USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Автопродажі в Україні впали у п’ять разів

8 Липня 2009 17:39
В Україні за перший місяць літа продали 11,2 тисячі нових автомобілів. Це майже у 5 разів менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це 8 липня повідомляють «Волинські Новини».
У червні 2008-го було реалізовано 51,7 тисячі авто. У порівнянні з травнем продажі авто впали майже на 12%. Для українського авторинку це став один з найгірших його показників за час кризи. Менше машин було продано тільки у лютому цього року – 11 тисяч.
У корпорації АІС (в Україні представляє такі бренди як Citroеn, SsangYong, ГАЗ, Geely, Audi, УАЗ) вважають, що в минулому місяці, як, утім, і в попередні, продаж збільшували лише ті оператори ринку, у яких діяли розпродажі або спеціальні умови придбання автомобілів, – пише Корреспондент.
«Компанії прагнуть розпродати склади автомобілів минулого року випуску. Відповідно, приріст частки саме у тих компаній, які заманюють покупців у свої салони зниженими цінами. І навпаки, ті, у кого в цей час не було «гарячих» цінових пропозицій, помітно впали у рейтингу», – зазначає маркетинг-директор АІС Юлія Птіцина.
На думку Артема Ткаченка, керівника автомобільного бізнесу ВіДі Груп (дилер таких авто як Nissan, Lexus, Toyota, Honda), основними факторами негативного впливу на продаж у червні насамперед були зниження доходів населення і відсутність доступного споживчого кредитування. «Крім того, сьогодні в Україні не вживаються ніякі кроки, спрямовані на стимулювання споживчого попиту», – додає пан Ткаченко.
У цілому учасники ринку стверджують: червневі показники свідчать про те, що ринок стабілізувався – протягом п’яти місяців не було значних падінь обсягів автопродаж. «Зараз ринок перебуває на дні, а поняття сезонності розчинилася у фінансовій та політичній нестабільності. Тому продаж на рівні 11,2 тисячі автомобілів можна вважати стабільно низьким», – говорить Олег Давиденко, менеджер з маркетингу дистриб\'юторської компанії Субару Україна.
Про те, що найгірші часи для вітчизняного автопрому проминули, говорить і генеральний директор Всеукраїнської асоціації автомобільних імпортерів і дилерів Олег Назаренко.
Однак, на його думку, такого буму продаж, як у минулому році, вже не буде: «Зараз вже не стануть видавати кредити без значного початкового внеску. Буде, як за кордоном, – для отримання кредиту потрібно внести передоплату мінімум 50% від вартості авто», – говорить експерт. Більш того, на його думку, введення заборони на видачу кредитів в іноземній валюті також негативно позначиться на кількості автопродаж.
Автоексперти вважають, що восени ринок автопродаж очікує невелике зростання. Але пожвавлення буде залежати від того, чи скасують додаткову 13%-ву надбавку на імпорт авто.
Нагадаємо, продаж нових легкових автомобілів в Україні в травні 2009 року скоротився майже у чотири рази (або на 74%) у порівнянні із травнем 2008 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus