USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аваков анонсував спецоперацію проти «бурштинової мафії» на Волині

12 Липня 2016 16:27
Міністерство внутрішніх справ проведе спецоперації проти "бурштинової мафії", подібні до рівненської, також у Житомирській та Волинській областях.

Про це заявив під час спілкування з журналістами після церемонії відкриття першого в Україні сервісного центру МВС міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, - повідомляє Укрінформ.

"Поки що ця операція (проти бурштинової мафії, - ред.) торкнулася лише Рівненської області, бо саме там ситуація найбільш загострена. Але близька до неї ситуація у Житомирській і Волинській областях. Там будуть відбуватися аналогічні процеси", - сказав Аваков.

Він додав, що Міністерство екології має найближчим часом оприлюднити підготовлену ним державну концепцію щодо врегулювання видобутку бурштину.

"Ми припинили злодійську схему, умовно кажучи. Треба запропонувати схему нормальну, державну, інакше вакуум створює хаос", - зазначив урядовець.

Нагадаємо, 4 липня в Рівному працівники СБУ спільно з прокуратурою та поліцією викрили "бурштинову мафію" з чинних і колишніх правоохоронців. Були затримані керівники та учасники організованого угруповання, яке "очолювали" заступник прокурора Рівненської області, підполковник контррозвідки місцевого управління СБУ та два колишні начальники районних відділів поліції. П'ятий організатор - місцевий мешканець, який контролював роботу бригад копачів бурштину, забезпечував його зберігання та накопичення. Операцією керували безпосередньо на місці голова СБУ Василь Грицак та генеральний прокурор Юрій Луценко.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК РІВНЕНСЬКА «МАФІЯ У ПОГОНАХ» ЗАРОБЛЯЛА НА ВОЛИНСЬКОМУ БУРШТИНІ

Як повідомлялося, на Волині, варіантом вирішення бурштинових проблем стало створення комунального підприємства «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вася Показати IP 12 Липня 2016 16:48
Першим закрити Лапіна.
Бурштинова махвiя Показати IP 12 Липня 2016 17:04
Дякуємо, що попередили. Дуже прохвесійно з вашої сторони)))
Віктор Показати IP 12 Липня 2016 17:34
Показово арештують трьох неугодних і далі все буде як і було
А Показати IP 12 Липня 2016 19:04
А тепер конкурс між волинськими і житомирськими. Хто більше дасть, щоб не попасти під роздачу першим.
ХІ-хі Показати IP 12 Липня 2016 19:11
Заступника прокурора закрили а от сам прокурор чистий......м-да

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus