USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Батальйон «Восток» відкликають з Донбасу, - ЗМІ

12 Грудня 2014 16:42
Сепаратистський батальйон «Восток», у якому воюють бойовики-осетини, залишає Донбас. Про це повідомив «доброволець» з Північної Осетії Алан Маміев, - інформує «Сегодня».

«Добровольці» з Донецька та Луганська виїжджають на батьківщину. Частина батальйону вже повернулася в свої домівки. Зараз тривають урочисті проводи тих, хто відзначився в боях. «Добровольців» нагороджують грамотами та медалям», - розповів Маміев.

Він зазначив, що в Донецьку залишаються тільки деякі з бойовиків.

«Рішення залишитися в Донецьку прийняли одиниці. Це ті, хто виявили бажання продовжити службу за контрактом у лавах «донецької армії» або зі своїх особистих міркувань», - додав Маміев.

Зауважимо, 10 грудня глава невизнаної республіки Південна Осетія Леонід Тібілов закликав бойовиків, які беруть участь у бойових діях на боці так званих «ДНР» та «ЛНР», повернутися на батьківщину.

«Як Верховний головнокомандувач, я не віддавав наказу про направлення вас в «Новоросію»... Але, як глава держави, сьогодні я закликаю вас повернутися на батьківщину", - сказав Тібілов.

Він зазначив, що завдання представників Південної Осетії на Донбасі виконане.

Тібілов 19 і 27 червня цього року підписав укази про визнання «суверенітету» Луганської та Донецької «народних республік», хоча на сьогодні сама Південна Осетія визнана п'ятьма державами - Росією, Нікарагуа, Колумбією, Науру і Вануату.

Разом з тим, раніше західні ЗМІ повідомили, що в Донбас прибула група кадирівців, близько 300 осіб, які сформували «батальйон смерті». В основному, зі слів одного з бойовиків, це колишні бійці спецназу. Низка ЗМІ повідомляла про те, що президент Чечні Рамзан Кадиров дав завдання «батальйону смерті» виловлювати чеченців, які воюють на Донбасі на боці Збройних Сил України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus