USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Апетит «молодіжок» таки вгамують 100 тисячами гривень?

24 Лютого 2009 08:54
Відбулося засідання конкурсної комісії з розгляду проектів на молодіжну проблематику. Із 48 проектів, які подавалися до розгляду  залишили «порізаних у коштах» 23, – інформує 24 лютого репортер «Волинських Новин».
Насамперед директор департаменту молодіжної політики і спорту Луцької міськради Володимир Пащенко запропонував ту схему поділу коштів, яку протягом кількох днів розробляв очолюваний ним департамент. «По мірі можливості ми зробили чернетку», – сказав він.
Проте Володимиру Пащенку заперечив начальник відділу у справах сім’ї та молоді Ігор Гузь. «Позиція департаменту – це добре. Але торік позиції не було. А комісія створена для того, щоб голосувати за кожне питання», – висловився пан Гузь. Пропозицію Ігоря Гузя підтримали члени комісії.
У першому турі голосувань одразу викидали проекти, які точно не пройдуть. «Наприклад, про футболки і купу інших», – сказав Ігор Гузь. Також відкидалися й ті, які не є суто міськими.
Наступний етап полягав у «зрізанні» коштів з проектів. Так тривало майже дві години, й у результаті засідання комісії із 48, які подавалися до розгляду (сумарною вартістю 345 тисяч гривень), залишили 23 проекти, на які міськрада виділить 100 тисяч гривень.
За такий формат розподілу коштів проголосували всі члени комісії, окрім Володимира Пащенка, який пояснив свою позицію тим, що він не згідний із переліком тих проектів, які були затвердженні. Окрім того, пан Пащенко та інші члени комісії поставили під сумнів якісне виконання тих проектів, які були затвердженні у зв’язку із їх урізаним фінансуванням.
Найбільше коштів на реалізацію запропонованих проектів отримали Асоціація захисту прав молоді Волині,  ВОМГО «Центр Ефективної Комунікації», Молодіжна організація «Станиця Луцьк Пласту – Національної скаутської організації України» та Волинська обласна молодіжна організація «Батьківщина молода».
У «прольоті» залишилося Волинське молодіжне об’єднання «Хорс», якому не фінансуватимуть жодного проекту.
Довідково:
Молодіжні організації подали проекти за 9-ма пріоритетними напрямками:
зайнятість молоді та сприяння молодіжному підприємництву – 5 проектів, на які з бюджету просили 37,8 тисячі гривень;
підтримка обдарованої молоді – 3 проекти, на які з бюджету просили майже 15 тисяч гривень;
формування здорового способу життя та профілактика негативних явищ у молодіжному середовищі –5 проектів, на які з бюджету просили 37,4 тисячі гривень;
гендерна освіта – 1 проект (жіноче таборування), на який із бюджету просили 3 тисячі гривень;
запобігання торгівлі людьми, попередження насильства у сім’ї, соціальна підтримка родин, які опинилися у складних життєвих обставинах – 3 проекти, на які з бюджету просили 39,7 тисячі гривень;
патріотичне виховання – 8 проектів, на які з бюджету просили 50,8 тисячі гривень;
розвиток учнівського та студентського самоврядування, підвищення громадської активності молоді – 9 проектів, на які з бюджету просили 53 тисячі гривень;
підтримка молодіжних інформаційних видань – 1 проект (газета «Ініціатива»), на який із бюджету просили 16,4 тисячі гривень;
популяризація євро інтеграційних процесів – 2 проекти, на які з бюджету просили 11,1 тисячі гривень.
Загалом молодіжні організації подали 48 проектів сумарною вартістю 345 тисяч гривень, хоча міськрада на цю статтю видатків виділила у 3,5 рази менше – 100 тисяч гривень.
Очікувалося, що презентація проектів пройде традиційно нудно, однак цей процес регулярно переривався вибухами реготу. Комісія вислухала всі пропозиції від «молодіжок» та взяла час для вивчення матеріалів проектів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 24 Лютого 2009 11:38
КВН ))
Журналистка Показати IP 24 Лютого 2009 15:07
Плохая пародия на КВН. Из всех перечисленных "общественно активных группировок" реальную работу с молодежью только "Хорс" и проводил на моей памяти. Разумеется, им-то ничего и не дали. И не дадут: они уже сколько лет сами бьются, и добиваются, как ни странно. Оксана, привет большой!
до Журналистка Показати IP 25 Лютого 2009 15:58
Невже тільки Хорс? )) вони працюють тільки в сфері туризму , а їхні проекти були не зовсім правильні і не дуже доцільні!
Журналіст Показати IP 26 Лютого 2009 10:49
Хорс навіть не прийшов на захист власних проектів. Мабудь в них є справи більш важливі.
Журналистка Показати IP 26 Лютого 2009 13:57
А зачем ходить, если "все уже украдено до вас!"? Смысл? Все равно никто ничего не даст. У них опыт отмывания госбабла слабый, все больше по горам да по природе специализируются. О них могу сказать одно - они точно не грантоеды, как подавляющее большинство прочих объединений, а люди, которые хоть что-то реально делают.
2 Журналіст Показати IP 26 Лютого 2009 14:55
або "більш важливі", або "важливіші" :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus