USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Австралійські вчені склали прогноз світової погоди на найближчі сто років

11 Серпня 2009 18:04
Австралійські вчені склали прогноз світової погоди на найближчі сто років. Пророкування зібрані в книзі під назвою Atlas of the Global Water Cycle («Атлас загальносвітового водного циклу»). Основна суть роботи викладена в прес-релізі Австралійського національного університету, – повідомляють «Волинські Новини».
Книга містить приблизно 300 карт і таблиць, в яких зібрані дані про поточну кількість опадів і випаровуванні води, а також прогнозовані значення цих параметрів. Всі прогнози зроблені на підставі 20 найбільш релевантних кліматичних моделей, які використовуються . Кожна модель використовує дещо відмінні від інших початкові дані та різні методи узагальнення. Відповідно, всі прогнози відрізняються один від одного.
За словами укладачів атласу, він навряд чи допоможе читачам дізнатися точну погоду в певний день в майбутньому. Автори відзначають, що всі існуючі кліматичні моделі нагадують кришталеві кулі тих, хто пророкує. Заздалегідь з’ясувати, яка з «куль» краще, не представляється можливим. Користь атласу полягає в інформуванні людей про те, які процеси, пов'язані з водним циклом, можуть відбуватися на Землі, – пише сайт ТСН.
Зміна клімату є одним з найбільш «модних» напрямів в науці, однак кліматологи досі не з’ясували, які процеси відповідальні за це явище (деякі вчені, наприклад, сумніваються в реальності глобального потепління). На початку 2009 року датський вчений опублікував роботу, в якій спростував всі існуючі прогнози настання нового льодовикового періоду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus