USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Презентували новий сайт Луцької міської ради

13 Жовтня 2017 14:18
Оновлений сайт Луцької міської ради, який розробляла компанія «Ідейл» за 1 гривню, представили у стінах мерії. Втім, стара версія сайту буде працювати паралельно до кінця року, оскільки на ній є велика кількість інформації, яку ще не перенесли на новий сайт.

Презентація тестової версії сайту відбулася в залі засідань 13 жовтня.

За словами заступника міського голови Юрія Вербича, задум розробити новий сайт Луцької міської ради був ще спочатку року, тому міська рада знайшла фірму, яка погодилася розробити новий сайт. У міськраді потребували, аби сайт відповідав сучасним стандартам, був доступним, цікавим та легким в пошуку. Сайт - тестовий, тому до 1 грудня в нього можна буде вносити корективи. Поки що стара версія сайту буде існувати до кінця цього року, оскільки є велика кількість інформації, яку не встигають перенести на новий сайт. Нові події та документи вже будуть розміщуватися на новій сесії сайту.


Презентувати новий сайт взявся керівник компанії «Ідейл» Вадим Махомед.


«Ми розуміли, яка перед нами робота, адже цим сайтом будуть користуватися мешканці міста. Нашим основним завдання було зробити сайт доступним та інформативним для мешканців міста», - зазначив Вадим Махомед.


На головній сторінці винесені найголовніші розділи, які можуть цікавити відвідувачів сайту – ЦНАП, комунальні платежі, кабінети «Волиньобленерго» та «Волиньгазу», тобто це будуть посилання на сервіси відповідних структур, аби полегшити пошук. Також тут винесено розділ Реєстрація в навчальних закладах, Моніторинг громадського транспорту – ця інформація може налаштовуватися, змінюватися відповідно до потреб на певні періоди.

Розділ Оголошення

У ньому розміщенні оголошення міської ради, якими вона хоче донести певну інформацію до мешканців міста: анонси подій культурних заходів, фестивалів, які будуть відбуватися на території Луцька.

Розділ Онлайн

Розділ має досить велику популярність в дні проведення сесії, щоб мешканці могли слідкувати за перебігом її подій.

Розділ Запит інформації

Користувач зможе з легкістю здійснити процедуру - отримати доступ до певної публічної інформації. В розділі є шаблони запитів, також реалізована форма запиту з сайту.

Окрім того, на сайті є можливість виводити певні події на головну сторінку.

У розділі Відеоновини можна переглянути відео, у розділі Фоторепортажі є перелік усіх фотогалерей.

На головну сторінку винесені інформаційні блоки, наприклад інформація для туриста, оскільки це популяризація міста у туристичній галузі – у цьому розділ можна побачити інформацію про визначні місця міста та його історію.


Також є інформаційний блок Інформація для інвесторів, завдання якого, - показати інвесторам, чому Луцьк достойний, аби в нього вкладали гроші.

У верхньому рядку винесені розділи: Про місто, Міська влада, Міська рада, Бюджет, Публічна інформація та Прес-центр. У цих розділах можна знайти загальну інформацію про місто, відомості про депутатів, керівників департаментів. Окрім того, в розділі Про місто можна дізнатися інформацію про міських голів з 1939 року, а також про почесних громадян міста. У розділі Бюджет можна ознайомитися з інфографікою використання коштів.

Зауважимо, що на сайті планують створити окремий сервіс для реєстраціі в електронній черзі у навчальних закладах - батьки зможуть відслідковувати, куди можна подати заяву.

На сьогоднішній день сайт має багато інформації, проте по ній досить складно здійснювати навігацію, тому буде реалізовано потужну систему пошуку, яка буде здійснювати пошук по сайту і документації.



Також сайт буде доступний англійською та польською мовами, проте перекладатися буде лише презентаційна частина сайту, але не документи.

«Ми запропонували виконати роботу за одну гривню, бо ми хотіли зробити хороший продукт, та щоб наше місто якісно вирізнялося на фоні інших міст. Сайт використовує сучасні технології, тому підтримкою можемо займатися як ми, так і інша організація. Ми не намагаємося затьмарити старий сайт, наше завдання - зробити так, щоб люди отримали інформацію доступною та легкою, аби люди отримуали її швидше, - підсумував Вадим Махомед.

Втім, Юрій Вербич зауважив, що задум був такий, аби компанія, яка займалася розробкою сайту, в подальшому займалася його підтримкою.

Новий сайт буде доступним за посиланням: new.lutskrada.gov.ua.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
ціна Показати IP 13 Жовтня 2017 15:56
ну так скільки заплатили-то за сайт?
Читай уважніше до ціна Показати IP 13 Жовтня 2017 16:45
Написано ж спочатку 1 гривню
Цікаво Показати IP 27 Листопада 2018 22:55
Це ті ж самі, що старий робили?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus