USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антимонопольники перевіряють «Волиньгаз»

6 Березня 2018 18:14
Через скарги споживачів Волинське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України розпочало перевірку за ознаками порушення законодавства про захист економічної конкуренції у діях ПАТ «Волиньгаз» щодо зловживання монопольним становищем. Удеться про створення перешкод у встановленні індивідуальних газових лічильників роторного типу, інформують у прес-службі АМКУ.

Відділенням з'ясувало, що газорозподільне підприємство протягом 2017 року створювало перешкоди мешканцях багатоквартирних будинків у виборі для проектування та встановлення приладів обліку газу, зокрема лічильників G1,6 ЕГЛ виробництва ПрАТ «Ямпільський приладобудівний завод».

Згідно з попередніми результатами, В АМК встановлено, що ПАТ «Волиньгаз» з власної ініціативи перед встановленням всіх приладів обліку газу зобов’язує споживачів проводити обов’язкову перевірку приладу обліку на відповідність метрологічним характеристикам заводу виробника. За результатами таких перевірок лічильники G1,6 ЕГЛ виробництва ПрАТ «Ямпільський приладобудівний завод» визнавались такими, що не пройшли перевірки та не підлягають встановленню.

Наразі розслідування у справі триває.

За наявності у споживачів послуг ПАТ «Волиньгаз» інформації, що, на їх думку, може допомогти Відділенню в проведенні розслідування, пропонуємо надсилати її на електронну адресу: [email protected], або на поштову адресу територіального відділення: 43025, м.Луцьк, вул.Винниченка,67.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Бобул Показати IP 6 Березня 2018 20:17
Нарешті!!! Може на цей раз побачать те, на що раніше закривали очі!
упс Показати IP 6 Березня 2018 20:18
Хахаха!нехай ще провірять законність встановлення лічильників"по потужностях"!!-лічильник G4 який мені нав'язали добровільно-примусово має пропускну здатність приблизно 48000 кубів на рік,а вмене за 11 років використано приблизно-36000!!!-но на менший вони не хочуть замінити(від потужності лічильника залежить абонплата)-питання в задачі:де правда і ВАШ антимонопольний комітет?!
Зураб до упс Показати IP 6 Березня 2018 20:37
Правду треба шукати у Фірташа. Ось якби він купив той Ямпільський завод-тоді б всім нав'язували роторні лічильники.
Фатит Показати IP 6 Березня 2018 22:05
І ніц ні слова про якість газу!!!? Невже ж діло тільки в лічильниках, нас доють на дві цицьки, "воно " ще ледь горить, це дуже помітно в селах.
Мешканець Показати IP 7 Березня 2018 08:01
Антимонопольний комітет.А що є такий.Ну й насмішили.Він не прийняв ще жодного нормального рішення-окозамилювання і не більше.
Знаю Показати IP 7 Березня 2018 11:52
Всі лічильники не підлягають встановленню, тільки Самгази Фірташа, які крутять на користь Фірташа, та й дівати їх треба десь.Хай перевірить антимонопольний чому за 5років і більше не поставили жодного Ямпільського лічильника і по якій причині? Ці лічильники, виходячи з виробництва ПрАТ «Ямпільського приладобудівного заводу» вже є повірені Держстандартом з відповідним клеймом. І хай не вішають лапшу людям облгази Фірташа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus