USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Беруть хабарі десять років поспіль»: Ігор Палиця заявив, що уряд залишив старі схеми ДАБІ

17 Липня 2020 09:34
Народний депутат від Луцька, лідер партії «За майбутнє» Ігор Палиця заявив, що Державна архітектурно-будівельна інспекція України (ДАБІ) продовжує працювати за старими схемами навіть за нової влади. Старим менеджерам, які брали хабарі десять років поспіль і «носили» кураторам, вдалося залишитися.

Таку інформацію політик озвучив в ефірі суспільно-політичного ток-шоу «Право на владу» на «1+1», пише «ТСН.ua».

«Повернулися всі старі схеми ДАБІ. Ваша команда залишила старих менеджерів, які сиділи в цій ДАБІ десять років поспіль. Які обклали даниною всіх будівельників у цій країні», – заявив парламентар.
Ігор Палиця також зазначив, що зміни, які готує уряд Дениса Шмигаля, тобто розділення ДАБІ на три частини – для реєстрації будівельних об’єктів, їхнього технічного регулювання та контролю – це профанація.

«Буде брати кожен, хто буде керувати однією з трьох частин»,– переконаний нардеп.Також Ігор Палиця наголосив, що за часів Віктора Януковича, коли ДАБІ очолював Олександр Рибак, вони брали із забудовників $1 з квадратного метра за здачу об’єктів, за дозволи на будівництво, відтак за здачу в експлуатацію. Потім прийшов наступний президент та інші керівники, але «тій самій банді, яка сидить в ДАБІ, вдалося зберегти свої позиції і брати вже $2», додав нардеп.

«Чотири дні тому я почув, що ДАБІ не вводить в експлуатацію побудовані свиноферми, елеватори (ліфти, – ред.), вимагаючи за це $4 за квадратний метр. Ніколи раніше не дозволяли собі брати за промислові об’єкти, брали тільки за комерційні»,– зазначив депутат.

За інформацією Ігоря Палиці, в Одесі ДАБІ вимагає $6 за квадратний метр, а нинішня влада заборонила обласним ДАБІ на місцях вирішувати питання.

«І сидить та сама банда, тільки сьогодні вона «носить» своїм новим кураторам», – стверджує політик.

На запитання ведучої Наталі Мосейчук про те, кому передаються гроші далі, Ігор Палиця відповів: «Якщо за це відповідає прем’єр-міністр, напевно, йому. Якщо відповідає хтось інший, напевно, комусь іншому… Можливо, той, кого він поставив дивитися за цим питанням».

При цьому нардеп від«Слуги народу» Олександр Дубінський додав, що гроші дійсно «несуть» Денису Шмигалю. «Не те, що, можливо, Шмигаль, а Шмигаль. Тому що саме він – автор реформи ДАБІ», – наголосив народний обранець.

Нагадаємо, 27 травня Кабмін ухвалив постанову, яка дозволить Державній інспекції містобудування України почати виконувати свої функції і повноваження замість скандальної ДАБІ. Планується, що ДІМ почне працювати від моменту заповнення штату мінімум на 30%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучанин Показати IP 17 Липня 2020 10:07
До,яких пір,чи скільки часу ми ще будемо терпіти той безлад,який породжує кожна нова влада???????? Невже в Україні НЕМА ГАЙДАМАКИ?????????
Лучанину Показати IP 17 Липня 2020 10:29
Немає!!!
дАБІ Показати IP 17 Липня 2020 11:19
І що далі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus