USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

«Айдар» пікетує Міноборони проти розформування батальйону

30 Січня 2015 09:40
24-й батальйон територіальної оборони “Айдар” пікетує Міністерство оборони України з вимогою відміни директиву, яка призведе до розформування батальйону “Айдар” та означатиме його фактичне знищення. Про це повідомляє УНН.

Нагадаємо, про розформування батальйону повідомила прес-секретар "Айдару" Юлія Євдокимова.

Бійці заявляють, що намагаються видати за злочинців та повністю розформувати. Крім того, учасники пікету повідомили, що серед бійців, які по кілька місяців в АТО, досі не оформленні як учасники операції.

“Батальйон не угодні”, — заявляє боєць батальйон з позивним “Байкер”.

Зі слів комбата "Айдару" Сергія Мельничука, Міністерство оборони України розформувало батальйон «Айдар» для того, аби приховати факти корупції - прямого наказу немає, але є директива Міноборони та Генштабу, яка завуальовано передбачає розформування батальйону у зв’язку із начебто втратою печатки.

“Військової частини (“Айдару” - ред.) вже немає. Є абсолютно нова військова частина з іншою назвою. Наказу від Міноборони не було, але є директива для службового використання, згідно з якою розформування “Айдару” й перейменування військової частини відбулося у зв’язку із втратою печатки. Чому в Міноборони не виготовили нову печатку, попередньо не давши повідомлення до преси щодо втрати старої, я не знаю”, - сказав Сергій Мельничук.

Він також зазначив, що створення нової військової частини пов’язано з необхідністю приховати корупційну складову. Комбат наголосив, що намагався потрапити на прийом до міністра оборони, однак його ніхто не прийняв, і він повернувся до своїх бійців, які пікетують відомство.



Учасники пікету заявляють, що наказ про розформування батальйону вже підписаний, і “Айдару” вже не існує.

“Патріотизм монолітний... навіть після розформування повернемося і будемо захищати Батьківщину”, — наголосив боєць.

Комбат батальйону “Айдар” Сергій Мельничук, який став народним депутатом України заявив, що повертається назад на фронт. Про це він повідомив журналістам у п’ятницю під будівлею Міноборони, передає кореспондент УНН.

“Три днів тому я написав рапорт міністру оборони, щоб повернутися з парламенту на фронт, назад до своїх бійців. Коли я став нардепом, то мене відкомандирували до Верховної Ради виконувати обов’язки народного депутата. Однак наразі я планую повернутися назад на фронт і чекаю лише резолюції від міністра оборони”, — сказав С.Мельничук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus