USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.75 9.87

Аварія корабля з українцями на борту в Чорному морі: судно експлуатувалося 45 років

18 Січня 2021 08:43
Врятованих із затонулого судна Arvin біля берегів турецької провінції Бартин моряків відвідав у лікарні посол України у Туреччині Андрій Сибіга.

Про це розповіли 18 січня у ТСН.Ранок.

Суховантаж, що належить українській компанії, але плавав під прапором Палау, потонув напередодні. На облавку було десять українців і двоє росіян. Врятувати вдалося шістьох членів екіпажу, п’ять з яких – це українці. Нині вони перебувають у лікарні. За словами дипломатів, їхні життя поза загрозою.

Андрій Сибіга каже, що причини аварії у Чорному морі встановить слідство. «Місцеве губернаторство подає те, що розповідали самі моряки, що була велика хвиля. Це певним чином спричинило аварію. Вони почувають себе задовільно, загрози їхньому життю немає. Єдине прохання з їхнього боку – це теплі речі. Ми як посольство це забезпечимо», – каже дипломат.

На місці кораблетрощі триває пошуково-рятувальна операція, яку ускладнює сильний шторм. За повідомленнями турецьких ЗМІ, знайдено тіла вже чотирьох загиблих членів екіпажу. Причину кораблетрощі наразі розслідують. Утім, в українському фонді допомоги морякам «Ассоль» ТСН розповіли, що судно експлуатувалося 45 років. Тому воно могло просто не витримати плавання у складному районі.

«Судно уже майже двічі відпрацювало свій ресурс. Причина того, що сталося, це тіхнічний стан судна, не призначеного для таких районів плавання», – каже керівник проєктів благодійної організації «Фонд допомоги морякам «Ассоль» Андрій Шевченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Остап Вакарчук Показати IP 18 Січня 2021 09:09
А вчора, 17.01.2021 року була стаття про цю саму аварію у Чорному морі, але тільки вже брехали, що потерпіло аварію судно під російським прапором на борту, і що всі члени екіпажу судна являються росіянами, і доля самого судна та цих 30 чоловік російського екіпажу - не відома.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus