USD 39.62 39.84
  • USD 39.62 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Анексія Криму: які країни підтримали Кримську декларацію

27 Липня 2018 17:53
Кримська декларація Держдепу США знайшла схвалення серед країн Європи.

Про це повідомляє ТСН.

Польща одразу позитивно відреагувала на заяву Держдепартаменту США.

«Нагадуючи, що Європейська Рада однозначно засуджує порушення Росією суверенітету України, підкреслюючи підтримку політичної незалежності, єдності та територіальної цілісності України та приєднуючись до Кримської декларації США, оголошеної 25 липня 2018 року, Польща відмовляється визнати претензії Росії на суверенітет над територією, захопленою силою, що суперечить міжнародному праву. Спільно з нашими союзниками та партнерами ми відкидаємо спроби Росії незаконно приєднати Крим та зобов'язуємося підтримувати цю позицію до відновлення територіальної цілісності України», - заявили в польському МЗС.

Окрім Польщі, інформує Made for Minds, до Кримської декларації США долучилась Німеччина. Так, міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас заявив, що вони не переглянуть своєї позиції щодо незаконності анексії Криму з часом.

Норвегія стала ще однією країною Європи, яка підтримала так звану кримську деклараціюдержсекретаря США Майка Помпео.

«Вітаємо та підтримуємо заяву Помпео, яка підтверджує позицію США проти нелегальної анексії Криму Росією», - твітнуло міністерство закордонних справ скандинавської країни в четвер, 27 липня. Там наголосили, що необхідно поважати суверенітет та територіальну цілісність України.

Окрім того, кримську декларацію США підтримали і в ЄС, де зазначили, що вона демонструє "сильну та принципову позицію" Вашингтона щодо Криму, цитує Radio Free Europe речницю зовнішньополітичної служби ЄС Майю Косьянчич.

Окремо підтримку кримській декларації висловили в Данії, Чехії та Великобританії, країнах Балтії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus