USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Батька луцького кандидата в депутати заарештували перед відльотом за кордон

15 Червня 2016 07:00
Олександра Сухомлина, топ-менеджера компанії Сергія Курченка, арештували у Києві. Батькові екс-кандидата у депутати Луцької міської ради Антона Сухомлина інкримінують завдання шкоди країні на суму близько чотирьох мільярдів гривень, - повідомляє «Волинська правда».

Кримінальну справу проти Сергія Курченка й людей із його компанії порушили ще 2014 року. Тоді стало відомо, що газ, який незаконно продавали на автозаправках, мали використати на потреби українців. Нині ж Сергій Курченко переховується в Росії.

Його топ-менеджерів Андрія Кошеля та Олександра Сухомлина затримали днями. Кошеля – на кордоні з Польщею 12 червня. А Сухомлина, який був заступником міністра економрозвитку й торгівлі, затримали днем раніше. У 2011 році Сухомлина звільнили за протизаконний дозвіл Міністерству оборони провести неконкурентні закупівлі послуг харчування на суму 621 мільйон гривень у фірм, пов’язаних з тодішнім міністром оборони Михайлом Єжелем. Кабінет Міністрів Арсенія Яценюка 1 жовтня 2014 року також призначив Сухомлина заступником міністра економічного розвитку і торгівлі, але після публічного розголосу відразу звільнив.

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що Сухомлина підозрюють у завданні збитків державі на суму близько чотирьох мільярдів гривень. У 2010-2013 роках він входив до складу аукціонного комітету спецаукціонів «Укргазвидобування» і «Укрнафта». За словами Луценка, колишній посадовець причетний до створення схем Сергія Курченка з розкрадання скрапленого газу. Зі слів генпрокурора, у ніч перед затриманням Сухомлин збирався вилетіти до Бразилії.

Цікавим є той факт, що його син Антон Сухомлин 2015 року балотувався у депутати Луцької міської ради від «Самопомочі». Проте сил та ресурсів, навіть враховуючи фінансові можливості батька, для того, аби отримати мандат, йому забракло. Однак після розколу у волинському осередку «Самопомочі» Сухомлин став на бік майбутнього секретаря Луцької міської ради Юлії Вусенко та спробував стати членом виконавчого комітету Луцької міської ради. Вусенко, своєю чергою, активно лобіювала його кандидатуру, що, ймовірно, і поставило хрест на дружбі «Свободи» та «Самопомочі».

Зауважимо, що робота у виконавчому комітеті – неоплачувана, здійснюється на громадських засадах. Його члени збираються двічі на місяць, аби ухвалювати важливі для міста рішення. Наприклад, саме виконком заслуховує звіти про роботу комунальних підприємств, затверджує тарифи на проїзд у міському транспорті, надає дозвіл на розміщення реклами чи, скажімо, кіосків.

Конфлікт розпочався з того, що свободівець Микола Федік запропонував ввести у склад виконкому журналіста замість креатури «Самопомочі» Сухомлина. У відповідь Юлія Вусенко запропонувала ввести того ж журналіста, втім уже замість креатури «Свободи» Михайла Щура. За цю пропозицію секретаря тоді проголосувало лише чотири депутати, ймовірно, від партії Садового. А ініціативу «Свободи» підтримали.

Як показали наступні сесії Луцької міської ради, особливої дружби між «Самопоміччю» та «Свободою» так і не склалося. Ба більше – фракції вочевидь досі ворогують між собою.

Редакція Волинської правди намагалася отримати коментар в очільника волинської "Самопомочі" Юлії Вусенко з приводу причин активного лобіювання кандидатури Антона Сухомлина та можливості фінансування передвиборчої кампанії волинської "Самопомочі" Олександром Сухомлином, однак зв`язатися з нею наразі не вдалося.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
112 Показати IP 15 Червня 2016 09:47
Про Юля ще багато чого випливе.
113 Показати IP 15 Червня 2016 10:13
до чого тут Юля? і взагалі, син за батька не відповідає. і ще ВН - ну пишіть перевірені новини. ніде не написано, що його затримали перед вильотом. ви були на місці затримання?
111 до 113 Показати IP 15 Червня 2016 12:06
Яблоко від яблоні далеко не відкотиться. Яка хата -такий тин,який батько - такий син.
Анонім Показати IP 15 Червня 2016 10:17
Ну другий син Максим також пробував йти в політику. І мамцін бізнес теж , певно, за гроші Сухомлина.
Юля В. Показати IP 15 Червня 2016 10:40
Навіть не думала, що Самопоміч буде так чморити Свободу!
Анонім до Юля В. Показати IP 15 Червня 2016 11:29
А хто ж у нас в списку Самонемоч1? Так1 ж прахад1мц1. До реч! другий син Сухомлина Максим,йшов в!д Укропу. Так шо вс1 розумн1 люди яйця пор1зних кошиках розкладають
Василь до Анонім Показати IP 15 Червня 2016 22:23
Укроп....там усі такі в ньому.
Бізнес Показати IP 15 Червня 2016 10:44
Сухомлин старший фінансував кампанію Самопомочі і самої Вусенко в Луцьку з грошей, що накрав за допогою Курченка. Через це Юля так і впрягалася за малого Сухомлина.
Анонім Показати IP 15 Червня 2016 13:45
ВН, ну навіщо ви топите людину, не маючи жодних про неї даних? Передрукували інформацію з загальних джерел а далі вже власні домисли. Сухомлин порядна людина. Йому не пощастило - вирішили назначити його цапом відбувайлом, оскільки він найменше часу був у команді. Кучеренко все про себе знав, тому і втік. Сухомлин нікуди не тікав. Просто наші можновладці думають, щи треба час від часу влаштовувати показове кровопускання: для людей, ось як ми працюємо; для бізнесменів - не висовуйтеся і не лізьте в прлітику. Вас вкотре дурять, не ведіться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus