USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Байден зібрав на захищену відеоконференцію 10 світових лідерів, щоб обговорити Україну

12 Лютого 2022 17:44
Президент США Джо Байден організував масштабну відеоконференцію з партнерами. Зокрема, з головою Єврокомісії фон дер Ляйєн, прем’єром Британії Джонсоном, німецьким канцлером Шольцом та французьким президентом Макроном.

Як пише 24 канал, розмова відбулася 11 лютого на тлі цілої низки новин про зростання загрози російського вторгнення в Україну.

Як зазначено на сайті Європейського Союзу, глава Білого дому Джо Байден та очільниця Єврокомісії (це уряд ЄС) Урсула фон дер Ляєн у розмові 11 лютого оцінили значний дипломатичний контакт з Росією, щоб переконати її піти на деескалацію кризи й обрати шлях діалогу.

І відзначили співпрацю щодо антиросійських санкцій («до фінансового та енергетичного секторів, а також експорту високотехнологічної продукції»), які запровадять у разі нового нападу Росії на Україну.

Разом із цим лідери наголосили, що рішуче підтримують саме Україну. На доказ цього ЄС навели «надзвичайну фінансову допомогу в 1,2 мільярда євро» для нашої держави.

Так само пресреліз за підсумками розмови опублікували й на сайті Державного департаменту Сполучених Штатів Америки. Та у ньому мовиться, що Джозеф Байден говорив не тільки з фон дер Ляєн, а й з іншими трансатлантичними лідерами. А все через стурбованість тривким нарощуванням збройних сил Росії навколо України.

У масштабній відеоконференції по захищеній лінії участь взяли прем’єр Канади Джастін Трюдо, глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, глава Євроради Шарль Мішель, президент Франції Еммануель Макрон, канцлер Німеччини Олаф Шольц, прем’єр-міністр Італії Маріо Драгі, генсек НАТО Єнс Столтенберг, президент Польщі Анджей Дуда, президент Румунії Клаус Йоганніс, прем’єр Великої Британії Борис Джонсон.

Усі сторони підтвердили, що підтримують Україну, і наголосили, що прихильні до дипломатичного шляху розв’язання кризи. А проте й погодилися, що російську агресію слід стримувати, у чому має допомогти загроза введення санкцій.

Видання Politico з посиланням аж на три джерела у США та Європі написали, що вторгнення Росії в Україну може відбутися до завершення Олімпіади – 16 лютого. І про це президент Джо Байден начебто проінформував у зазначеній вище розмові союзників. Але союзники, мовляв, відреагували з недовірою.



Нагадаємо, у ЗМІ з'явилася інформація про ймовірну дату вторгнення Росії в Україну. Натомість у МЗС наголошують, що вживають всіх заходів із протидії агресивним діям Росії і закликають українців зберігати спокій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Велике бубубу Показати IP 12 Лютого 2022 18:36
11 02 2022.Владимир Зеленский, глава ОП Андрей Ермак, секретарь СНБО Алексей Данилов и губернатор Харьковской области Олег Синегубов праздновали санкции против телеканала "Наш" в элитном гольф-клубе "Superior Golf & Spa Resort", где и остались ночевать. К слову, от клуба, расположенного по проспекту Академика Курчатова, 1А, до пункта пропуска "Гоптовка" на границе с РФ всего 30 километров.
Дядько Показати IP 12 Лютого 2022 19:32
Хочу людям прояснити, що таке «надзвичайна фінансова допомога в1,2 мільярда євро», яку наші любі європейські друзі так нам щедро з барського плеча підкинули і трублять про це в усі дири. Здається, на перший погляд, що сума колосальна, але зараз вам поясню, що це лише черговий вдалий піар хід. Так от: на 2022 рік видатки держбюджету України заплановані в сумі 1,497 трлн грн, що дорівнює 47,007 млрд. євро. Простими математичними діями можна порахувати, що за 10 днів держава Україна витрачає 1,288 млрд. євро. Тобто європейці дали «допомогу», що дасть нам пофункціонувати лише 10 днів, та й то ще буде бракувати 88 млн. євро. А ще ж невідомо, що криється за словом «допомога». Можливо, це чергових кредит, за який треба буде роками розраховуватися. Словом – все, як завжди.
Анонім до Дядько Показати IP 12 Лютого 2022 20:10
Ми все зрозуміли. Кляті європейці, почали війну в Україні, а тепер от ... кляті європейці... У вас в палаті що, санітари не слідкують щоб такі як ви до компа не доривались?
Дядько до Анонім Показати IP 12 Лютого 2022 21:45
Питання не в тому, після 8-ми років того, що відбувається: перший, чи не перший.. Просто цифри показують єзуїтську суть Європи. Ефектно дали копійку, а забрали на євро. Українською сировиною, ресурсами, заробітчанами і т.д. далі будують своє сите життя. В останні роки ці тенденції лише посилилися, хіба не так? Війна на нашій території, але Європа пожинає не останні плоди з цього. Але, нажаль, деякі наші слабоумі цього вперто не хочуть бачити і аналізувати. Звісно, легше писати про санітарів, але це все «по Фрейду», як кажуть. Свою убогу сутність і світосприйняття легше перенести на когось, ніж спробувати вникати в суть наведених фактів, які хтось сторонній наводить.
Дідо до Дядько Показати IP 12 Лютого 2022 20:12
Нічого, нічого. Скоро Путін прийде, тоді побачимо. СРСР відновиться, бедемо як колись жити, братні народи в одній великій сімї. І на Лондон підемо, ракетами і танками довбанемо! Тоді поймуть, хто в хаті хазяїн, і чий чобіт будуть цілувати!
Дядько до Дідо Показати IP 12 Лютого 2022 21:59
Так вже ж жили разом, але чомусь та й роз’їхались. Бо, мабуть, не такі вже братні, якщо такий термін можна застосовувати до народів? Я от не вірю в братність народів. А ще сумніваюсь, що хтось там кудись піде. Є, правда, диванні експерти, що і на Лондон будуть ходити, чи ще там куди. І танками довбати можуть язиком, а на ділі тільки довбуть дурниці на своїй клавіатурі. А про цілування чоботів, не спорю, – є така риса в багатьох елементів нашого народу. Правда ще й те, що люблять бігати кожен в пошуку свого, наввипередки. А як вже знайдуть той «свій», то мало не б’ються, щоб першому дорватися на поклон і щедро послинити.
Дідо до Дідо Показати IP 13 Лютого 2022 06:59
Це писав не я.
Анонім Показати IP 12 Лютого 2022 20:08
Маємо "самого миролюбивого соседа", який чомусь постійно у війнах, в крові, в завоюваннях сусідів. На рашії кров православних в Грузії, Молдові, Україні. Горіти їй в пеклі, і це ближче і скоріше аніж думає ватна біомаса. Вони себе самі закопали, черви уже чекають на обід.
Корінний лучанин Показати IP 12 Лютого 2022 21:17
Дербі...ко???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus