину, особу винного та обставини, що пом"якшують та обтяжують покарання. Обставинами, що пом"якшуть покарання підсудного є те, що у нього на утриманні знаходиться двоє неповнолітніх дітей та батьки пенсійного віку. Вивчснням особистості підсудного встановлено, що він вперше притягується до кримінальної відповідальності, по місцю роботи та проживання характеризується позитивно. На обліку у лікаря-нарколога та лікаря психіатра не перебуває. Ці обставини разом взяті істотно знижують ступінь тяжкості вчиненого злочину.Тому суд, приходить до висновку, що при призначені покарання підсудному, слід застосувати ст. 69 КК України. Судові витрати по справі відсутні. За таких обставин по справі, суд приходить до висновку, що виправлення та перевиховання підсудного можливе в умовах без ізоляції його від суспільства. Керуючись ст. ст. 323; 324 КПК України, суд ЗАСУДИВ: Безкоровального Олега Івановича за ст. 368 ч. 2 КК України — на п”ять років позбавлення волі, застосувавши ст. 69 КК України. На підставі ст. 75 КК України, звільнити засудженого від відбування покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк терміном один рік. Міру запобіжного заходу до вступу вироку в законну силу, залишити попередню -підписку про невиїзд. Речові докази по справі: 1. Довідку, видану виконкомом Олешинської сільської ради від 17.03.2008 року № 441, за підписом сільського голови Витязя М.О. та гербовою печаткою Олешинської сільської ради на 1 аркуші, копія договору оренди нежитлового приміщення від 27.02.2008 року укладений між ВАТ «Олешинське» та Босим Ю.А - на 3 аркушах, копію свідоцтва про державну реєстрацію фізичної особи - підприємця Босого Ю.А. серії ВОЗ № 297039 від 25.02.2008 року на 1 аркуші; 2. копію рішення виконавчого комітету Олешинської сільської ради № 11 від 28.02.2008 року па 1 аркуші; 3. оригінал та копію акту санітарно - епідеміологічного обстеження об'єкта від ІЗ березня 2008 року, який складено лікарем з гігієни харчування Совою Р.М. про обстеження цеху по виготовленню хлібобулочних виробів на 2 аркушах; 4. заява Босого Ю.А адресована головному державному санітарному лікарю Хмельницького району Безкоровальному О.ї. датовану 11.03.2008 року — залишити при матеріалах справи. 5. Грошові кошти в сумі 100 доларів США, які зберігаються в камері схову речових доказів прокуратури Хмельницької області - конфіскувати в дохід держави. 6. Ксерокопії документів зроблені згідно протоколів огляду від 13.05.2008 року - залишити при матеріалах справи. Скасувати арешт, накладений на майно Безкоровального О.ї. та повернути йому, а саме: • грошові кошти в сумі 500 гривень наступними купюрами: купюра номіналом двісті гривень, № АЕ 3468059; купюра номіналом сто гривень, № АЧ 7893875; купюра номіналом п'ятдесят гривень, № СК 3298670; купюра номіналом п'ятдесят гривень, № ДС 4514610; купюра номіналом п'ятдесят гривень, № ДМ 7105383; купюра номіналом п'ятдесят гривень, № ЙН 2324989.; • грошові кошти в сумі 205 гривень купюра номіналом двісті гривень, № АС 0985706; купюра номіналом п'ять гривень, № АА 3780957; • грошові кошти в сумі 10 євро, серії та номер X 563450594; • грошові кошти в сумі 1400 доларів США у кількості, купюрами номіналом по 100 зрів США, 14 штук: НВ 76103043 А: НО 25538914 А; СВ 86464770 С; В 00779912 ; НВ 58484 В; НВ 95227245 В; СЕ 60978811 А; РР 14062829 В; Рі 47115271 А; РВ 13811564 В; О 0188 А; РО 67639426 А; АЕ 94592693 В; НВ 85955875 А. - які зберігаються на депозитному рахунку прокуратури Хмельницької області • паперові талони- відомості на одну тону палива ТОВ «Веста - Сервіс», на зворотній стороні яких знаходиться відтиск печатки № 8 ТОВ - Сервіс» № 30251215, з яких 11 талонів на 20 літрів кожен пального А - 95,11 талонів на 10 літрів єн пального А - 95, всього 22 талони; • мобільний телефон темного кольору ГМЕІ: 353079009432870, не відомого виробника. • Скасувати арешт, накладений на земельну ділянку що належить Безкоровальному О.І. згідно державного акту на право приватної власності на земельну ділянку серії ЯЕ № 309552, виданий згідно розпорядження Хмельницької районної державної адміністрації від 12.12.2007 р. № 141607-р. площею 0,100 га. На території Лісогринівецької сільської ради Хмельницького району Хмельницької області На вирок суду може бути подано апеляцію протягом 7 днів до Апеляційного суду Хмельницької області Суддя Підпис
Марія Показати IP 9 Квітня 2016 04:33
Головний корупціонер та хабарник в галузі медицини на Хмельниччині – Крупа Тетяна Василівна. Тисячі працівників КРУ, податкової, органів влади незаконно отримали за останні 10 років групи інвалідності довічно. Я не буду називати їх імен, так як списки цих псевдо хворих направлені до антикорупційного бюро. Вартість 2-ї групи інвалідності для вказаної категорії 3000 вічно зелених. Ви уявить яку суму коштів за цей період поклала у карман зазначена пані. А тому на кожного члена злочинного сімейства Крупи по одному позашляховику. І ніякому правоохоронному органу до цього справи немає. А ці несповна розуму активісти під обласною прокуратурою шини палять. Від під будинком Крупи їх паліть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus