USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Бандерштат» змінює формат: із молодіжного він перетворюється на сімейний

7 Серпня 2018 14:12
Фестиваль українського духу «Бандерштат» створили 12 років тому для популяризації національної культури, української музики та любові до Батьківщини серед молоді. Втім, організатори невпинного розвивають і створюють простір для дітей, як результат, цьогорічний захід зібрав сотні родин, перетворивши його на молодіжно-сімейний.

Для Андрія з Польщі «Бандерштат» став криницею з джерелом національного духу, яка надихає на цілий рік.
«Слава про цей фестиваль йде вже впродовж багатьох років. І цього разу нам вдалося вдруге завітати. Фестиваль формує у людей стержень національного духу, щоб гідно прожити рік і не загубитися. Також ми маємо хобі – подорожуємо Україною, щоб знаходити її для себе, відкривати її національну сутність, душу», - розповідає Андрій.
Уже третій рік поспіль сім’єю відвідує «Бандерштат» Алла з Луцька.


«Аби відчути усю цю атмосферу, ми оселилися на території фестивалю в наметовому містечку. Я, чоловік та троє діток. Для дітей тут велика свобода, багато простору і ми не хвилюємося, що кудись «влізуть». Також тут є майстер-класи, різні розваги та нові знайомства. Навіть бачу, як діти ідуть до вогнища, спілкуються не лише з однолітками, а й з дорослими. Для сім’ї тут створені всі умови для чудового відпочинку», - вважає пані Алла.
Серед тих, хто вперше завітав на фестиваль – Наталка та Євген із Дніпра, які приїхали з дітками 4 роки та рік .
«Про фестиваль чули давно, але то одна дитина народилася, то друга – все не вдавалося приїхати. А цього року я подивилася на список груп і захворіла гуртом «Карна». Так ми і вирішили спробувати й приїхати, адже тут цілком комфортно та цікаво бути з сім’єю. Взагалі, «Бандерштат» - це один із тих фестивалів в Україні, який дійсно варто відвідати. Приємно й те, що один квиток ми виграли. А здивувало нас тут те, що в Луцьку така чиста річка, де можна скупатися, не смердить – це дуже класно, бо у нас із цим проблема», - ділиться враженнями Наталія.

«Бандерштат» став приємним відкриттям і для Тарас з коханою Оксаною з Івано-Франківська.
«Ми тут уперше й надзвичайно раді, адже вже знайшли чимало нових знайомств. Цей фестиваль є дуже комфортним, як по ціні, так і по великому спектру запрошених музикантів. Зокрема тут багато українських музикантів, про яких ми і не чули, тому маємо гарну нагоду краще дізнатися про українську музику. Особливо тішить те, що він безалкогольний, це один із головних факторів, який нас спонукав сюди приїхати. Наступного року маємо намір також приїхати й більше поподорожувати, адже нам люди розказали про багато цікавих місць, які можна відвідати на Волині», - говорить Тарас.
«БАНДЕРШТАТ» ОЧИМА ДІТЕЙ

Дітвора на «Бандерштаті» усі три фестивальні дні із самого ранечку у турботах – майтер-класи, настільні та козацькі ігри, катання на антракціонах, водяні війни, батути, музичні зарядки та гутірки, руханки, театральні заняття, і перепочити ніколи. Фестиваль українського духу вже став улюбленим місцем для дітей, а чому це саме так – наймолодші бандерштатівці розповідають для читачів Інформаційного агентства Волинські Новини.

Ярослав з Луцька уже вдруге на фесті і вже вподобав собі кілька атракціонів.
«Другий рік вже приходимо на «Бандерштат», тут є цікаві ігри. А цього року встановили атракціони, то можна добре розважитися та безплатно пострибати на батуті», - каже Ярик.

А ось Михайлик з Івано-Франківська – бандерштатівець зі стажем, він уже п'ять років відвідує фестиваль.
«Приїжджаю вже 5 рік, надіюся, що приїду й наступного року. Тут багато моїх однолітків, безліч різних ігор та цікавих забав. Атмосфера тут надзвичайна, відчуваєш, ніби усі люди довкола – свої. Я приїхав сюди з батьками й ми ходимо не тільки на виступи музичних гуртів, а й на гутірки, щоб послухати цікавих людей», - розповідає хлопець.

Лучани 11-річний Максим та 12-річна Лєра кажуть, що на фесті весело, бо тут класні концерти.
«Мені цікаво та весело. А ще, дуже круто тут ночувати у наметах. Хоча ми з Луцька, але тут цікавіше лишаться на ніч. Дуже подобається, що тут проводять багато майстер-класів і можна чимало навчитися з рукоділля.
Для прикладу, я робили з глини равлика, намисто та підставку. А ще тут багато цікавих ігор, от цікава є карткова гра «Еволюція», де треба вирощувати тваринку, а потім наступає стадія вимирання», - поділилися враженнями діти.

Третій рік поспіль відвідує «Бандерштат» Артем.
«Ми тут відпочиваємо у палатках, територія дуже велика, є де розігнатися. Подобаються майстер-класи, уже грав і у водяні війни, класно, що на фестивалі є багато однолітків. Також люблю біля багаття сидіти вечорами, розмовляти. А ще дуже класно відриватися під музику, ми з татом ходимо на різні сцени», - ділиться враженнями юний бандерштатівець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus