USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

«Батько» формули «Роттердам+» звільнений з посади голови НКРЕКП

30 Травня 2018 09:43
Президент України Петро Порошенко звільнив Дмитра Вовка з посади голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП).

Відповідний указ від 30 травня опубліковано на сайті глави держави.

"Звільнити Вовка Дмитра Володимировича з посади голови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг", - йдеться в указі.

Згідно з документом, Вовка звільнено, зокрема, відповідно до пункту 3 статті 1 указу Президента України від 23 березня 2017 року № 78 "Про затвердження плану ротації голови та членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг".

Раніше конкурсна комісія не допустила Вовка до нового конкурсу на зайняття посади члена НКРЕКП. Причина - брак досвіду у сфері енергетики.

Дмитро Вовк очолив НКРЕКП у грудні 2014 року в віці 25 років. У 2009-2013 роках він працював у фінансовій компанії Інвестиційний капітал Україна, яка належала екс-голові Нацбанку Валерії Гонтаревій. У 2013-2014 роках він працював національним менеджером в кондитерській компанії Roshen у Москві. Термін його повноважень на посаді глави Нацкомісії закінчився 26 травня. За час каденції Вовка була прийнята скандально відома формула "Роттердам+" для теплової генераціі. Коміссія намагалася запровадити абонплату за газ, а також прийняла рішення про введення стимулюючого тарифоутворення для обленерго (Rab-тарифи).

Як повідомлялося, в березні 2016 року НКРЕКП затвердила нову методику визначення оптової ринкової ціни на електроенергію. Це ціна, по якій ТЕС продають електроенергію на ринок. У ній, зокрема, враховується ціна на вугілля. Згідно з цією методикою, вартість вугілля у виробництві вугільно-теплової генерації обчислюється за формулою «вартість вугілля в порту Роттердам + вартість його доставки в Україну».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАВІЩО АХМЕТОВ І ПОРОШЕНКО ПРИДУМАЛИ «РОТТЕРДАМ+». РОЗСЛІДУВАННЯ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Че Показати IP 30 Травня 2018 09:48
Причина звільнення - брак досвіду у сфері енергетики. А під час призначення цієї обставини не було?
скептик Показати IP 30 Травня 2018 10:29
вирахувати із того спеца і клоуна, який його призначив, завдані людям збитки.
Щоб знав Показати IP 30 Травня 2018 10:35
Дали Вовку вовчий білет !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus