USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Авто з полковником розвідки вибухнуло тричі. Подробиці трагедії

27 Червня 2017 14:44
Вибухівка була закладена знизу автомобіля полковника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Максима Шаповала, який вибухнув сьогодні у Києві. Про це журналістам заявив керівник Національної поліції України Андрій Крищенко, передає УНН.

“Була закладена вона (вибухівка — ред.) знизу автомобіля. Після експертизи буде встановлено, всередині чи під днищем автомобіля”, — сказав А.Крищенко.

За його словами, експерти також встановлюватимуть, якою саме була вибухівка і її кількість.

А.Крищенко також додав, що експертиза також має встановити, скільки саме було вибухів і через який проміжок часу.

“Тіло (загиблого — ред..) ушкоджене внаслідок вибуху, суттєво пошкоджене”, — уточнив він.

За його даними, постраждалі випадкові перехожі відмовилися від госпіталізації, але їм надана допомога.

Разом з тим А.Крищенко повідомив, що родичам загиблого, які прибули на місце трагедії, наразі надається медична допомога.

“Всі, хто був свідком події, будуть допитані для встановлення обставин події”, — зазначив А.Крищенко.

Він додав, що чоловік, який їхав перед автомобілем, який вибухнув наразі в задовільному стані. Його також допитають.

Нагадаємо, 27 червня вранці у столиці на перехресті вулиць Солом’янська та Механізаторів в Києві вибухнув автомобіль. ФОТО. ВІДЕО. Внаслідок вибуху загинув полковник Головного управління розвідки Міноборони Максим Шаповал. Вибух кваліфіковано як теракт та передано на розслідування Головній військовій прокуратурі.

За даними джерел у правоохоронних органах, автомобіль із полковником розвідки Міноборони вибухнув тричі.

Також повідомляється, що підлеглий загиблого Максима Шаповала займався питанням охорони вбитого у Києві колишнього депутата Держдуми Дениса Вороненкова. Однак однією з версій теракту, яку розглядають правоохоронці, є можлива помста за проведення на території Луганської області спецоперації та затримання російських диверсантів.

“Два дні тому був затриманий командир диверсійної групи — громадянин РФ та ще один диверсант, який також був з Росії. Двох диверсантів українські розвідники ліквідували”, — уточнив співрозмовник.

Йдеться про спецоперацію, під час якої двох диверсантів було ліквідовано, а двох було затримано — обидва громадяни РФ (командир родом з міста Кірова, інший — з Алтайського краю). Під час офіційного візиту до Франції Президент України Петро Порошенко продемонстрував президентові Франції документи затриманих громадян РФ, що підтверджує діяльність російських диверсійних груп на території України.

Загиблий полковник Максим Шаповал був командиром загону спецпризначення Головного управління розвідки Міноборони (так званий 10-й загін).

У загиблого полковника залишилося двоє дітей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus