USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Авангард дозволив показати чудові результати», - Рудюк

5 Червня 2016 22:11
Після завершення Всеукраїнських змагань із спринту, витривалості і стрибків прес-служба Федерації легкої атлетики Волинської області поговорила про змагання із президентом ФЛАВО Володимиром Рудюком.

Як розповів Володимир Рудюк, вперше на Авангарді виступали дорослі легкоатлети, серед них ті, хто претендує на виступ на Олімпійських іграх, чемпіонаті світу. Легкоатлети їхали до Луцька, аби випробувати стадіон, на якому через десять днів боротимуться за олімпійські ліцензії.

Раніше Луцьк приймав змагання дітей і юнаків, тож 4 червня відбулися повноцінні дорослі змагання. Зі слів президента ФЛАВО, це була своєрідна репетиція відбіркового чемпіонату. Ще раз перевірили всі служби, обладнання, роботу суддів і тепер можу стверджують, що до чемпіонату все готове.

"Щодо результатів, отриманих у Луцьку, то "Авангард" дозволив показати чудові результати. Виконали або повторили відразу п’ять нормативів на олімпіаду. Наталя Прищепа показала четвертий результат сезону в бігу на 800 метрів у Європі, так само як і Вікторія Ткачук на дистанції 400 метрів із бар’єрами. У цьому ж забігу олімпійський норматив виконала й вихованка волинських тренерів Олени та Олега Вегнерів Олена Колесніченко.

Дуже вперта та видовищна боротьба тривала у секторі для стрибків у висоту, де змагалися найсильніші наші спортсменки. І Оксана Окунєва, і Ірина Геращенко повторили олімпійський норматив 1,93 метри.

Як бачите, боротьба в Луцьку на чемпіонаті обіцяє бути видовищною і цікавою для глядачів. Додам, що у суботу прекрасно виступила у Кончі-Заспі й наша Іра Климець. В її активі дві спроби за 72 метри в метанні молота, при тому, що норматив на Олімпіаду становить 71 метр. Отож, вірю, що і з організаційної, і з спортивної точок зору ми виходимо із хорошими наробками до чемпіонату України", - розповів Володимир Рудюк.

Нагадаємо, спортсмени змагатимуться за олімпійські ліцензії на оснащеному за останнім словом техніки стадіоні «Авангард», який цьогоріч отримав ІІ категорію міжнародної сертифікації, що дозволяє проводити тут чемпіонати всеукраїнського, європейського та світового рівнів. Це стало можливим завдяки втіленню програми «Луцьку – спорт високих досягнень», ініційованої Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом». А виконати усе заплановане вдалося за короткий проміжок часу.

У червні 2015 року між Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», Федерацією легкої атлетики України та Федерацією легкої атлетики Волинської області було підписано меморандум про взаємовідносини щодо розвитку фізичної культури і спорту, спрямований передусім на об’єднання зусиль із розвитку легкої атлетики в Україні.

Сьогодні луцький «Авангард» став одним із трьох найпотужніших легкоатлетичних комплексів України, що, на переконання тренерів та самих спортсменів, дасть поштовх для нового витка у розвитку цього виду спорту на Волині.

А у середині червня луцький стадіон «Авангард» чекає на нові престижні і видовищні змагання. До обласного центру Волині приїдуть найкращі легкоатлети України. Спортсменів і глядачів запрошують на Авангард 16-19 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus