USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Австрійські гроші для будівництва сміттєпереробного заводу на Волинь досі не надійшли

17 Вересня 2009 13:37
Будівництво Луцького регіонального сміттєпереробного комплексу поряд з полігоном твердих побутових відходів, про початок якого вже у серпні цього року заявляв директор ТзОВ «Налагоджувально-енергетичне підприємство», депутат Волинської облради Віктор Кобринчук, так і не розпочалося. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Про це сьогодні, 17 вересня, засіданні міськвиконкому повідомив заступник Луцького міського голови Борис Сорока. Луцький чиновник розповів, що зустрічався з Віктором Кобринчуком і дав зрозуміти, що станом на 17 вересня цього року ніяких робіт з початку будівництва заводу не проводиться, як зрештою і саме фінансування запланованих заходів.
Як наслідок, головний еколог Луцька радить управлінцям мерії розглянути питання по продовженню терміну експлуатації полігону твердих побутових відходів та провести переговори з Маневицькою селищною радою для виділення земельної ділянки під будівництво третьої черги полігону. Також за словами Сороки, необхідно клопотати перед профільними міністерствами, щоб ті виділити 30 тисяч грн бюджетних коштів на будівництво дороги до полігону.
Нагадаємо, що 16 липня цього року Віктор Кобринчук на засіданні міськвиконкому повідомив, що на той час всі документи по реєстрації інвестиції були фактично виконані (йдеться про реєстрацію у НБУ), тому фінансові вливання від австрійського концерну «Україна-Австрія» очікуються вже з вересня. При цьому, якщо будівництво заводу таки б розпочалося з серпня, то через рік об’єкт передали б в експлуатацію.
Окрім того, Віктор Кобринчук зазначив, що наразі обсяг фінансування, відповідно до інвестиційного плану будівництва заводу, збільшився з 68 до 90 мільйонів євро. Стало відомо, що 90% виробленої заводом продукції (дерево, пластик, скло) направлятимуть у Європу, – пише ЗІК.
При цьому, робота підприємства, за словами Віктора Кобринчука, не вплине на вартість послуг з вивозу та утилізації сміття від місцевих комунальних підприємств. До речі, наразі вартість утилізації 1 кубічного метру сміття від КП «Луцькспецкомунтранс» становить 1 гривню 52 копійки, яка входить у тариф. Для порівняння, в області аналогійний показник з вартості утилізації сміття «коливається» до 11 гривень за кубічний метр
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus