USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Аварії на комунікаціях Луцька ліквідовуватимуть з точністю до метра?

17 Серпня 2009 10:29
У Луцькій міській раді одна з київських фірм презентувала власний програмний продукт у галузі геоінформаційних систем. Як стверджують розробники, впровадження такої системи допоможе місту економити, – повідомляє 17 серпня репортер «Волинських Новин».
За словами киян, їхня розробка – це електронна карта і база даних. У них інтерактивно відображені всі об’єкти, що стосуються діяльності міста – будинки, комунікації тощо. «Система діє згідно з логікою міста», – стверджують розробники. Наприклад, програмний продукт дозволяє розробляти оптимальний маршрут руху аварійних бригад для ліквідації надзвичайних ситуацій.
Впровадження геоінформаційної системи дасть колосальну економію грошей, часу, ресурсів. Розробники вказують, що, наприклад, місце аварій на тепломережах можна визначати із точністю до одного-двох метрів. Подібний програмний продукт вже працює у місті Кіровськ Донецької області та впроваджується у містах Київської області. Кияни наголошують на гнучкості своєї системи і на можливості до неї доєднати вже існуючі.
Однак директор комунального підприємства «Луцькмістобуд» Андрій Маруняк оптимізмом не сповнений. Він стверджує, що його підприємство вже працює з електронною картою міста. За словами пана Маруняка, найбільшою проблемою при цьому є збір інформації та її актуалізація. Гарантувати те, що розміщені на електронній карті об’єкти відповідають тому, що є у реальності не можна. Крім того, збереження великої кількості даних про міські комунікації в одній системі суперечить чинному законодавству.
Натомість заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк вважає, що за геоінформаційними системами майбутнє. Він стверджує: «Можна в ідеалі бачити споживання кожного будинку». Пан Гоцалюк вважає, що зібрати в одному програмному продукті інформацію, важливу для життя міста, – необхідно. Це дозволить значною мірою уникнути дублювання роботи у підрозділах влади Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus