USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Будуть штрафувати: в Луцьку боротимуться з водіями, які зрізають дорогу через двір

6 Липня 2023 18:22
Знак «Житлова зона» перед в’їздом у луцький двір на вулиці Сагайдачного, 20 встановлено санкціоновано. Про це повідомила голова ОСББ. Тож водії, які їздять через прибудинкову територію, порушують правила дорожнього руху.

Нагадаємо, мешканці будинку на вулиці Сагайдачного, 20 уже не перший рік потерпають від того, що через їхній двір постійно їздять автомобілі. Водії таким чином зрізають дорогу до/від нового житлового масиву, що неподалік, ідеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Читати ще: Лучани блокують проїзд водіям, які зрізають дорогу через їхній двір

«Зранку я вийшла на балкон і побачила, що підряд їхали чотири автомобілі, незважаючи на знаки», – говорить мешканка будинку на вулиці Сагайдачного, 20 Наталія Артемук.

Вона зазначає, що мешканці будинку давно борються за те, аби їхнім двором не їздили автомобілі. Каже: таке враження, що живуть понад трасою.

«Ми боремося за перекриття, за те, щоб ні вантажні, ні легкові автомобілі не їздили через наш двір, ще з 2016 року. В’їжджає автомобіль і навіть не звертає уваги, що якийсь знак є. Найбільше машин тут увечері та зранку. І протягом дня теж. У нас ні пенсіонери, ні діти не можуть спокійно відпочивати», – нарікає Наталія Артемук.

Голова ОСББ Людмила Гладун зазначає: автомобілі, які їздять їхньою прибудинковою територією, рухаються до або від новозбудованого житлового масиву, що неподалік.

«Тут проїжджають вантажні автомобілі. У години пік неможливо дитині вийти з під’їзду і перейти до дитячого майданчика, тому що автомобілі їдуть колією. Всі їдуть на «Зелений масив». У них є за генпланом дорога через Дорошенка та Підгаєцьку», – говорить Людмила Гладун.

Але через згадані вулиці водії їздять неохоче. Шлях зрізають через прибудинкову територію на Сагайдачного, 20. Не бентежить водіїв навіть те, що тут стоїть знак «Житлова зона».

Патрульні, коментуючи ситуацію, зазначали, що встановлення знака «Житлова зона» перед в’їздом у двір на Сагайдачного, 20 із ними не погоджували. Тобто він встановлений несанкціоновано.

Однак голова ОСББ переконує, що все законно. Схему встановлення ще п’ять років тому розробила міськрада, але чомусь не погодила це з патрульною поліцією. 29 червня встановлення знака в патрульній погодили.

«Знак виготовляв департамент. Це є комунальна земля, а на комунальній власності ми не маємо права встановлювати будь-які знаки. Тому цим займалася міськрада. Чому так сталося, що на той момент це не погодили в патрульній поліції? Я не знаю. П’ять років ми вважали, що цей знак стоїть тут на законних умовах. Ми звернулися до патрульної поліції. Нині це питання вирішено – є погодження патрульної поліції. На схемі встановлено два знаки 5.34 і 5.35, тобто «Житлова зона» і «Кінець житлової зони». Сюди мають право заїжджати тільки мешканці житлового будинку. Наскрізного проїзду тут немає», – пояснює Людмила Гладун.

Чи вплине це на поведінку водіїв, покаже час. Бо ж до цього вони сміливо, попри наявність знака, рухалися двором.

«Водіїв будуть штрафувати. Наскрізного проїзду тут не буде», – наголошує голова ОСББ.
До слова, забудовник «Житлобуд 2», який зводить житловий комплекс «Зелений масив», зазначає, що за генпланом від 2015 року дорога від масиву мала пролягати через колишнє «Зелене господарство» на Рівненській, 119. Згодом до генплану внесли зміни. Нині там зводить житловий комплекс інший забудовник. Коли ці два масиви здадуть в експлуатацію, тоді їх з’єднають дорогою з наявною вулицею Рівненською.

Поки вихід із ситуації забудовник вбачає в тому, аби обладнати нормальну дорогу через вулицю Дорошенка. Зробити це, на його думку, має місто.

У департаменті містобудування міськради, своєю чергою, наголошують, що для згаданого мікрорайону розроблено детальний план території. Він передбачає забудову понад шести гектарів. І лише після реалізації детального плану території буде врегульовано всі заїзди і виїзди зі згаданого житлового масиву. Додають, що забудовник мав би подбати про те, як на період будівництва мешканці мають доїжджати до своїх квартир і виїжджати, щоб не заважити іншим.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Олег Показати IP 6 Липня 2023 19:17
голова даного ОСББ може подати документи на вступ до лав нац поліції, вивчити закони, і побачити що нема за що штрафувати за проїзд через житлову зону. ну і може ще подати документи на приватизацію прибудинкової території даного ОСББ, бо кадастрового номеру у них немає!
Аа до Олег Показати IP 7 Липня 2023 10:15
26.2. У житловій зоні забороняється: а)транзитний рух транспортних засобів;
Оля до Олег Показати IP 7 Липня 2023 10:57
Олегу закон не писаний. Таким 'сусідам' треба знак маршруту російського корабля і тест ДНК на спорідненість з орками.
Were Показати IP 6 Липня 2023 20:05
Такі реалії бетонних джунглів
гг:хх Показати IP 7 Липня 2023 00:29
бетоний блок і знаки не потрібні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus