USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Автомобілі більше не гасатимуть прибудинковою територією: одні лучани втішені, інші – обурені

21 Вересня 2023 19:44
Мешканці багатоповерхівки на вулиці Сагайдачного, 20 у Луцьку, дочекалися встановлення спеціальних стовпців, які обмежують рух автомобілів. До цього при в’їзді на прибудинкову територію стояв знак «Житлова зона». Щоправда, водії на нього не звертали уваги і далі продовжували їздити понад будинком. Після того, як з’явилися спеціальні стовпці, автомобілі почали розвертатися та їхати в об’їд.

Місцеві жителі втішені змінами, але є й ті, хто не розділяє радості та вимагає назад відкрити проїзд, повідомляє телеканал Аверс.

Лучани, які живуть в будинку на Сагайдачного, 20, не мали спокою. Через їхню прибудинкову територію автомобілі роз’їжджали ніби трасою. Ситуація погіршилася, коли неподалік здали новобудови. Усі, хто прямував до новенького житлового масиву чи від нього, їхали через прибудинкову територію Сагайдачного, 20. І це при тому, що зовсім неподалік є об’їзна дорога. Жителі будинку встановили знак «Житлова зона», але водії його успішно ігнорували і далі їздили там.

«Ну не можливо вже просто було. Дітей страшно було випускати, тому що вони виходять з під’їзду і потрапляють прямо під машини. Були моменти, коли і старша людина ледве не потрапила під машину. Я розумію, що вони скорочують шлях, але це терпіти неможливо», – розповіла голова ОСББ «Сагайдачного 20» Людмила Гладун.
Днями на прибудинковій території встановили спеціальні обмежувальні стовпці. Їхнє розміщення, як і встановлення знаків, погодили в департаменті ЖКГ міськради та в поліції.

«Ми самі виготови проєкт на схему. Після цього віддали документи на погодження в міську раду. Ці документи погоджені департаментом ЖКГ і патрульною поліцією. Те, чого ми хотіли, того і добилися. Тому що неможливо було проживати на цій прибудинковій території, маючи такий рух», – сказала голова ОСББ.

Виготовлення і встановлення знаків відбувалося за рахунок мешканців будинку. До слова, мешканці багатоповерхівки добивалися впорядкування руху на прибудинковій території не один рік. Через рух автомобілів понад будинком тут зчинявся не один скандал, а ЗМІ написали про проблему не один матеріал. Люди таки добилися свого. Тепер водії, які заїжджають на прибудинкову територію, мусять розвертатися і їхати об’їзною. Реагують на це не всі адекватно.

Тож голова ОСББ просить з розумінням ставитися до нововведення та закликає звичайних водіїв і водіїв екстрених служб пам’ятати про зміни. Водночас зазначає, що екстрені служби про наміри встановити відповідні обмежувальні стовпці повідомляли.

Але такими змінами не задоволені люди, які живуть на вулиці гетьмана Дорошенка. Вимагають відкрити назад дорогу або повернути дорогу, яка колись була за будинком на Сагайдачного, 20.

«Хай нам відкриють цю дорогу. Якщо вони не можуть нам цю дорогу відкрити, то хай роблять дорогу за будинком, де вона була у 80-их роках. Вони побудували цей будинок на дорозі. Треба було відступати ще метрів десять. А це все вкладалося в гроші. Вони цього не зробили. А ми хто такі були!? Ми прості люди. Будують, а нам сказали, що зроблять. Ми хочемо тут дорогу. Не хочуть тут робити, то хай міська рада робить за будинком. Є генплан, в якому записана дорога», – переконує Олександр Гаврилюк, який живе на вулиці Гетьмана Дорошенка.

Схоже, ця історія матиме продовження, бо люди, які живуть на вулиці Гетьмана Дорошенка, кажуть, що як треба, то підуть і до суду.

«Які питання можуть бути? Я не розумію. Кожен з цих власників має спокійний виїзд на вулицю Дорошенка. Тобто в них не закрита дорога. А в нас мама не може випустити дитину, бо вона боїться, щоб вона не попала під машину. Це була першочергова причина, чому були встановлені знаки», – резюмувала голова ОСББ «Сагайдачного 20».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Виборці Показати IP 21 Вересня 2023 21:01
А при чому тут жителі шо одного, шо другого будинків чи ті ж автомобілісти ? То вже похідна від непрофесійних дій влади ! Є детальний план території, є містобудівні умови та обмеження, є рішення міськради про землю, є автор проекту, є експертиза, хтось з міськради видав декларацію про прийомку в експлуатацію і, кінці-кінців, є їхній депутат ! Цей весь блуд від невеликого розуму властьімущих дуже просто вирішується в суді ! Тим більше, шо теперішня влада скоро слізно проситиме про вкидання бюлетенів з їхніми фаміліями в скриньку для голосування. Якщо так будуть працювати то дочекаються, що і бюлетені, і депутати будуть вкинуті в контейнери для сміття !
Отакої Показати IP 21 Вересня 2023 21:52
Закон "Про ЖКП".Прибудинкова територія є власністю співвласників квартир(спільною).Крапка.Доїзд екстренних служб мають вирішувати також співвласники на загальних зборах з протоколом і рішенням.Все інше маячня і суди тут ні до чого.
До Отакої Показати IP 21 Вересня 2023 22:41
Внутріквартальні проїзди, місця загального користування житлового кварталу - то не прибудинкові території ! За утримання прибудинкової території платять жильці будинку, а ти ше хочеш, щоби за їхні гроші утримували, ремонтували, експлуатували ще й проїзди, під'їзди до будинків і дороги ? А якщо ще ОСББ отримає акти на землю - то ще жильці будуть платити і податок за землю ! Дай бог, щоби жильці спромоглися оплачувати землю під плямою будинку, а ти вже замахнувся ще й на громадські проїзди і клумби, які ти помідорами засадив ! Хочеш багато землі - заглянь спершу у свою панчоху ! Утримання і експлуатація громадських проїздів - то функція і обов'язок міської ради !
Отакої Показати IP 21 Вересня 2023 23:38
Не мели дурниць,а читай законодавство,,,помідори,клумби...яких ще громадських проїздів,де з Законі це написано.Так з кадастром не все гаразд і це є проблемою,яку мали давно вирішити,але...так буде плата за землю,але нею будуть розпоряджатися співвласники,а не витворяти на прибудинкових територіях кому заманеться,"прибудови",магазинчики і т.д...
123 Показати IP 22 Вересня 2023 13:04
нарешті. а ті що живуть на Гетьмана Дорошенка, то вимагайте від забудовника, щоб зробив вам проїзд, а не в суд йти (хоча ідіть, якщо дурні, схема погоджена в усіх інстанціях)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus