USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Балозі розповіли, що треба рятувати на Волині

8 Лютого 2011 18:26
У 2011 році на Волині повинні укріпити берег річки Західний Буг у тому місці на території Любомльського району, де вода розмиває береги, «забираючи» українську територію.

Про це йшлося 8 лютого на спільній нараді керівництва Волинської облдержадміністрації та Головного управління МНС України у Волинській області, на якій був присутній міністр надзвичайних ситуацій України Віктор Балога.

Нагадаємо, річка Західний Буг, яка є кордоном між Україною і Польщею на території Волинської області, щовесни змінює напрямок русла і «захоплює» все нові і нові площі, підмиваючи український берег. Внаслідок цього українська територія щорічно стає меншою на десятки квадратних кілометрів.

На нараді 8 лютого прийняли рішення «забезпечити фінансування та введення в експлуатацію у 2011 році об’єктів, будівництво яких розпочали у у 2008 -2011 роках.

Серед інших робіт, які домовилися зробити уже цього року - захист від підтоплення повеневими водами річок Прип’ять і Стохід у селі Бучин Любешівського району.

Також повинні розчистити русло річки Західний Буг від затоплених дерев та реконструювати гідротехнічну споруду на річці Неретва Любомльського району.
В пріоритетах, окрім цього – спорудження дамби для захисту від затоплення водами Стоходу селища Любешів, а водами Прип’яті – села Люб’язь Любешівського району.

Держава також повинна виділити фінансування на укріплення берега річки Стир для того, аби захистити пам’ятку національного значення Георгіївську церкву в селі Кутрів Горохівського району.

Як стало зрозуміло на нараді 8 лютого, фінансування на усі ці заходи лише планують «вибивати» з Мінфіну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus