USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Аваков хоче блокувати будь-які сайти без рішення суду

25 Травня 2017 15:27
У Кабмін внесли законопроект, який дозволяє блокувати будь-які сайти без відповідного рішення суду. Автором законодавчої ініціативи є Міністерство внутрішніх справ.

Про це написав голова Піратської партії України Сергій Яригін у своєму Facebook.

Як повідомляє Яригін, опублікований документ перебуває на узгодженні в Кабміні. У ньому йдеться про доповнення до статті 169-2 «Тимчасове обмеження доступу до інформації» слідчий або прокурор має право до рішення суду звернутися з письмовим проханням до оператора або провайдера щодо тимчасового обмеження доступу до інформації та\або строкову фіксацію інформації в електронній (цифровій) формі, тільки у невідкладних випадках, пов’язаних із врятуванням життя чи майна та припинення тяжкого або особливо тяжкого злочину».

Також у документі йдеться про зміни до закону України «Про телекомунікації».

Згідно з пропонованими поправками, оператори телекомунікацій повинні забезпечувати на підставі рішення судді в кримінальному провадженні блокування доступу до певних інформаційних ресурсів. Також оператори телекомунікацій повинні за власні кошти встановити технічне забезпечення для блокування доступу до інформаційних ресурсів.
Нагадаємо, в Україні заборонили соцмережі «Вконтакте», «Однокласники» та інші російські ресурси терміном на 3 роки. Указ про введення в дію відповідного рішення РНБО Порошенко підписав 16 травня. І вже 17 травня, після публікації в «Урядовому кур'єрі» рішення набрало чинності.

Заборона доступу до соціальних мереж «Одноклассники» і «ВКонтакте», а також до «Яндексу» в Україні має почати працювати не пізніше, ніж 1 червня 2017 року, щоправда вже 17 травня деякі провайдери почали блокувати російські ресурси.

Варто додати, тим часом, коли провайдери блокують доступ до російських соцмереж по всій Україні, у Кабінеті міністрів не закрили доступ до них.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
жилізному феліксу Показати IP 25 Травня 2017 15:35
а ще затикати рота всім підряд, саджати в психушку, заливати в бетон, просто розстрілювати за рішенням "трійки". десь я вже про таке чув.
Люди Показати IP 25 Травня 2017 16:00
Чому ви так не блокуєте рахунки свої там де збагачення ,а не людям не даєте спілкуватись.
Лена Показати IP 25 Травня 2017 16:18
Це сама гірша влада ! Це ніхто так не диктував як ця влада. Не дочекаюсь коли їх не буде. Невже так можна з людей знущатись? Невже пролема в тому що люди в контактах невже не мають правва спілкуватись? Ганьба краще б порно закривали а то діти дивляться і дуріють. Владу цю геть, це диктаторська влада яка не цікавиться проблемами громадян України зажралися вже
квач Показати IP 25 Травня 2017 17:18
То вже і порно не можна дивитись?
Анонім до квач Показати IP 25 Травня 2017 18:33
зайди в будь-яку державну установу і побачиш
До Лени Показати IP 25 Травня 2017 17:23
ТАК--це безпредєл

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus