USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Армія безробітних на Волині поповниться сімома тисячами краян?

2 Березня 2009 13:17
Директор Волинського обласного центру зайнятості Раїса Кучмук під час народи у голови ОДА 2 березня поінформувала про нинішню ситуацію на ринку праці Волині. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пані Кучмук, рівень зареєстрованого безробіття у січні становив 4,11 % . На обліку перебувало більш ніж 24 тисячі безробітних. Але вакансій нараховувалося лише понад 1,5 тисячі.
Раїса Кучмук розповіла, що часткове безробіття зафіксовано на 70-ти підприємствах області. Директор ЦЗ припустила, що ще 7 тисяч волинян можуть стати безробітними. Водночас служба зайнятості «урізає розміри матеріальної допомоги тим безробітним, які не виконують рекомендацій або відмовляються від пропонованої ЦЗ роботи. Таких громадян нараховується понад 900».
Пані Кучмук зазначила, що частину вакансій, опублікованих у ЗМІ, центр зайнятості поміщає у свою базу даних. За словами Раїси Кучмук, 49% безробітних – жителі сільської місцевості. Вона висловила сподівання, що проблема з постановкою на облік у ЦЗ членів особистих селянських господарств невдовзі вирішиться. За відомостями, які наявні у директора Волинського ЦЗ, у Кабміні дозволили селянам-власникам землі ставати на облік, якщо вони втратили роботу з не залежних від них причин і працювали 26 тижнів та більше.
Як розповів голова Волинської облради Анатолій Грицюк, незабаром ця проблема буде розглянута на сесії ВР, де увагу приділять і іншій проблемі – змінам до Закону «Про нотаріат». 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus