USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бабці у волинських селах дивитимуться цифрове телебачення

23 Червня 2008 23:32
Чиновники обіцяють, що через кілька років мешканці Волині навіть у найвіддаленіших куточках зможуть користуватися цифровим радіомовленням і телебаченням. Про це йшлося під час наради у голови облдержадміністрації Миколи Романюка, - 23 червня інформує репортер «Волинських Новин».
За словами генерального директора обласної державної телерадіокомпанії Святослава Пирожка, сьогодні відбувається недооцінка радіомовлення, яке здатне формувати погляди та переконання людей. Начальник головного управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Микола Кучеренко зауважив, що наявна мережа проводового мовлення потребує оптимізації - ліквідації занадто довгих радіоефірних ліній, збільшення кількості радіотрансляційних вузлів та коротких радіоефірів.
На оптимізацію мережі та заміну обладнання з метою поліпшення роботи дротового радіомовлення у області щорічно потрібно близько одного мільйона гривень.
У найближчі два-три роки передбачається впровадження мобільного зв'язку третього покоління, запровадження цифрового телебачення замість аналогового та перспективних радіотехнологій. Із 2010 року здійснюватиметься поступовий перехід на ефірне мовлення. На етапі 2010 - 2015 років планується повний перехід на ефірне мовлення зі скороченням мережі проводового мовлення.
За словами голови облдержадміністрації Миколи Романюка, поряд із запровадженням нових технологій обов'язковим буде й розвиток та відновлення проводового мовлення, оскільки певна кількість людей все ж таки користується таким радіомовленням.
Довідково:
Станом на 1 червня 2008 року у Волинській області нараховується 1086 населених пунктів, з яких у 180 проводове мовлення відсутнє повністю, а 256 населених пункти частково не мають мережі проводового радіомовлення. За 2007 рік кількість основних радіоточок зменшилася на 19,5 тисячі одиниць і становить 79,5 тисячі основних радіоточок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus