USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Без батьків і з дотримання дистанцій: якими будуть перші дзвоники в луцьких школах

31 Серпня 2020 10:41
Залежно від площі пришкільної території навчальні заклади в Луцьку проводитимуть свято першого дзвоника виключно для перших або перших і одинадцятих класів.

Про це йшлося 31 серпня під час позачергового засідання 91-ї сесії Луцької міської ради.

Як поінформувала директорка управління освіти Зіновія Лещенко, постанова Головного державного санітарного лікаря України навчальними закладами виконується повноцінно. Так, на понад 2 мільйона гривень було закуплено засобів індивідуального захисту, зокрема засобів дезінфекції та масок, для потреб шкіл. Окрім того, зараз тривають перемовини щодо закупівлі захисних щитків.

Головна освітянка міста розповіла, що для того, аби уникнути скупчень, навчальні заклади відкрили для учнів усі входи/виходи, зокрема й аварійні, було розроблено графік чергування вчителів і технічних працівників, а також графік проведення дезінфекцій.

Згідно з рекомендаціями Міністерства освіти, кожна школа мала самостійно вирішити, як проводити свято знань, що залежить, у тому числі, від території навчального закладу (аби була змога дотримуватися дистанції у 1,5 метра між дітьми). Тому залежно від площі території окремі школи будуть проводити перші дзвоники лише для перших класів, деякі – для перших і одинадцятих.

Як наголосила Зіновія Лещенко, свято знань має стати взірцем з дотримання основних санітарних норм, оскільки більшість батьків (86%), згідно з опитуванням, підтримують саме недистанційну форму навчання.

«Було вирішено, що батьки – не активні учасники лінійок, тому вони будуть за територією школи», – сказала вона.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
123 Показати IP 31 Серпня 2020 11:21
Совок головного мозку ніяк не пройде.
555 до 123 Показати IP 31 Серпня 2020 12:40
100% Лінійка ж буде проводитись на вулиці на відкритому повітрі!!!! А дітей наче не в школу,а в дит.будинок здають батьки,тому що мають бути "за територією школи",як сказала головна освітянка міста-брєд повний,логіки 0 Завжди батьки стояли за спинами першокласників і діти відчували їхню підтримку й підказку,коли забуває дитина слова з віршів..
Луч... Показати IP 31 Серпня 2020 12:23
А як учням, студентам, добиратись до навчальних закладів , влада вирішила це питання ??? Пішки через все місто ! Маршрутки в більшості випадків не беруть "стоячих" пасажирів. Не всі ж живуть поруч з навчальним закладом.
Медсестра до Луч... Показати IP 31 Серпня 2020 12:47
Учням... Тут тільки вийшла з відпустки, заздалегідь, на маршрутку чи тролейбус сісти неможливо, всі їдуть повз і не зупиняються на зупинці. В результаті вийшла на півгодини раніше, а запізнилася на 40 хвилин. Невже не можна транспорту додати хоча б в час пік? А як будуть учні діставатися навчальних закладів взагалі не уявляю, дитині мабуть пішки пів міста прийдеться до школи йти.
Лучанин до Луч... Показати IP 31 Серпня 2020 17:51
Якраз більшість учнів живе поряд із школою, а хто вирішив, що його дитина буде ходити в іншу школу, швидше за все має авто.
Увахахаххаахаххахх до Луч... Показати IP 1 Вересня 2020 09:42
"Маршрутки в більшості випадків не беруть "стоячих" пасажирів" :DDDDD з дому давно виходили?)
лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 12:43
а як учням ЗОШ17 починати навчання, як що в школі тільки зараз почався ремонт будівлі, стоять веси, падає плитка, всюди дошки з цвяхами, сміття, о це буде навчанняЮ чи можливо треба фото надати в Києв
лучанка до лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 15:33
хоч би на своїх сайтах школи дали якусь інформацію - за лінійку,за розклад та інший порядок. Пусто ...
лучанка до лучанин Показати IP 31 Серпня 2020 15:36
в 11 класі завтра уроки, а підручники ще не видали. А діти планували їсти піцу.
Я Показати IP 31 Серпня 2020 21:10
Нє ну як людина року в лелеках, то можна табун і без масок з дистанцією, а як дітей в школу то ні ні ні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus