USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Австралійський сайт приймає SMS для інопланетян

14 Серпня 2009 15:46
Австралійський науковий журнал COSMOS почав прийом повідомлень для інопланетян. Всі бажаючі можуть відправити послання можливим мешканцям планети Глізе 581 d (Gliese 581d), що обертається довкола зірки Глізе 581, на відстані 20 світлових років від Землі. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Акція, що проходить в рамках австралійського Тижня науки, отримала назву «Привіт із Землі» (Hello From Earth). З середи і до 24 серпня бажаючі можуть зайти на сайт www.HelloFromEarth.net  і опублікувати там повідомлення для інопланетян.
Очікуваний термін доставки – приблизно 20 років, і немає жодних гарантій відповіді.
«Це як послання в пляшці... Цікаво навіть не те, чи є хтось, хто почує послання, а що саме громадськість скаже розумному життю на іншій планеті», – сказав представник проекту «Привіт із Землі» Уїлсон де Сильва.
Довжина повідомлення не повинна перевищувати 160 символів разом з пропусками. Перед відправкою вміст всіх послань оцінюватиме спеціальна комісія, тому листи мають бути англійською мовою. Організатори акції не уточнюють, як адресати зможуть зрозуміти сенс повідомлень. Першим SMS в космос написав міністр науки Австралії Ким Карр, – пише сайт ТСН.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus