USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Аваков залишиться на посаді попри скандали з Дєєвою і Деканоїдзе, – експерт

15 Листопада 2016 22:45
Незважаючи на всю складність ситуації, Аваков залишається одним з основних персонажів, а його присутність у владі є гарантією де-юре наявної коаліції в парламенті.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив політолог Олексій Якубін, аналізуючи ситуацію в силовому блоці на тлі останніх призначень в МВС і звільнення очільниці Нацполіції.

«Відставка Авакова зараз означала б, що домовленість між НФ і БПП припинила діяти й починається нова фаза. Доти, доки протистояння між Президентом і командою Авакова не загостриться остаточно, його звільнення є малоймовірним», – вважає Якубін.

Після відставки Деканоїдзе Аваков має можливість перекласти на неї ключові прорахунки.

«Ту частину негативу, який був під час реформування Нацполіції, Деканоїдзе забере із собою», – підкреслив він.

На його думку, відставка Деканоїдзе говорить про те, що найближчим часом, за умови збереження домовленості між БПП та НФ, змін у керівництві МВС не буде.

«Щойно БПП перейде в наступ, Аваков буде одним із перших, хто звинуватить владу у всьому. Але це можлива, лише коли команда Президента буде радикальною, а НФ відмовиться за них голосувати», – пояснює політолог.

Крім того, на його думку, зараз свою нішу займе Саакашвілі, який виконував різні завдання Президента й активно критикував Яценюка.

«Президент його не критикував особисто, все робилося через Саакашвілі. Зараз Саакашвілі може зосередити свою ключову критику на Авакові та НФ, щоб розхитати їхні позиції. Але посунути Авакова потрібно буде так, щоб де-юре коаліція збереглася», – підсумував експерт.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, 24-річній заступниці міністра внутрішніх справ України зпитань євроінтеграції загрожує в'язниця - тому, що заступник міністра внутрішніх справ України Анастасія Дєєва призначена на своє місце з порушенням процедури.

Сама ж Дєєва досі не знає, хто її проштовхнув до МВС. З її слів, дівчина потрапила в МВС на запрошення Еки Згуладзе, яка пішла з посади заступника міністра Арсена Авакова в травні 2016 року.

«Напевно, за рекомендацією, але я так і не дізналася – за чиєю, я ж не могла поставити питання своєму начальнику. Мені просто надійшов дзвінок.8 січня 2015-го року я прийшла до неї на співбесіду, 13-го січня вийшла на роботу.Я працювала в проектному офісі підтримки реформи МВС з тих пір, коли я стала помічницею Еки Згуладзе, як раз за напрямом координації міжнародних донорів та організацій. У цій команді я пройшла хорошу школу, – розповіла Дєєва.

Скандал з інтимними фото та численні порушення в її призначенні дівчина назвала «цькуванням, але має свого режисера».

«Я стала наймолодшим заступником міністра в історії України – звичайно, я знала, що буде підвищена увага, критика і упереджені коментарі. Але я не очікувала такого брудної цькування», - сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus