USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Башкаленко вчив, як фальсифікувати вибори?

8 Жовтня 2012 11:56
Про те, що керівник обласної організації Партії регіонів Олександр Башкаленко роз’яснював членам ДВК від ПР, як фальсифікувати результати виборів повідомляє громадська мережа «Опора».

За інформацією, яку отримав координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп з достовірних джерел, «навчання» проводилося 6 жовтня у Палаці культури міста Нововолинська.

Партія регіонів збирала на вихідних «своїх» членів ДВК та спостерігачів для того, щоб роз’яснити їм, як потрібно працювати у виборчій комісії, як поводитися зі спостерігачами та як «правильно» рахувати голоси, ‒ стверджують у громадській мережі.

«Зокрема, Олександр Башкаленко, який водночас є першим заступником голови Волинської облдержадміністрації, особисто пояснював схеми фальсифікування виборів. Так, Башкаленко закликав членів ДВК не дуже перебирати бюлетенями при підрахунку голосів. Мовляв, якщо при підрахунку голосів йдуть бюлетені з позначкою навпроти №20 (номер Партії регіонів – авт.) і серед них трапляється інший бюлетень, наприклад за №19 (номер ВО «Батьківщина» ‒ авт.), то останній слід теж класти до бюлетенів за ПР. За таке нічого члену комісії не буде, адже це вважатиметься як технічна помилка, ‒ пояснював Башкаленко», ‒ йдеться звіті «Опори».

Інша частина інструкції, за інформацією громадських спостерігачів, стосувалася заміни бюлетеня. Так, якщо виборець зіпсував бюлетень і проситиме новий, то члени ДВК зобов’язані видати чистий бюлетень лише в тому випадку, якщо будуть впевнені, що виборець голосуватиме за ПР, якщо це інший виборець – бюлетень йому можна не давати.

Башкаленко запевняв членів ДВК у тому, що в них не буде персональної відповідальності за вказані дії, та гарантував, що все буде добре, адже у них 17 членів в кожній ДВК. Також обласний партійний голова в наказовому тоні зазначив, що всі їх члени ДВК повинні проголосувати за Партію регіонів, ‒ зазначають в «Опорі».
«Крім партійного керівника протизаконні інструкції давав і працівник виборчого штабу, який вчив присутніх як правильно організувати свою роботу та поводитись зі спостерігачами. Так, члени ДВК від ПР при видачі бюлетенів повинні сидіти поряд. Якщо спостерігач в день голосування буде ходити по дільниці, то члени ДВК мають негайно відреагувати на це, зупинити роботу комісії та прийняти одностайне рішення про те, що спостерігач заважає. Також представник виборчого штабу партії вчив, що при підрахунку голосів навіть бюлетені з двома позначками слід рахувати як «свої», ‒ говориться у звіті.

За інформацією спостерігачів, по закінченню дійства усім присутнім видавали по 200 гривень.

Такі наради та інструкції координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області Михайло Шелеп вважає грубим порушення закону. Представники Партії регіонів свідомо штовхають членів комісій на порушення виборчого законодавства, за яке їм може грозити кримінальна відповідальність. Це свідчить про підготовку фальсифікацій на виборчих дільницях, ‒ зазначає він.

Крім того представники ПР неправильно трактують норми закону «Про вибори народних депутатів України», що регламентують порядок роботи спостерігачів. Це зрозуміло, адже саме вільне і безперешкодне спостереження на дільниці може завадити втіленню цих протизаконних схем, ‒ стверджує Шелеп.

Представництво Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області закликає усіх суб’єктів виборчого процесу та виборців не допустити повторення ситуації 2004 року, коли шляхом маніпуляцій та фальсифікацій були підмінені результати волевиявлення громадян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Oleg1982 Показати IP 8 Жовтня 2012 13:33
Кажуть, що влада у нас погана! А народ тоді який? В комісіях працюватиме народ, а не влада. За 200 грн. готові служити як раби. Влада - це результат нації...От так і живемо 20 років....
Вован Показати IP 8 Жовтня 2012 14:55
Будьте спокойны, и денежки взял, и против ПР проголосую.
Андердог до Вован Показати IP 8 Жовтня 2012 16:29
Це ти так думаєш
Петро Показати IP 8 Жовтня 2012 17:48
Ще один "пакращувач"!!!
Нормальний Показати IP 8 Жовтня 2012 19:29
Ця сволота по іншому себе проявити не може в звязку з своєю природою.Башкаленко-яскравий приклад цієї породи негідників.
виборець Показати IP 8 Жовтня 2012 20:45
Дорогі виборці беріть гроші у ПР це наші з вами гроші, але не голосойте за бандитів. Вони розікрали все що можна,а вас купляють за копійки.Копійок цих аби вистачило на день-два,а обираємо ж на 5 років.
небайдужий Показати IP 8 Жовтня 2012 20:46
це все правда.А дії башкаленка-це передвиборча агонія існуючої влади.шкода безхребетних людей.За 200 грн. продадут совість і майбутне своїх дітей зараді "покращення"...
Чеширский Кот Показати IP 8 Жовтня 2012 20:55
Боится за кресло. Знает, что за результат голосования по голове не погладят. "...совершенно неважно, кто и как будет в партии голосовать; но вот что чрезвычайно важно, это кто и как будет считать голоса.." (с)
Квітка Показати IP 8 Жовтня 2012 21:28
Башкаленка на мило_а шкуру на барабан!!!
Заля Показати IP 8 Жовтня 2012 23:19
Відкрите дійство-репетиція для баранів. Тема "Правильно порахуй до 10" (((
Ф Р А Н Ц У З & CO Показати IP 9 Жовтня 2012 07:34
А я памятаю як все гарно і мило було 10 років тому, наприкінці березня... які були чудові наслідки по тому... як вичищалися кабінети у білому домі... Так вип"ємо за дежавю того результату!
Лучанка Показати IP 9 Жовтня 2012 12:38
А мені пропонували 1000 грн, щоб я за них проголосували. Я їх звичайно не маю, але не взяла, бо не продаю свою Україну.А в нас все село взяло не скажу яке і буде гоосувати за них, і буде всім добре не думають про своїх діток і внуків. Ми були баранами і будемо не вони барани , а ми,не думаємо про майбутнє. Ми простий люд вже стали рабами, бидлом,над нами знущаються.Молоді люди не можуть дозволити собі нічого за таку зарплату, яку бандити їм дають, вони що можуть купити нічого, на житла, ні машини, однієї дитини прокормити не можуть. Повальне безробіття, молодь спивається, або вбиває своїх бабусь і дідусьів за 50 грн.На роботу влаштуватись не можливо в будь-яку державні структури там усі свої. Із заводів викидають людей,які там пропрацювали по 20-30 років перед пенсією і люди одержують копіки пенсії за 40 років стажу.Зрівняли всіх ,хто працював по 40 і більше ,а хто 5 років. Пенсійний вік підняли і ви ще за них будете за 200 грн. голосувати. Сільську працю звели нанівець,люди працюють на землі, щоб вона врдила, потрібні велику гроші на техніку,мінеральні добрива, щоб її обробити.А бандити беруть картоплю по 30 коп., молока по 1,50, а в магазині порошкове по 8- це ми хто йолопи і холопи дурні.Дозводяємо себе такими робити.Голосуйте,але подумайте про своїх діток, внуків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus