USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Студенти ВНУ імені Лесі Українки зустрілися з Героєм України Володимиром Жемчуговим

9 Листопада 2023 11:55
8 листопада в межах проєкту «Як починалася війна. Хроніки. Свідки» у Волинському національному університеті імені Лесі Українки відбулася зустріч із Героєм України Володимиром Жемчуговим.

Про це йдеться на сайті вишу.

Володимир Павлович Жемчугов – український партизан, учасник російсько-української війни. Провів 11 місяців у російському полоні, втратив обидві руки та зір. Після звільнення повернувся в Україну та почав проходити курс лікування. 21 січня 2017 року удостоєний звання Героя України.

На зустріч зібралися викладачі, працівники та студенти Університету. Ректор Анатолій Цьось заявив, що для молоді важливо здобувати якісну освіту і водночас робити все можливе для Перемоги України. Він подякував Лесиним людям за те, що під час благодійного ярмаркового марафону вдалося зібрати для ЗСУ 316 тисяч гривень, а працівникам і викладачами завдяки перерахуванню одноденного заробітку – ще 600 тисяч гривень.
«Кожному з нас дуже важливо розуміти ідеологію та філософію нашої боротьби, війни. Ми сьогодні проводимо дуже важливий захід, і я запрошую Володимира й Олену Жемчугових до системної співпраці», – резюмував ректор.

Проректорка з навчально-виховної роботи та комунікації Наталія Благовірна подякувала Володимирові й Олені Жемчуговим за те, що відвідали університет, а присутнім – за те, що доєдналися до такого важливого дійства.
Координаторка проєкту Олена Жемчугова подякувала керівництву ВНУ імені Лесі Українки за допомогу в організації захисту та волонтерство.
«Ми привезли для університету книги від Міністерства культури та інформаційної політики. Ці книги ви отримаєте безплатно», – заявила вона і разом із Володимиром Жемчуговим вручили книги ректорові.
Після цього пані Олена презентувала проєкт «Як починалася війна. Хроніки. Свідки» та надала слово Володимирові Жемчугову.

«Ми сподіваємося, що жодна російська пропаганда на вас не повпливає, ви працюватимете з дітьми, населенням, будете справжніми патріотами», – резюмувала Олена Жемчугова.
Володимир Жемчугов розповів присутнім про себе, згадав про участь у війні та полон.

«Я не хочу в Росію або Радянський Союз. Росіяни підло всадили нам ніж у спину. Я не можу продовжувати воювати фізично, я буду робити це інформаційно й інтелектуально. Ми переможемо», – заявив Герой України.
Володимир Жемчугов згадав про те, як на Донбасі популяризували російську культуру та мову: «Ідеологічні інструменти працювали дуже добре». Він закликав студентів підтримувати українську культуру, не використовувати російську мову, не слухати музику. Учасники заходу почули багато цікавих історичних паралелей, фактів та отримали важливі настанови від Героя України.

Присутнім показали ролик із двосерійного документального фільму «Як починалася війна. Хроніки. Свідки». Також студенти мали змогу поставити запитання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus