USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Для луцького парку хочуть придбати нові атракціони

3 Лютого 2019 16:47
Частину атракціонів з луцького парку розваг виставили на продаж. Каруселі й гойдалки потребують оновлення.

Про це пише Перший з посиланням на сюжет UA:Волинь.

Серед атракціонів, розташованих у парку, до міської власності належать 11. Вони – вітчизняного виробництва. Найстарші – дитячі гойдалки 1963 року випуску. Наймолодша «Орбіта» – 1989-го.

«Несучі частини, котрі вбетоновані, по-простому сказати – згнили», – розповів директор комунального підприємства «Центральний парк культури і відпочинку імені Лесі Українки» Віталій Цапюк.

Дитячі гойдалки «Човники» і «Сонечко», каже керівник колективного підриємства, в минулому сезоні не працювали. За них Віталій Цапюк буде клопотати перед міською радою про демонтаж.

Є у парку атракціони чеського виробництва. Вони належать орендарю парку розваг. Саме їх виставили на продаж.

Розповідає директор Віталій Цапюк: «Продаємо з тієї причини, що хочемо купити щось нове. Юрист веде переговори про нові атракціони в лізинг».

«Атракціони виставлені на продаж ще з грудня 2017-го. Продати їх важко. Нас більше цікавить, щоб хтось придбав низку «беушних» атракціонів, щоб можна було відразу залучити більше коштів для швидкого придбання нового. Лізинг – це купівля у кредит, але власність на атракціони лишається у лізингодавця на певний період, до виплати 80% вартості. Фактично це кредит з дещо іншими умовами», – розповів юрист Павло Цапюк.

Якщо у міській раді не дочекаються конкретних пропозицій щодо оновлення парку розваг, каже заступник міського голови Костянтин Петрочук, то єдині у своєму роді атракціони у Луцьку демонтують, а територію перетворять на паркову зону.

«Будемо його зрізати, тому що ми переживаємо, бо дуже багато скарг на те, що атракціони старі. Зріжемо і зробимо просто аркову зону», – розповів заступник міського голови Костянтин Петрочук.

Атракціон «Автодром», побудований у 1977 році, директор колективного підприємства планує оновити.

«Маємо чотири машинки, які вже дуже давно ремонтуються, їм майже капремонт робиться. Хоч це атракціон міський, але ми маємо на меті закупити 3-5 машинок, щоб поставити і вони мали вигляд»

Аби міська рада продовжила оренду, розповідає Віталій Цапюк, готує на наступний сезон проект оновленої території розваг.

«У пропозиції входить і капітальний ремонт туалету, і мощення алей по території, заміна атракціонів і так далі… До початку сезону нас завжди перевіряє Держгірпромнагляд. Вони беруть відповідальність основну за технічний стан», – повідомив директор.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus