USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Башкаленко шпетив комунальників і лякав прокуратурою

18 Січня 2012 11:50
Перший заступник голови ОДА Олександр Башкаленко незадоволений рівнем розрахунків за енергоносії комунальними підприємствами області. Зокрема у нього багато зауважень до КП «Луцькводоканал» та ДКП «Луцьктепло».

Про це йшлося 18 січня під час засідання комісії щодо погашення заборгованості підприємствами паливно-енергетичного комплексу області.

Начальник управління промисловості та розвитку інфраструктури ОДА Леонід Кирильчук розповів, що, з урахуванням різниці в тарифах, «Луцькводоканал» боргує за електроенергію понад 1 мільйон гривень.

Ця інформація обурила директора з комерційних питань ПАТ «Волиньобленерго» Дмитра Іванова. Мовляв, його установа протягом декількох років оплачує борги «Луцькводоканалу» без урахування різниці в тарифах.

«Цього року нам теж доведеться платити?» ‒ запитав він.

Кирильчук відповів, що наразі немає чітких законних механізмів, аби показник враховували при оплаті за постачання електроенергії.

Водночас Башкаленко зауважив: «У Києві ми висловили чітку позицію – платитимемо за енергію лише з урахуванням різниці».

Також він поцікавився в директора «Луцькводоканалу» Івана Корчука: «Де подівся мільйон? Чому у вас такий високий рівень боргу?»

Той відповів, що кошти для погашення боргу передбачалися в певних міських та державних програмах, але наразі підприємство їх не отримало в повному обсязі.

Башкаленко ж сказав, що це - проблеми Корчука, і він повинен старанніше працювати в цьому напрямку. «Інакше ми будемо в прокуратуру писати, щоб знайшлися ті гроші», ‒ додав чиновник.

Зі слів Кирильчука, чи не найбільші борги за газ у «Луцьктепла». З урахуванням різниці цей показник складає 23 мільйони гривень.

Керівник ДКП Олександр Киричук пояснив: «Така ситуація виникла, бо є борги в комунальних і державних установ, які обслуговує підприємство».

Така відповідь не задовольнила першого заступника губернатора. «Ми – не менеджери «Луцьктепла». Збір грошей ‒ це ваша проблема. Якщо ви не справляєтесь, то скажіть, що не можете це зробити. Хай інші це роблять», ‒ зазначив Башкаленко.

Натомість він поставив у приклад нововолинських «тепловиків». Мовляв, там рівень розрахунків ‒ 91,3%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
o_O Показати IP 18 Січня 2012 12:18
"Башкаленко шпетив комунальників і лякав прокуратуро" напевно має бути "... шпекав ..."
Є Показати IP 18 Січня 2012 12:47
Не шпетив а ШПЕРДОЛИВ!!!
Анатолій Котлюк Показати IP 18 Січня 2012 14:13
Слово "Шпекав" - за межами толерантності :) і ШПЕРДОЛИВ теж
Злюка-бобер Показати IP 18 Січня 2012 15:07
Вусате усміхнене обличчя шпетило комунальників так, наче б і не читало 20 хвилин тому "прилизане" власне інтерв"ю...
Уважний Показати IP 18 Січня 2012 21:24
"Мовляв, його установа протягом декількох років оплачує борги..." Редакторе, установа може бути лише бюджетна, тобто, яка фінансується з бюджету, а це пвдприємство. Думаю Іванов це добе знає!
Барига Показати IP 18 Січня 2012 22:26
Башкалено - барига. Я пропив , проспався і дізнався, що він- зам. губернатора. Йому респект. Але баригу виправить тільки електостілець. УКРАЇНІ- ВИЩУ МІРУ.
шосястало Показати IP 19 Січня 2012 10:54
шпетив? це так пошло звучить
ІІІ Показати IP 13 Вересня 2012 20:32
Можна підібрати краще слово
iii Показати IP 13 Вересня 2012 20:35
Дійсно
NNN Показати IP 14 Вересня 2012 07:41
Дійсно пошло...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus