USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

«Це не вихід з кризи, це цвях у труну всьому бізнесу України», – Ігор Палиця

19 Травня 2020 13:55
Уряд ухвалює нераціональні рішення, які можуть довести державу до катастрофічної ситуації. Це стосується і атомної енергетики, і програми боротьби з коронавірусом, і багатьох інших питань.

Про це в ефірі ток-шоу «Свобода слова» на телеканалі ICTV заявив народний депутат від групи «За майбутнє» Ігор Палиця.

Зі слів нардепа від Луцька, уряд демонструє повний нігілізм у ставленні до законів і парламенту.

«Уряд приймає рішення, які можуть поставити державу на межу катастрофи. Це стосується і атомної енергетики, і економічних рішень, в тому числі програми по боротьбі з коронавірусом, програми дій Кабміну», – наголошує політик.

Ігор Палиця наполягає: уряд повинен бути не тільки підзвітним, а й нести відповідальність за свої кроки, які ставлять під загрозу безпеку людей, а також енергетичну, економічну, податкову безпеку.

Читати ще: Ігор Палиця: «Я дуже сподівався на цей уряд. Але їм пороблено»

Нардепа обурює той факт, що громадянин, який вчиняє крадіжку в магазині, адже немає за що купити їсти, отримує кілька років тюрми, натомість народні депутати, ухвалюючи сумнівні рішення і порушуючи Конституцію – найвищий закон держави, не несуть за це жодної відповідальності.
Під час ефіру Ігор Палиця висловив чимало претензій до роботи уряду і його очільника Дениса Шмигаля. Зі слів політика, Кабмін не зробив нічого, аби дати змогу бізнесу адекватно вийти з кризи і стати конкурентоспроможним.

«Ви не вийшли з ініціативою до нас в комітет понизити податки. Ви не вийшли з ініціативою зняти податки з усього обладнання, яке завозиться в Україну для створення нових робочих місць. Ви не вийшли з ініціативою зниження ПДФО і ЄСВ для того, щоби бізнесменам було легше поновлювати і розвивати новий бізнес», – звернувся він до прем’єра.

«Ви зараз розповідаєте, що у нас електроенергія подешевшала на 15%, ніж було в минулому році. Але й нафта стала дешевшою в чотири рази, газ став дешевшим у п’ять разів, – зауважує парламентар. – В Україні сьогодні найдорожча електроенергія для промисловості».

Читати ще: Через найдорожчу електроенергію у світі вмирає українська промисловість, – Ігор Палиця

При цьому Ігор Палиця звернув увагу на той факт, що на території Бурштинського енергоострова електроенергія коштує 6,8 цента за кіловат. До слова, саме на Бурштинській ТЕС раніше працював Денис Шмигаль, а також очолював ОДА в Івано-Франківську.

«У той час в центрі України – 5,2-5,5 центів за кіловат для промислових споживачів. Чим Прикарпаття заслужило таке ваше відношення?» – звернувся нардеп до прем’єра.

«Сьогодні ви кажете, що в нас найдешевша електроенергія для населення – 1,68 грн. Атомні станції продають населенню по 55 чи 57 копійок за кіловат. Якщо є профіцит електроенергії, чому ви не дасте можливість комунальним підприємствам купувати її удвічі дешевше? Я навіть не кажу по собівартості, – зауважує Ігор Палиця. – За рахунок цього понизиться тариф на воду на 10%, на електротранспорт – на 15%, на постачання тепла – на 7%. Чому ви сьогодні не дасте дешеву електроенергію великим підприємствам, які працюють на експорт, які зупинені і працюють на 15-20%? Адже складова електроенергії – до 40% вартості продукції. Продадуть на експорт цю продукцію, заплатять зарплати, податки, заплатять ПДФО люди, які отримують зарплату, і в країну зайде валюта».

Читати ще: «Ми повинні зробити податковий рай на території України». Ігор Палиця про порятунок економіки в умовах кризи

На думку Ігоря Палиці, уряд нині «розповідає казки» про тисячу гривень пенсіонерам замість того, аби напрацювати і втілювати якісну програму виходу з кризи, аби зрештою держава стала на ноги і була сильною.

«Це не вихід з кризи, це цвях у труну всьому бізнесу України після кризи», – підсумував Ігор Палиця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Мешканка Показати IP 19 Травня 2020 14:45
Правильно сказав. Держава зовсім не думає про простих людей а тільки про олігархів. Щось президент зі своєю командою не в ту сторну звернув
555 Показати IP 19 Травня 2020 15:28
Навіщо було за цей уряд голосувати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus