USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Багато викладачів і студентів служать у ЗСУ чи Теробороні: з понеділка ВНУ планує перехід на дистанційне навчання

10 Березня 2022 10:18
Лесин виш в умовах воєнного стану працює в різних напрямках, передусім ідеться про оборону нашої держави. Багато працівників і студентів зараз проходять службу в ЗСУ, Нацгвардії, Прикордонних військах або приєдналися до Територіальної оборони.

Ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось розповів, що за такими викладачами зберігають посаду, місце роботи, заробітну плату, а їхнє навчальне навантаження розподіляють між представниками кафедри, тож студенти отримують усю необхідну інформацію.

«Таким студентам буде надано індивідуальний графік навчання, щоб вони після нашої перемоги спокійно склали екзамени та продовжили навчання в нашому університеті», – сказав він.

Тим, хто задіяний у волонтерській діяльності, буде гарантована особлива підтримка, буде проведено відповідні заміни, щоб ці люди мали максимальні можливості для допомоги нашій армії.

«Частина викладачів проводить інструктажі з домедичної допомоги і цифрового захисту. Цю роботу й далі будемо продовжувати. Такі викладачі мають індивідуальний графік», – зазначив Анатолій Цьось.
Активно при виші працює Центр психологічної допомоги.

Викладачі, які володіють іноземними мовами, роблять переклади українською мовою необхідних рекомендацій, програм і інших документів.

«Міністр освіти і науки України дав рекомендацію: з 14 березня треба приступити до дистанційної форми навчання. Маємо два варіанти розвитку подій: призупинення діяльності університету або перехід на дистанційну форму навчання. На мою думку і на думку більшості наших працівників, ми можемо приступити до дистанційної форми навчання, звісно, якщо не погіршиться ситуація. З понеділка будемо планувати дистанційну форму роботи, аби студенти отримували необхідний багаж знань, що передбачено навчальними планами і програмами», – зазначив ректор.

Нагадаємо, до 13 березня у ВНУ імені Лесі Українки тривають канікули для студентів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вася Показати IP 10 Березня 2022 12:14
Хоть одна розумна людина повідомила адекватну заяву.
Ага ... до Вася Показати IP 10 Березня 2022 13:39
Інші в Україні що, неадекватні? Дідо, завали пельку, поки не допоміг тобі це зробити.
ТРО Показати IP 11 Березня 2022 19:20
Годі вже дезінформувати населення. Тероборона це і є ЗСУ. Якщо ви не військовосоужбовець, то ви явно не в теробороні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus