USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Авто на луцькому штрафмайданчику: підміна чи злочин

17 Листопада 2014 19:00
Це історія з багатьма невідомими. Розбиратися в ній будуть слідчі і судді. Результатом цих подій є автівка з перебитими номерами на штрафмайданчику Луцька. А поки що – дві версії однієї події.

Обмін, ще раз обмін, і ДАІ

Волинянин Олексій розповідає історію придбання і втрати одного автомобіля. Про причини останнього з'ясовуватимуть правоохоронці, щоправда, волинянин їм віри не йме. Про свою історію він повідомив до редакції Інформаційного агентства Волинські Новини, скориставшись послугою «Повідом новину».

Так, у вересні мешканець Володимира-Волинського обміняв свій BMW на Audi А6. Згодом, поїздивши кількома областями України, волинянин вирішив авто продати. Віднайшовся покупець – пан Микола. Та чоловіки не домовилися. Потому, за кілька днів, з’явився інший покупець – Володимир, який запропонував обміняти це ж авто на інше. Зустріч призначили на АЗС, що на вулиці Рівненській у Луцьку.

Коли Володимир з Олексієм розмовляли, неподалік від місця зустрічі опинився попередній покупець – Микола. А потім – автомобіль ДАІ. Той же Микола з працівниками Державтоінспекції про щось розмовляли неподалік від місця, де відбувалися перемовини з обміну автомобілем між Олексієм та Володимиром.

Коли ж Олексій від’їжджав з АЗС, за 50 метрів його спинили працівники ДАІ, які представилися працівниками взводу супроводу. Волинянин стверджує, що правоохоронці не пред’явили належно документів, були без значка, натомість почали вимагати 500 доларів хабара. Утім, за що - водій не каже. Чоловік говорить, що ніби спершу й погодився заплатити півтисячі доларів, аби його відпустили з миром. Але потім передумав – мовляв, чого б це він мав платити? Тим паче, каже, що був упевнений в автомобілі, адже їздив ним і в Київську область, і на Львівщину. Його не раз спиняли ДАІвці, та машина була «чистою».

Однак, розповідає Олексій, працівники ДАІ, які зупинили авто під Луцьком, не отримавши 500 доларів, стверджували, що автомобіль в Україні незареєстрований. Аби розставити всі крапки над «І» поїхали розібратися до слідчого відділу Луцького МВС УМВС. Поки відбувалася розмова Олексія зі слідчим, люди, які не представилися, забрали ключі запалювання від автомобіля у дівчини Олексія Ірини, і сказали, що відправляють машину на штрафмайданчик, каже чоловік.

Олексій переконує, що жодного протоколу про порушення ПДР ще на трасі, чи про вилучення автомобіля у міськвідділі, не підписував. Підписав він лише протокол про справність машини.

Тож, таку евакуацію з-під міськвідділу він розцінює не інакше як викрадення. А дії працівників ДАІ, каже, були з порушенням процедури, адже ті мали б викликати слідчо-оперативну групу на місце події, а не доправляти до міськвідділу.

Коли ж чоловік прийшов на штрафмайданчик поглянути на свій автомобіль, то, переконує, там стояла машина, схожа на його, але не вона. Олексій вважає, що автомобіль просто підмінили на шляху від міськвідділу до штрафмайданчику, замінивши на схожу. І не виключає, що до цього причетний хтось з потенційних покупців, з якими перемовлявся про купівлю-продаж авто напередодні всієї цієї ситуації, разом з правоохоронцями.

Правоохоронці – праві?

Натомість, у Луцькому МВ УМВС переконують – машину ніхто не підміняв. А просто виконували свою роботу: затримали автомобіль з підробленим номером кузова.

Начальник Луцького міськвідділу УМВС України у Волинській області Ігор Муковоз розповідає, що про цю ситуацію знає. І не оцінює дії працівників міліції, бо вони діяли в межах повноважень. Натомість він звертає увагу на той факт, що на штрафмайданчику дійсно стоїть автомобіль з перебитими номерами.

Про це свідчить і заключення експертів, долучене до кримінальної справи, яку порушили проти мешканця Володимира-Волинського.

Він каже, що порівнявши фото, зроблене того дня біля міськвідділу, і машину, яка перебуває на штрафмайданчику, можна навіть візуально зробити висновок – це один і той же автомобіль. Сумнівів з цього приводу, переконує головний міліціонер Луцька, не виникає.

Відтак, Олексія повідомили про підозру в рамках кримінального провадження. Оскільки під час перевірки встановили, що номер кузова його транспортного засобу, згідно з базами НАІС та РЕІС на території України не зареєстрований. А ось дії правоохоронців - нехай оцінює прокуратура.

Прокуратура і суд

Паралельно з веденням кримінального провадження працівниками Луцького МВ, Олексій написав заяву до прокуратури. Там він поскаржився на дії працівників міліції. У скарзі він зазначив, що працівники міліції фактично викрали автомобіль, і вимагали хабара.

Відповідь з прокурати уже надійшла: чоловікові порадилися звертатися до суду. А прокуратура в діях працівників міліції не побачила жодних правопорушень.

Що кажуть експерти

Волинь – прикордонна область. І тому випадків, коли авто продаються з іншими документами, на жаль, не рідкість. Експерти кажуть, що люди, які планують придбати автомобіль, який вже був у вжитку, мають бути дуже обережні і прискіпливі, і повинні звіряти відповідність номерних позначень на авто, з тими, які зазначені у супровідних документах.

Відтоді, як перевірка автомобілів перестала бути обов’язковими, – такі злочини почастішали. Тепер лише за власною ініціативою волиняни, якщо сумніваються у якості пропонованої автівки, звертаються до експертів. З-поміж вживаних авто все частіше можна придбати авто з підробленими номерами кузова. Оскільки експертиза тепер не обов’язкова, то зловмисники часто навіть підроблюють неякісно. До прикладу, можуть просто приварити панель з номером від іншого автомобіля.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК НА ВОЛИНІ РОЗКРИВАЮТЬ ЗЛОЧИНИ. МИ ЦЕ БАЧИЛИ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 17 Листопада 2014 19:48
за такое надо давать штуку и сразу,а ты еще ментов хочеш виноватыми сделать,баран
Читач Показати IP 17 Листопада 2014 20:24
Звичайно, спосіб викладу журналістом матеріалу залишає підтекст. Читаєш спочатку - пару абзаців. Потім, як то кажуть, можна гортати далі. Пункт перший - за що мусора могли просити стільки на лапу - варіанти 2 - п"янка або проблеми із паперами на машину. Коли вже закінчиться це **ядство із "робленими" доками, клонами, мотоциклами бездоків, продажами по довіреності і т.д. ???!!! Чому в інтернеті запросто можна знайти оголошення - продам бездок? Це вже злочин! А ви спробуйте знайти реальну пропозицію "продам партію горілки 10 000 пляшок без акцизок"?! Щоб часом де не так! Люди добрі, безкоштовний сир - самі ж знаєте де, але ж всерівно лізете... Коли ви купуєте таку техніку - спочатку станьте перед дзеркалом і скажіть собі - я віддаю гроші невідомо кому, за транспортний засіб, власник якого невідомий; історія темніша вугілля в шахті вночі. І ще - якщо щось вспливе - то я безправний і звати мене ніяк.
вася Показати IP 17 Листопада 2014 20:43
а то він не знав
Олексій до вася Показати IP 21 Листопада 2014 17:15
А звідкі він мав знати .
Олексій Показати IP 21 Листопада 2014 17:22
Трішки неправельно автор описав дану ситуацію . по перше прошло більше місяця і нічого не відомо про долю автомобіля . і дуже багато відписок та п*здьожі від мусоров та прокуратури алеж як кажуть рука руку гріє . те що авто продали та поділили вони між собою то є факт до гадалкі не ходи . ДО ТОГОЖ В МЕНЕ Є БАГАТО ВІДЕО ТА ЗВУКОЗАПИСУ РОЗМОВ ВІДПИСОК З ПРОКУРАТУРИ ТАКЩО ЯКЩО ЦЮ СПРАВУ РОЗКРУТИТЬ ТО ПОЛЕТЯТЬ МЕНТОВСКІ ГОЛОВИ ДОНИЗУ . А мені приховувати немає що я свою машину знаю .... P.S Шановні працівники міліції будьласка прерстаньте брехать , хочаби раз можете бути нормальними людьми .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus