USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бандура, скрипка і рок-н-рол: виступ гурту «Тінь сонця» у Луцьку

19 Листопада 2016 15:18
Якщо скептики вважають, що бандура і скрипка - не рок-інструменти, то вони глибоко помиляються. Ще більше помиляються ті, хто вважають, що пісня «на біс» - це може бути тільки пісня гурту. Що й казати про тих, то не вірить, що козацькими можуть бути не лише бойові пісні, а й рок-музика.

Так, учора, 18 листопада, в пабі «Лучеськ» поціновувачі української музики насолоджувалися більш ніж 2-годинним виступом українського гурту «Тінь сонця», який виконує композиції в стилі фолк-метал.

Власне цей гурт вже знаний у Луцьку. Він неодноразово приїжджав на Волинь. Цього разу організаторами візиту музикантів стала мистецька група «СтендаЛь», учасники якої популяризують українську музику, літературу, організовують часті зустрічі з відомими цікавими і неординарними людьми.

Свого часу «Тінь сонця» виступив і на фестивалі «Бандерштат», де грав патріотичні пісні, адресуючи всім українцям, як мешканцям східної України, так і західної. Виступали музиканти і торік в згаданому вже пабі «Лучеськ» в рамках туру «Промінь волі».
Цьогорічний тур, який розпочався, до слова, зі східних областей України, мав назву «Буремний край». А 14 жовтня гурт випустив однойменний альбом.
Тож разом з уже знаними композиціями, «У цьому полі, синьому, як льон» (на вірші Василя Стуса),«Їхали козаки» та іншими, звучали в Луцьку й пісні з нового альбому: «Ромко живий», «Громом і вогнем» та інші.

Власне, саме з цими піснями і їздили музиканти в міста Краматорськ, Маріуполь, Мелітополь та інші. І як привіт від мешканців цих регіонів лучанам пролунав й «Слобожанський рок-н-рол».
До слова, згодом, спілкуючись з шанувальниками, музиканти розповіли й про враження від туру. Згадують, як в одному з міст концерт відбувався в будинку культури, де всі просто сиділи й не танцювали. Лише десь у другій половині виступу декілька активних дівчат та «азовці», які приїхали на концерт, таки «розкачали» зал. Проте, додають вони, з приємністю, нині там все частіше чутно українську мову і це не може не тішити.
В Луцьку ж публіку «розкачувати» не довелося: відвідувачі залюбки танцювали, гарцювали, стрибали під запальну музику, плескали віртуозній грі на ударних і зачудовувалися від соло бандури і скрипки. Відчуваючи тонкощі молодої козацької душі, учасникам гурту «Тінь сонця» вдається поєднати фантастичний, чудернацький світ мавок, чугайтстрів та мольфарів з рок-музикою, що дозволяє зазирнути в сакральний світ наших предків.
Виступ гурту тривав безперервно більше 2 годин, під час якого музиканти віддавалися на всі 100%. Глядачі довго не хотіли відпускати гурт і скандували «На біс!». Музиканти таке прохання не проігнорували і всі разом, поклавши руку на серце, проспівали Гімн України, який підхопив весь зал.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus