USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Бандерштат»: день перший. ФОТО

4 Серпня 2012 10:45
На фестиваль українського духу «Бандерштат-2012» у перший день зібралося декілька тисяч людей. Відвідувачі фестивалю приїхали з різних куточків країни та з-за кордону.

Вхідний квиток на фестиваль цього року, як і минулого, – платний. Це, на думку організаторів, «фільтрує» потрібну і правильну бандерштатівську публіку та й привчає українців платити за якість.

Ще зрання тут працювали волонтери, організатори, майстри звуку, музиканти та інші люди, причетні до організації фесту. Проте не менше, а навіть більше було тих, хто прийшов на дійство розважатися. Наметове містечко розпочало свою роботу ще у вечір перед «Бандерштатом», а вранці сюди приїжджали здебільшого гості-туристи із інших областей та країн.

До речі, багато лучан прийшло на фестиваль «на звук». Дехто навіть платив за квиток, аби просто подивитися, що відбувається всередині.

Територія, здається, – ідеальна для подібних заходів. Нікого навіть не бентежило, що зазвичай тут бігають коні. На те він іподром у центральному парку.

Організатори тонко «постібалися» із губернаторських коментарів щодо фестивалю. Нагадаємо, минулого року Борис Клімчук висловлював невдоволення розміщенням фестивалю. Мовляв, такі гучні заходи не можна проводити поруч із зоопарком. «Мабуть, прекрасно, якщо є глядачі, є бажаючі молоді люди. Нехай собі буде. Тільки при чому тут ведмеді?» - обурювався торік губернатор. Тож, нинішня відповідь від оргкомітету вдалася: вказівник «зоопарк» вони змінили на «глухі ведмеді».

Для тих, хто не орієнтується у просторі, організатори поначіплювали багато креативних вказівників.




ЧИТАТИ ПРО СТАРТ БАНДЕРШТАТУ

На фестиваль приїхали поляки. Вони, кажуть, дуже цікавляться культурою України. Відтак, приїхали до Луцька, аби донести у себе на батьківщині, що робиться у нас. Кажуть, що чекали націоналістичного духу, а відчули – патріотичний. Мовляв, дуже розділяють ці поняття.

Члена оргкомітету фестивалю Ігоря Гузя спочатку не пустили на територію «Бандерштату». Тому йому довелося чекати, поки колеги винесуть йому перепустку. Депутат після цього назвав фестиваль «Вудстоком», підкреслюючи, що рівень організації фесту за роки значно зріс.

Неофіційний символ «Бандерштату» Сашко Положинський цього року, на диво, не виступатиме тут із «Тартаком». Але як свідомий українець, а тим паче – лучанин, Положинський прийшов вкотре проникнутися фестивальною атмосферою.

Положинський скромно поцілував у щічку давню подругу, ведучу фестивалю Вікторію Жуковську. До речі, вони із М’ячем уже багато років поспіль проводять у тандемі «Бандерштат».

Музична програма першого дня відзначилася двома хедлайнерами. Перші – O.Torvald. На них переважно прийшли подивитися молоді дівчата, які після виступу не давали проходу вокалісту Жені Галичу.

До речі, фронтмен з часу останнього виступу в Луцьку встиг двічі змінити колір волосся. Тепер він майже червоний.

А натомість гурт «Кому вниз» добряче промив мізки усім, хто прийшов на фестиваль, і забув, що він патріотичний. Хоча, таких тут майже немає. Слава Україні! :)



«Комувнизівці» виконали і неофіційний гімн фестивалю – пісню «Ми – хлопці з Бандерштату».

Відповідно до прохання мерії, музична частина фестивалю завершилась рівно о 23 годині. Але життя на «Бандерштаті» продовжувалося: багато охочих зібралося на перегляд патріотичної стрічки «Золотий вересень», а згодом – ховалося у наметах від грому.


Другий фестивальний день «Бандерштату», 4 серпня, порадує відвідувачів екскурсіями історичним Луцьком, зустрічами із ветеранами братства ОУН-УПА, гутірками із продюсером фільмів «Золотий вересень» та «Срібна земля» Тарасом Чолієм, письменником та громадським діячем Дмитром Павличком, легендарним сотенним УПА Мирославом Симчичем, літературною сценою, піснями наживо від гуртів Ріплей, Akute, Фіолет, Оратанія, Kozak System (екс-Гайдамаки), а також нічною акустикою від команди АННА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Чуйна Показати IP 4 Серпня 2012 14:54
"Сіські", "лапачька"...(( Цікаво, як це в'яжеться з патріотичним фестом??
Лозовський до Чуйна Показати IP 4 Серпня 2012 20:57
Ніяк. Русскім духом пахне)
ДМК Показати IP 4 Серпня 2012 21:33
То малолітні дівчатка кипятком теєєво, хай собі, аби нікому не шкодили)
Любомль Показати IP 5 Серпня 2012 07:04
Любомльчани дякують організаторам - все СУПЕР !
Pavel Показати IP 5 Серпня 2012 11:20
Ведучі свідомо чи ні показають символ темних сил. Знаю, що дехто скаже що це хеві метал і т.д., але поясніть умніки як це вяжеться з цим? http://www.youtube.com/watch?v=zqBRraZvk5E
Pavel Показати IP 6 Серпня 2012 08:57
А чому не пропустили мій комент про ведучих? Цензурщики там лише факти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus