USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Бельгія першою в ЄС легалізувала чотириденний робочий тиждень. Профспілки не в захваті

22 Листопада 2022 18:04
Бельгія першою в Євросоюзі легалізувала чотириденний робочий тиждень. Із 21 листопада у країні набули чинності відповідні законодавчі зміни.

Бельгійська модель робочого тижня відрізняється від тих, які тестують інші західні країни, пише Бабель із посиланням на Euronews.

Зазвичай держави вводять додатковий вихідний, зберігаючи рівень зарплати, а бельгійцям пропонують працювати чотири дні на тиждень за умови, що робочий день триватиме 9,5 години.

Тобто робочий тиждень у них буде дещо коротшим за традиційний – 38 годин замість 40.

Читати ще: У Британії стартував масштабний експеримент з чотириденним робочим тижнем

Мета цієї ініціативи – зробити внутрішній ринок праці більш гнучким, але не всі компанії в захваті від цього. Вони побоюються, що «скорочений» робочий тиждень може створити організаційні проблеми, а профспілки стурбовані через збільшене навантаження протягом робочих днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вільний кріпак Показати IP 22 Листопада 2022 20:05
Тішуся, що десь у світі живуть багаті щасливі безтурботні нащадки людей, що розграбували півсвіту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus