USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Срібна чемпіонка України лучанка Олена Васіна: «Шахи- це тяжкий труд»

18 Липня 2014 17:26
20 липня в Україні відзначають Міжнародний день шахіста. Напередодні свята представники благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» відзначили луцьку шахістку Олену Васіну премією за вагомі спортивні досягнення.

У рейтинг-листі Волинській області всього 81 шахіст. І хоча традиційно сильнішими шахістами вважають чоловіків, достойне місце у рейтингу займає дев’ятнадцятирічна Олена Васіна. Дівчина стала срібною призеркою Чемпіонату України з блискавичної гри та швидких шахів-2014 у Львові і тим самим додала 12 балів до рейтингу, який склав 2206 балів.

Олена займається шахами 16 років, по 4-5 годин щодня. Проте, такий вид спорту потребує підтримки у частині фінансування участі у змаганнях. Другий рік поспіль шахістку підтримує благодійний фонд.
«Програма заохочення спортсменів, які показують результати у спорті і тим самим прославляють наше місто, реалізується благодійним фондом уже третій рік. Намагаємося охопити різні види спорту, щоб були представлені важка і легка атлетика, і плавання, і шахи. Результати Олени сьогодні – підтвердження того, що ми на правильній дорозі, вони є найкращою рекомендацією для подальшої підтримки шахістки. У нас поєднуються різні форми сприяння розвитку спорту. Це і стипендії, і підтримка змагань, зміцнення матеріально-технічної бази спортивних клубів, облаштування у школах міні-футбольних полів зі штучним покриттям. Ми вирішили відзначити Олену премією, проте це не впливає на фінансування її участі у змаганнях. Члени правління прийняли рішення про подальшу підтримку Олени», – зазначила заступник голови правління благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» Ірина Констанкевич.

У планах Олени – виконати норму гростмейстра.

«Цей вид спорту є дуже енергозатратним, це тяжкий труд психологічно. Я дякую тату за таку працю, підготовку до змагань. На Чемпіонаті України були дуже сильні суперники. Серед жінок я програла лише Інні Гапоненко, олімпійській чемпіонці. Тому ця перемога для мене – свідчення того, що я старанно готувалася, не обманювала тата, коли він давав мені домашні завдання і показала, що я можу», – розповіла Олена.

Тренер Олени Валерій Васін каже, що найбільше бажання – достойно представляти Україну і рідний Луцьк на міжнародних змаганнях: «Професійні шахи – складніші, ніж динамічні види спорту, розвивають пам’ять, логічне мислення. Дуже сильна школа шахів зараз в Росії, Грузії, Китаї. Чемпіонка світу Хоу Іфань має дуже велику підтримку в Китаї. У нас на Волині є «Біла тура», ФСТ «Україна» ДЮСШ №1. До речі, від шахістів міста Луцька дякуємо Ігорю Петровичу Палиці за ремонт клубу. У «Білій турі» маємо нові зручні столи. Хочу сказати, що чемпіона з шахів виховати найскладніше».

У луцькій шахістці зацікавились у Харкові, де на сьогодні найсильніша гросмейстерська школа. Олену запрошують на навчання у вище спортивне училище при юридичній академії. Проте, виступати Олена і надалі планує за рідну Волинську область.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
таки-так Показати IP 18 Липня 2014 17:38
молодці
Gala Показати IP 18 Липня 2014 22:29
Молодці!!! Мої вітання. Дійсно нелегка праця, яка переросла в такий гарний результат. Успіхів ВАМ!!!
Іван Марчено Показати IP 18 Липня 2014 22:47
Був дуже довго учнем Валерія Івановича. Особисто знаю Олену. Дуже добрі і гарні люди. Успіхів їм. :)
Анжелика Показати IP 15 Лютого 2017 02:28
Поздравляю, Валера тебя и твою доченьку! Успехов вам и хороших спонсоров! :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus