USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Автогонки в аеропорту «Луцьк». ФОТО

10 Жовтня 2015 17:39
Злітна смуга аеропорту «Луцьк» в селі Крупа ожила під шаленими звуками потужних моторів.

Сьогодні, 10 жовтня, на летовищі відбувається Кубок Західної України з дрег-рейсингу.

До честі організаторів, з 11.30 до 15.30 всім, хто не має власної автівки, але дуже хоче потрапити на автогонки, організували доїзд до місця заходу.

Зрештою, учасники почали з’їжджатися від самого ранку. Як розповіли організатори, на участь у змаганнях записалися близько 30 автолюбителів з усієї України.

Нагадаємо, згідно з правилами два автомобілі мають проїхати пряму ділянку, довжиною в чверть милі (тобто, 402 метри).
Змагання із дрег-рейсінгу можуть проводитися практично на будь-якому виді транспорту, однак для професійних заїздів будуються спеціальні автомобілі, іменовані дрегстерами. За своєю конструкцією дрегстер являє собою максимально полегшену конструкцію з потужним мотором, для змагань на ідеально прямій трасі.
Зрештою, позмагатися за Кубок Західної України приїхали автомобілісти зі Львова, Івано-Форанківська, Тернополя, Луцька та Дніпропетровська.

Власне, гість з Дніпропертовська вразив присутніх найбільше. Адже злітну смугу він підкорював на вітчизняному ВАЗ 2107. Щоправда, під капотом у цієї кралі, «жигулівського» залишилося мало. Власник автомобіля Єгор Мартиненко каже, що його творіння – це своєрідний виклик усім скептикам.
«Всі кажуть, що зробити таку машину з ВАЗу неможливо, але ось вона. Це найшвидший восьмиклапанний автомобіль такого плану в СНД», - не без гордості каже чоловік. Власне, це й не дивно: найкращий час автівки - 11.608 секунди. До 100 кілометрів на годину цей ВАЗ 2107 розганяється за 4.5 секунди.

Цей автомобіль разом із тим служить найкращою рекламою для СТО Єгора Мартиненка, де й, вочевидь, була зібрана ця машина.

«По можливості намагаємось відвідувати всі змагання такого плану, які в Україні відбуваються. Машина продовжує вдосконалюватися і зараз, цей процес неможливо зупинити. Хіба тільки жінка може зупинити», - жартує чоловік.
До слова, ще під час пробних заїздів ВАЗ з Дінпропетровська «узув» Porsche. Але інтрига зберігається до завершення дійства. Згідно з повідомленням адміністрації, переможці за 1 місце у кожному класі, отримають кубок, грамоту та цінний подарунок від партнера. Призери 2, 3 місця отримають кубок та грамоту.
Крім того, заплановані змагання з автозвуку MonsterSoundFest. Частину зібраних коштів передадуть на допомогу сім’ям бійців АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Анатоль_ Показати IP 10 Жовтня 2015 17:55
Добра справа! Хлопцям від мене та пані Наталі Семенівни-низький доземний уклін!
зацікавлений Показати IP 10 Жовтня 2015 18:07
Чому ненаписати зе день, два що відбудуться такі заходи!!!!!!
Анонім до зацікавлений Показати IP 10 Жовтня 2015 19:44
було в новинах і по місту оголошення висіли
Анонім до зацікавлений Показати IP 10 Жовтня 2015 19:44
провтикали
І до зацікавлений Показати IP 10 Жовтня 2015 20:15
І з 30 вересня всі тільки про це і говорили. І по радіо і в соц мережах
лучанин Показати IP 10 Жовтня 2015 19:40
Опганізація набагато краща ніж на попередніх змаганнях, молодці!!!авто також цікавіші, але мало реклами тому і мало людей
777 Показати IP 10 Жовтня 2015 20:47
Хто перше місце взяв????
Шурик Показати IP 10 Жовтня 2015 21:45
Согласен. Рекламы было очень мало...пару раз только попадалась на глаза.
Анонім Показати IP 10 Жовтня 2015 21:51
Організація краща ніж минулого разу ?) минулого разу кваліфікація проходила не чотири з половиною години, машини в останньому скласі теж кращі були ніж сьогодні, тому я поспорю на рахунок попередніх гонок, тут рівень організаніці на 1 б
лучанин до Анонім Показати IP 11 Жовтня 2015 10:53
Під словом організація маю на увазі розташування парковкі, доїзд від траси до аеропорту, і охорона тримала людей за забором, ну і головне шо ведучий в машинах цього разу розбирався, дякую хоч не того клоуна взяли. Дорері ду*а фест фемелі чи як їх там, то це позорище!!!!
День до лучанин Показати IP 11 Жовтня 2015 14:52
Ну принаймні цей "клоун" тримав публіку і вів драйвово і весело, на відміну від цього разу, коли ведучий був просто статистом! Ніякого спілкування з публікою, ніяких цікавинок! Все статично! І те що тоді той ведучий 2 рази неправильно сказав авто - ну заговорився, з ким не буває! Вважаю нормально, коли людина цілий день говорячи в мікрофон і не будучи профі автомобілістом, може випадково сплутати і сказати не те, але зразу ж виправити? І тут абсолютно нічого не було чутно. Просто оголосив і все! Ніякої інтриги! Мабуть беріг себе, і тим самим не віддавався дійству навіть на 30%
Українець Показати IP 10 Жовтня 2015 22:31
Відколи то ВАЗ - вітчизняний автомобіль?
ІВАН Показати IP 10 Жовтня 2015 22:58
Як на мене то організація нульова, хтось писав що краще чим минулого разу, ти напевно з складу сьогоднішніх організаторів, минулого разу подумали про безпеку людей, а сьогодні робили шо і хто хотіли, нам першого заїзду прийшлось чекати до начало п'ятого, це лажа хлопці, машин мало, писали що кращі чим минулого разу для прикладу, шо краще, корса з вазом, клас анлім взагалі бідний бува те шо анлім йшов після першого класу це звичайно шось нове............
Night Показати IP 11 Жовтня 2015 01:32
Організаторам велике ФУ, драг отстой, організаці на нулю, ведучий просто какашка, короче хлопці вчитись Вам і вчитись(
Організація Показати IP 11 Жовтня 2015 20:03
Організація - це повний жах, ведучий - це повний жах. Фест - це не ведучий, був діджейом - залишайся ним, а ставати DMC не варто. Машини - фуфло, змагання - фуфло, танці - фуфло. Шановні організатори, краще ви навчиться як це все проводити, а тоді проводьте. А ще хтось написав за клоуна - ведучого минулого разу. Так вот - клоун - ведучий - ведучим з багаторічним стажем, який розказував хоча б про авто, які там були і якого було чути.
кгб до Організація Показати IP 11 Жовтня 2015 21:58
Ну я розказував за клоуна ведучого, він і залишається клоуном, бо краще не розказувати про машини нічого, ніж так, як розказував він!!!...А відносно машин-це добре що цього разу був хоч один справжній тазік, який показав що не варто пертися від Порше в якого "700+ сил")))))....
Організація до кгб Показати IP 11 Жовтня 2015 22:24
Тобто це нармально на дрег - рейсингу не розказувати про авто? Гм...якщо ти організатор, то дивно від тебе таке чути

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus