USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Антисемітські висловлювання Григоренку посади не коштуватимуть

23 Лютого 2016 11:31
Міський голова не буде приймати кадрового рішення щодо свого заступника Сергія Григоренка, якого виключили з партії за антисемітські висловлювання, оскільки той був призначений на посаду, з його слів, не за політичною квотою.

Про це в коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини розповів Луцький міський голова Микола Романюк.

Нагадаємо, заступник луцького мера дозволив собі під час засідання виконкому антисемітські висловлювання, зокрема, йдеться про цитату: «Жиди у 18 та 19 столітті споювали українців, і підприємці, які торгують алкоголем – «новітні жиди», які, користуючись бідністю і складною ситуацією, споюють українців».

Наступного дня посадовець на сторінках сайту Луцької міської ради офіційно вибачився перед представниками єврейської громади. Однак ті в коментарях для видання «Таблоїд Волині» зазначили, що не впевнені в щирості його слів.

Згодом адвокат Ігор Поліщук назвав це неприпустимим у цивілізованому світі проявом антисемітизму та подав заяву в Управління Служби безпеки України у Волинській області і в Головне управління Національної поліції України у Волинській області про кримінальне правопорушення.

А очільниця ВО «Батьківщина» Юлія Тимошенко особисто підписала рішення про виключення Сергія Григоренка з лав партії.

Згідно з рішенням і пунктами 3.10, 3.11 Статуту партії, після виключення з партії Сергій Григоренко автоматично припиняє членство в усіх статутних органах партії, до складу яких його було обрано, та звільняється з усіх займаних посад, на які він обирався (призначався) рішенням статутних органів.

Сергія Григоренка одразу ж після формування нового складу Луцької міської ради, обрали заступником міського голови. На той момент він очолював Луцьку міську організацію партії ВО «Батьківщина». У січні 2016 року його переобрали на другий термін. А вже 8 лютого його виключили з партії.

ЧИТАТИ ЩЕ: «БАТЬКІВЩИНА» ВИГНАЛА, А ЛУЦЬКИЙ МЕР ПОСАДИВ ГРИГОРЕНКА У СЛУЖБОВЕ АВТО

Однак міський голова Микола Романюк каже, що виключення Сергія Григоренка з партії не вплине на кадрове рішення, тож звільняти його не будуть. Зі слів градоначальника, крісло заступника дісталося колишньому представникові ВО «Батьківщина» не за політичною квотою. Мовляв, спершу були домовленості з депутатським корпусом, але офіційного подання про політичну квоту так і не надійшло. А немає офіційного паперу – немає предмету розмови. Тож, каже він, можна вважати, що Сергія Григоренка призначено саме з подачі міського голови, а не за квотою.

«Я своїх членів команди не здаю. Перші домовленості… Домовленості, в принципі, були. Але... Так скажемо: документів у мене жодних немає. Тобто, сьогодні можна говорити, що хочеш», - прокоментував ситуацію Микола Романюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
RR Показати IP 23 Лютого 2016 11:40
Що в Україні свободи слова немає уже? Але Григоренко тільки язиком наверно вміє патякати і все. Що там ті заступники роблять для лучан
Дядько до RR Показати IP 23 Лютого 2016 14:17
Але дійсно, що він сказав такого. Жид - в нашій мові це слово є і крапка. Роздули не знати що. Не розумію, чому воно асоціюється тепер у нас зі зневагою. Семіти розкажіть, чому у нас ви євреї, а в Польщі чи Чехії - жиди. І все нормально. Це нагадує старий анекдот, коли у Вовочки вчителька попросила назвати щось на букву "х" і у відповідь отримала слово з трьох букв. - Вовочка, такого словах немає. - гнівно зауважила вчителька. На що Вовочка відповів: хм..., дивно, х@й є, а слова такого немає.
До Дядька до Дядько Показати IP 24 Лютого 2016 21:25
Проблема не в слові жиди, а в дурноватому порівнянні.
Анонім до Дядько Показати IP 14 Березня 2016 22:36
Дійсно,поляків же ніхто не називає антисемітами.За консультацією про вживання слова прхання звернутись до батька Тараса.Геніі не помиляються.
Сим до RR Показати IP 23 Березня 2016 11:32
Антисемит - это чел, который понял, откуда беды землян - иудеи реализуют "библейский проект" порабощения остального человечества (гоев).
А ндрій Показати IP 23 Лютого 2016 11:47
Ви пане Миколо і говорите,що хочете,дивіться не забалакайтесь...
Коля Показати IP 23 Лютого 2016 11:52
Ще в грудні місяці Романюк казав, що Григоренко призначений за квотою Батьківщини.
титушко Показати IP 23 Лютого 2016 11:57
Не в мене одного таке враженя, шо хтось б`є обрізаним хвостом по чубатим головам,і називає ті примочки гідн/стю
ех Показати IP 23 Лютого 2016 13:58
поплатиться ще Романюк за такого заступника ой поплатиться. Він його перший здасть
хе до ех Показати IP 23 Лютого 2016 14:16
Там ще є такий.
укр Показати IP 23 Лютого 2016 17:01
нормально сказав Григоренко. А що тим, про кого він сказав, і тим хто у них на підтанцьовках не сподобалось, то є їхні проблеми. Нехай шурують у відому близькосхідну країну і там керують.
до укра до укр Показати IP 24 Лютого 2016 03:02
ти не укр, ти ганьба україни...
укру до укр Показати IP 24 Лютого 2016 21:28
За таких малоросів маємо проблему. Мої предки жили в Луцьку поряд з євреями нормально, поки рагулі такі не понаїхали. Їхай в своє село.
Колобок до укру Показати IP 18 Березня 2016 16:15
Слово "жид" в СРСР було заборонено в 30-ті роки Сталіним за настійливою рекомендацією Кагановича. До речі, жидів у всіх державних органах в середині 30-х було майже 50 відсотків, в НКВС навіть більше.
Тарас Чурило Показати IP 23 Лютого 2016 18:49
Це й так було зрозуміло, ще й машинку йому підігнав
лучанам Показати IP 23 Лютого 2016 18:50
грогоренко на своему місці!!!!!!! Сергій ти прав !!!!
Анонім Показати IP 23 Лютого 2016 19:47
Цілі Капітельман /вона ж Юля тимошонка/ щось не спадобалась ........
українець Показати IP 15 Березня 2016 19:07
я згоден з ним.Шевченко Т.Г. ще писав про них-Україну грабують. Соромно Тимошенко....
сашко до українець Показати IP 22 Березня 2016 15:42
Сергію, Все правильно! Речі потрібно називати своїми іменами! А те, що у "Батьківщині" саме жиди, а не євреї, тепер повністю зрозуміло!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus